Kis indiánok a Pagonyban

Kis Könyves Éj 2013

cimkék: #könyvfesztivál

Április 19-én a Pagonyt és a Pozsonyi utat ellepték a kis indiánok, ugyanis aki a Kis Könyves Éjen betért hozzánk, az rögtön indiánná válhatott Sasohawa segítségével. A jó hangulatot még Szatmári Péter indián fuvolás és Környei Alice bábos garantálta, akik zenés mesét adtak elő az Aprótörpe indiánok Könyvhétre megjelenő új kötetéből, A vándor varázslóból.

Először két mesét hallgattunk meg fuvolakísérettel: A vándor varázslót és a Mocsári szörny rejtélyét. Utána lehetett indiánná változni, méghozzá három lépésben. Először is csináltunk fejdíszeket igazi tollból és csillogós kis izékből,

aztán Sasohawa-val lehetett gyöngyöt fűzni és anyagos arcfestésen átesni - ez nem hamisítvány, minden csupa természetes és indiános!

Itt pedig egy kész kisindián látható, egy a körülbelül ötvenből:

Ez pedig egy igazi indián pár, pici nagyvárosi beütéssel (kalap). Náluk van a legkisebb aprótörpe indián, de eldugták a pult alá.

Erdős István, az aprótörpe indiánok Nagy Szelleme, és Sasohawa, a gyerekbarát indián.

Az indiánozás után a nagyobbak és a felnőttek ékszereket gyárthattak szép, laminált Pagonyos belívekből a Noha Stúdió segítségével. Egy filigránabb és egy sportosabb verziót láthatunk itt - fülben és nyakban.

Kapcsolódó cikkek