Kő-papír-olló

Így társasozik Berg Judit és Kemény Zsófi

Tarts velük, less el ötleteket az írónőktől!

2015. november 4. - Pagony cimkék: szemle Kő-papír-olló 8-12 

catanMindenki szeret társasozni, még az írók is. Most arra voltunk kváncsiak, mivel-kivel játszik legszívesebben Berg Judit és Kemény Zsófi. Olvassátok el és esetleg ti is próbáljátok ki kedvenc társasjátékaikat, például a Catan telepeseit!

Így készíts halloweeni lámpást!

Egyszerű és nagyszerű ötlet sötét éjszakákhoz

2015. október 29. - Vera cimkék: kreatív Kő-papír-olló 5-8 

lampasItt van Halloween, amikor végre mindenkire jól rá lehet ijeszteni, de legfőképp a gyerekek válogatott módszerekkel rémisztgethetik a felnőtteket, és persze egymást. Ahogy azt Hupp is tudja, sötétben minden más, minden ijesztőbb, előbújnak a képzeletbeli világ rémei, az árnyékok önálló életre kelnek. Készítsetek saját árnylámpást, amellyel ti lehettek az árnyak urai!

Öt ötlet kreatív lányoknak

Új készletek a Pagonyban!

2015. október 15. - Pagony cimkék: kreatív Kő-papír-olló 3-6 5-8 

SzinezesMegérkeztek a Djeco új kreatív készletei! Ezúttal a romantikus lányok fognak örülni, de szeretettel ajánljuk a meditatív időtöltést mindenkinek a borús napokon, akik szeretnének valami könnyen, gyorsan, otthon elkészíthető ajándékot gyártani!

Nyáron is jártok oviba?

Ötletek, könyvek óvónőknek

2014. június 12. - Vera cimkék: Kő-papír-olló 3-6 

leszelFolytatódik a tavasszal elkezdődött cikksorozatunk, ahol elsősorban óvónőknek szeretnénk olyan Pagony könyveket bemutatni, amiket bátran tudnak használni a mindennapi óvodai nevelésben. A könyvek mellé kreatív foglalkoztatókat is készítettünk, ezeket kinyomtatva és a gyerekeknek kiosztva egy teljes délelőtti foglalkozást lehet tartani. Szakértőnk, Vadadi Adrienn korcsoport szerinti bontásban ajánlja a könyveket, így a kiscsoporttól kezdve mindenki megtalálja a megfelelő könyvet és feladatot.

Mesés játékok

Marbushka társasok

2014. március 20. - Hanna cimkék: játék Kő-papír-olló 

fHa szép és ötletes, ovisoknak-kisiskolásoknak való társast szeretnénk, akkor emeljünk le pár Marbushka játékot a polcról! A Marbushkák pár alapjátékot bolondítanak meg egy-egy ötlettel, történettel, szereplővel, amitől egyedivé válnak a játékaik.

A kis manufaktúrában készülő darabokban igazi fa bábuk, illusztrált kártyák, táblák, kiegészítők találhatóak. Mindent jó kézbe venni, ami egy Marbushkás dobozban van - most három társasukat néztük meg! 


Törd a fejed!

Granna társasok kisiskolásoknak

2014. március 4. - Hanna cimkék: játék Kő-papír-olló 5-8 8-12 

grannaA héten a Granna játékok lesznek a boltban és a weben is a középpontban. Hogy mit kell tudni ezekről a társasokról? Az egyik legjobban játszható társasokról van szó, amelyek kilépnek a hagyományos társasok sablonjaiból (nem mintha azok nem lennének nagyon jók), mint ki nevet a végén, dominó, fekete péter… Amint az alapjátékokat meguntuk, áttérhetünk ezekre! Van köztük jópár, amit már 5-6 évesen is játszhatunk, ha kicsit odafigyelünk a játékostársunkra, 7-8 évesen pedig bármelyik játszható szinte!

Én most három olyan játékot válogattam össze, amit együtt tud játszani az 5 és a 7 éves.


De jó, Djeco!

új játékok a Pagonyban

2014. január 21. - Pagony cimkék: szemle Kő-papír-olló 3-6 8-12 

matrÚj év, új játékok! Mi is beszereztünk nektek jó pár játékot, de hogy el ne felejtesem, ezzel együtt sok, népszerű játék sajnos megszűnik. Ilyen például a betegség elűző Stop Spot!, vagy a tojásos Bonomix!

Vannak helyettük viszont izgalmas új játékok, matricás alkotók, kártyák vagy családi ügyességi játékok, keressétek őket most már nálunk is!


Játékok az egész családnak a Gém Klubtól

ajánló és ajándékötletek

2013. december 11. - Sugi cimkék: szemle Kő-papír-olló 3-6 5-8 8-12 12plusz 

gemkNálunk most etetheted a majmokat, aztán rájössz, hogy te is meg tudsz bármit csinálni!

A legjobb ajándék mindig az, amivel az egész család együtt játszhat!

A Gém Klub sok-sok társasát, kártyáját egyszemélyes logikai játékát megtalálod a Pagonyban, ajánlónkban most a legújabb játékokat mutatjuk be nektek, melyeket karácsonyra, szilveszterre be is tudtok nálunk szerezni!


Három különleges társas

korhatár nélkül

2013. október 1. - Pagony cimkék: Kő-papír-olló 

cseriA legnagyobb esőben és hidegben álltunk egy játékbemutatón Kellermayer Sándorral, hogy megnézzük és persze kipróbáljuk a Keller&Mayer cég három legújabb játékát. Hamar belejöttünk a játékba, annyira, hogy a végén mindenbe belefeledkezve játszottunk. Három új, és bátran állítom, szuper társast hoztunk a Pagonyba, ráadásul mindegyiknek az a különlegessége, hogy a rajzokat Pagonyos illusztrátorok készítették: Bartos Erika, Kálmán Anna és Pásztohy Panka. Szóval valóban minőségi, igényes társasokról van szó.


Lányoknak lányokról lányoktól

játékajánló szemle

2013. július 22. - Vera cimkék: Kő-papír-olló 

meghivoNem, ez nem egy legújabb felvilágosító könyv címe, hanem a legegyszerűbb játékajánló, amiben főleg vagy kimondottan lányoknak szóló játékokat találtok. A boltos lányok hangosan síkitanak, egy-egy tényleg nagyon menő játék láttán és egyből maguknak is rendelnének egyet: Janka sok-sok kretaív Djecot maga is elkészített, Zsani nemrég született kislánya is kapott már meglepit a boltból. Fiús anyukák, ti se keseregjetek, egyrészt hamarosan nektek is ajánlunk játékokat, másrészt nem kell megijedni semmitől, nyugodtan válasszatok esetleg csak úgy maguknak bármit... Élvezni fogjátok!


Művészjelöltek, figyelem!

játékajánló

2013. július 3. - Vera cimkék: Kő-papír-olló 3-6 5-8 

galeÚj játékcsalád érkezett a Pagonyba! Ismerjétek meg a Mon Petit Art-t. Ez egy francia cég, mely kizárólag újrahasznosított papírból alkotja játékait. Gyönyörűek és egyediek, nagyon kreatívak, ugyanis neves illusztrátorok a megálmodóik. Művészi játékaik minden képzeletet felülmúlnak, és ha tetszenek, ígérjük, újabbakat is hozunk majd nektek! Burovincz Janka írása alapján keressétek őket a boltban és a weben is!


Úh, ez milyen klassz!

új és szuper készletek a Pagonyban!

2013. július 2. - Vera cimkék: Kő-papír-olló 3-6 5-8 

miniMostanában gyakran hallani ezt a felkiáltást a boltban, mert a jól ismert és kedvelt Djeco mellé egy újabb márkát vezetünk be bolti kínálatunkba, de erről majd később!

Kétségtelen, hogy mostanában a Mini játékok a legnépszerűbbek a boltban, hogy miért, az kiderül szemlénkből. Böngésszétek át legújabb és legszebb játékainkat, hogy még jobb legyen a nyaratok!


Ha nem tudsz választani...

logikai játékok

2013. június 12. - Vera cimkék: Kő-papír-olló 5-8 8-12 12plusz 

dixitHosszú vonatozás vár a gyerekre, hogy lejusson a táborba? Egész nap egyedül lesz otthon? Vagy csak egyszerűen szeretnéd feldobni a megszokott játékkészletet? Segítünk, hogy megtaláld azt a játékot, ami szórakoztatva tanít, és esténként esetleg még te is kipróbálod. Logikai játékok szemléje, hogy esetleg könnyebben válassz.

Jön a nyár...

és kellenek új játékok

2013. május 29. - Pagony cimkék: Kő-papír-olló 3-6 5-8 

marbAkár hiszed, akár nem, lassan, de biztosan már tényleg itt a nyár, amikor végre lehet nyugodtan társasozni, kirakózni, hiszen nem kell különórára/edzésre/szolfézsra rohangálni! Épp ezért új játékokat is beszereztünk nektek, találtok köztük olyat, amit csak zsebre kell vágni, de van olyan is, amivel a kocsiban is vígan elbíbelődhettek egy hosszú út alatt! Csak válogassatok!

Játékok (nemcsak) gyereknapra  

2013. május 14. - Pagony cimkék: Kő-papír-olló 0-3 3-6 5-8 12plusz 

kisbDe jó lenne csak játszani, társasozni, pancsolni egész nap, a végtelenségig! A hosszú hétvégén nyugodtan szánjatok egymásra időt, bátran ismerkedjetek másfajta játékokkal is.

Szemlénkben olyan új játékokról olvashatsz, amiket nyugodtan beszerezhetsz még gyereknapra is! Például ezt a nagyon vicces matricát...