Találd meg a kedvenc mesédhez illő feladatokat!

Kreatív, fejlesztő- és fejtörő füzetek a legjobb mesék ihletésére

2017. október 4. - Zsani cimkék: Kő-papír-olló hogyan válasszak? 

Minden nyárimádó kissé elszontyolodik, ha hűvösre vált az idő és rövidülnek a nappalok. Holott az ősz megannyi szépséggel és lehetőséggel rukkol elő: készül a habos kakaó, a sült gesztenye, térdig gázolhatunk a színes falevelekben, de ami a legjobb: végre lehet kuckózni, mert az ősz kicsit összehozza a családot. Ilyen alkalmakkor nyújtanak remek időtöltést a foglalkoztatók.

Most a legszuperebb pagonyos kreatív és foglalkoztató füzeteket gyűjtöttük össze nektek.

Így társasozik Berg Judit és Kemény Zsófi

Tarts velük, less el ötleteket az írónőktől!

2015. november 4. - Pagony cimkék: 8-12 szemle Kő-papír-olló 

catanMindenki szeret társasozni, még az írók is. Most arra voltunk kváncsiak, mivel-kivel játszik legszívesebben Berg Judit és Kemény Zsófi. Olvassátok el és esetleg ti is próbáljátok ki kedvenc társasjátékaikat, például a Catan telepeseit!

Így készíts halloweeni lámpást!

Egyszerű és nagyszerű ötlet sötét éjszakákhoz

2015. október 29. - Vera cimkék: Kő-papír-olló kreatív 5-8 

lampasItt van Halloween, amikor végre mindenkire jól rá lehet ijeszteni, de legfőképp a gyerekek válogatott módszerekkel rémisztgethetik a felnőtteket, és persze egymást. Ahogy azt Hupp is tudja, sötétben minden más, minden ijesztőbb, előbújnak a képzeletbeli világ rémei, az árnyékok önálló életre kelnek. Készítsetek saját árnylámpást, amellyel ti lehettek az árnyak urai!

Öt ötlet kreatív lányoknak

Új készletek a Pagonyban!

2015. október 15. - Pagony cimkék: Kő-papír-olló 3-6 5-8 kreatív 

SzinezesMegérkeztek a Djeco új kreatív készletei! Ezúttal a romantikus lányok fognak örülni, de szeretettel ajánljuk a meditatív időtöltést mindenkinek a borús napokon, akik szeretnének valami könnyen, gyorsan, otthon elkészíthető ajándékot gyártani!

Nyáron is jártok oviba?

Ötletek, könyvek óvónőknek

2014. június 12. - Vera cimkék: Kő-papír-olló 3-6 

leszelFolytatódik a tavasszal elkezdődött cikksorozatunk, ahol elsősorban óvónőknek szeretnénk olyan Pagony könyveket bemutatni, amiket bátran tudnak használni a mindennapi óvodai nevelésben. A könyvek mellé kreatív foglalkoztatókat is készítettünk, ezeket kinyomtatva és a gyerekeknek kiosztva egy teljes délelőtti foglalkozást lehet tartani. Szakértőnk, Vadadi Adrienn korcsoport szerinti bontásban ajánlja a könyveket, így a kiscsoporttól kezdve mindenki megtalálja a megfelelő könyvet és feladatot.

Mesés játékok

Marbushka társasok

2014. március 20. - Hanna cimkék: Kő-papír-olló játék 

fHa szép és ötletes, ovisoknak-kisiskolásoknak való társast szeretnénk, akkor emeljünk le pár Marbushka játékot a polcról! A Marbushkák pár alapjátékot bolondítanak meg egy-egy ötlettel, történettel, szereplővel, amitől egyedivé válnak a játékaik.

A kis manufaktúrában készülő darabokban igazi fa bábuk, illusztrált kártyák, táblák, kiegészítők találhatóak. Mindent jó kézbe venni, ami egy Marbushkás dobozban van - most három társasukat néztük meg! 


Törd a fejed!

Granna társasok kisiskolásoknak

2014. március 4. - Hanna cimkék: Kő-papír-olló 8-12 5-8 játék 

grannaA héten a Granna játékok lesznek a boltban és a weben is a középpontban. Hogy mit kell tudni ezekről a társasokról? Az egyik legjobban játszható társasokról van szó, amelyek kilépnek a hagyományos társasok sablonjaiból (nem mintha azok nem lennének nagyon jók), mint ki nevet a végén, dominó, fekete péter… Amint az alapjátékokat meguntuk, áttérhetünk ezekre! Van köztük jópár, amit már 5-6 évesen is játszhatunk, ha kicsit odafigyelünk a játékostársunkra, 7-8 évesen pedig bármelyik játszható szinte!

Én most három olyan játékot válogattam össze, amit együtt tud játszani az 5 és a 7 éves.


De jó, Djeco!

új játékok a Pagonyban

2014. január 21. - Pagony cimkék: szemle 3-6 8-12 Kő-papír-olló 

matrÚj év, új játékok! Mi is beszereztünk nektek jó pár játékot, de hogy el ne felejtesem, ezzel együtt sok, népszerű játék sajnos megszűnik. Ilyen például a betegség elűző Stop Spot!, vagy a tojásos Bonomix!

Vannak helyettük viszont izgalmas új játékok, matricás alkotók, kártyák vagy családi ügyességi játékok, keressétek őket most már nálunk is!


Játékok az egész családnak a Gém Klubtól

ajánló és ajándékötletek

2013. december 11. - Sugi cimkék: Kő-papír-olló szemle 5-8 8-12 12plusz 3-6 

gemkNálunk most etetheted a majmokat, aztán rájössz, hogy te is meg tudsz bármit csinálni!

A legjobb ajándék mindig az, amivel az egész család együtt játszhat!

A Gém Klub sok-sok társasát, kártyáját egyszemélyes logikai játékát megtalálod a Pagonyban, ajánlónkban most a legújabb játékokat mutatjuk be nektek, melyeket karácsonyra, szilveszterre be is tudtok nálunk szerezni!


Három különleges társas

korhatár nélkül

2013. október 1. - Pagony cimkék: Kő-papír-olló 

cseriA legnagyobb esőben és hidegben álltunk egy játékbemutatón Kellermayer Sándorral, hogy megnézzük és persze kipróbáljuk a Keller&Mayer cég három legújabb játékát. Hamar belejöttünk a játékba, annyira, hogy a végén mindenbe belefeledkezve játszottunk. Három új, és bátran állítom, szuper társast hoztunk a Pagonyba, ráadásul mindegyiknek az a különlegessége, hogy a rajzokat Pagonyos illusztrátorok készítették: Bartos Erika, Kálmán Anna és Pásztohy Panka. Szóval valóban minőségi, igényes társasokról van szó.