Jól játszani! – egy különleges könyv utóélete

Minden könyvünkért nagyon izgulunk, amikor megjelenik, hogy szeretni fogja-e a közönség. Ez a könyv különösen fontos volt nekem: nagyon sokat dolgoztunk azon, hogy a játékok egyszerűen játszhatóak, de élvezetesek, változatosak, egyediek legyenek, köszönhetően a két szerzőnek, Jesztl Józsefnek és Lencse Máténak. Hogy a rajzok gyönyörűek, de funkcionálisak, köszönhetően Vörös Jutkának.

tovább...

A közönség kedvence: Pitypang!

Pitypang és Lili játékok

Pásztohy Panka Pitypang és Lili sorozata 2017-ben indult útjára, és az ovis gyerekek tömegei szerették meg a történeteket. Pitypang és Lili az első kötetben, a Mentsük meg a kiskutyám!-ban ismerték meg egymást, ahol Lili örökbe fogadta Pitypangot. Majd a Szeretem a kiskutyám!-ban Lili nevelgette-tanítgatta a kiskutyáját, és igazi kutya-gazdi párossá forrtak össze.

tovább...

4 ötlet ördöglakatok és más fejtörők ördöngös felhasználásához

...hogy okos gyereked még ragyogóbb elmévé fejleszd, kegyetlenül megtréfáld, tudatosan neveld, vagy egyszerűen csak lefoglald. Ráadásul jónéhány újdonságot is megismerhetsz ebből az összeállításból.

tovább...

Társasok versengés nélkül

Gondolkozzatok csapatban!

A legtöbbünk szerintem életében nem társasozott annyit egyszerre, mint idén ezekben a világtól elzárt hetekben. Az agyondigitalizált életünkben egy jó társas olyan, mint a friss levegő. Ha be tud szippantani minket a játék, akkor csodálatos órákat élhetünk át együtt, azzal a tudattal, hogy végre valami igazán értelmeset, építőt csináltunk. Értékes időt töltöttünk együtt. Most, hogy össze vagyunk zárva, sokakban nagyobb a feszültség a kelleténél. Érdemes ezért olyan társasokat választani, amik nem a versenyről szólnak, vagy legalábbis nem egymás ellen kell küzdeniük a játékosoknak. Szerencsére egyre népszerűbbek a kooperatív társasok, amikben közös erővel küzdhetünk a célokért. Minél jobban segítjük egymást, annál nagyobb esélyünk van a győzelemre. Ismerd meg a kedvenceinket!

tovább...

Papetri noteszeket mindenkinek!

Egy tökéletes ajándék

Hamarosan itt az anyák napja, és ha szeretnétek meglepni valamivel az anyukátokat, nagymamátokat, szomszéd nénit, akkor egyrészt nézzetek rá erre a szuper összeállításra, amit Laura készített, másrészt olvassátok el ezt a kis írást, ami a szívemnek egyik legkedvesebb nálunk kapható termékről szól!

tovább...

10 szuper játék azoknak, aki imádnak magyarázni és asszociálni!

Az Activityn túl is vannak ilyen játékok, nézd! Győri Hanna, a Pagony játékainak megálmodója és tervezője most megmutatja a kedvenceit.

tovább...

Tippek, ötletek szülőknek, ha unatkozik a gyerek

Egyszemélyes és/vagy benti játékok

Kor és vérmérséklet függő, hogy egy-egy gyerek mennyi ideig tudja elfoglalni magát. Van remény. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez az idő a kor előrehaladtával egyenes arányban nő. Megfelelő környezet, bizalmi légkör és valamilyen - akár játék által életre hívott - “probléma” szükséges a szabad játékos idők bővüléséhez és mélyüléséhez... Olvasd el cikkünket!

tovább...

Gyurmázzatok és homokozzatok otthon!

Csodás elfoglaltság a kicsiknek, ha a betűktől már kifolyik a szemetek, de az elektronikának sem akarjátok beadni a derekatokat

Tudjuk, mennyire nehéz a bezártság sokadik hetén is felkelni és végigcsinálni egy kemény napot összezárva a családdal, a munka (és házimunka) mellett egyszerre betegápolónak, ételfutárnak lenni és még a gyereket is szórakoztatni.

Egy darabig persze lehet olvasni és társasozni, fejtörőket megoldani, de néha azért kell valami, amin nem kell sokat gondolkozni, csak csinálni. Milyen jó lenne most kint a szép napsütésben homokozni! Amikor elgondolkodtunk rajta, hogy a kijárási korlátozás miatt milyen sok kisgyereknek kell ettől a kedves hobbijától elbúcsúznia, eszünkbe jutott, hogy nekünk van egy megoldásunk erre, amiről lehet, hogy nem is tudtok, és amivel a négy fal között is rekreálhatjátok a homokozó-élményt!

tovább...

A legjobb 9 játék ovisoknak!

Most igazán nagy szükség van jó játékokra, amivel a szobában leköthetjük a kicsiket. Mi összeszedtük az 5 kedvenc kártyánkat és az 5 kedvenc társasunkat ennek a korosztálynak! igyekeztünk sokféle játékot – beszéletőset, logikait, memóriát, megfigyelőt, kooperatívat, versengőt, fejlesztőt – összegyűjteni. Böngészd végig a listát, biztosan találsz kedvedre valót!

tovább...