Bábozz Pipogyával!

Papp Eszter kézműves rovatát jól ismerik és szeretik kedves Olvasóink. Nyárra, változatosságképpen a Pagonyhoz közel álló illusztrátorokat kértük meg, hogy egy-egy szeretett, ismert figurájukhoz találjanak ki kisebb kézműves feladatokat, amelyeket kinyomtatva otthon is alkothatunk, együtt a gyerekekkel. Nemrégiben Vilmát öltöztethettük fel Horváth Mónika segítségével, most pedig a Pipogya szereplőivel bábozhatunk Gyöngyösi Adrienn jóvoltából.
tovább...

Öltöztesd fel Vilmát!

Vilmának egy sokszínű, csíkos anyagból varr ruhát az anyukája a születésnapjára. A kislánynak először nem tetszik, majd mindenféle kalandokkal később, már egészen másként tekint rá: ez lett az ő királylányruhája! Kislányként én is sokat ábrándoztam különféle gyönyörű ruhákról, sőt, érdekes, hogy az óvodában is babaruha volt a jelem, ami történetesen pont így nézett ki, mint Vilmáé! - Horváth Mónika, a Manka, és a Vilma levese című képeskönyvek szerzője, illusztrátora, a Manka-babák alkotója készített nektek egy öltöztetős Vilma babát, amit a hajtás után le is tudtok tölteni.

tovább...

Foglalkoztatók másképp

Van, amikor még a szabad rajzolásból és önfeledt pacsmagolásból is elég, és célt, határt, vonalakat kíván a kéz és a szellem. Mert van abban valami pihentető és kreatív is, amikor másnak a vonalait kell kitölteni színekkel, amikor olyan képe kanyarodik ki a kezünk alól, amit magunktól nem tudtunk volna megalkotni, amikor az ötletet beindítja egy lökés. És ott van a feladat alapvető vonzereje: ez van itt, csináld ezt vele, sikerül és kész! Ellenőrizhető, garantálható instant visszaigazolás, hogy okos és ügyes vagyok.


tovább...

Kreatív ötletelő húsvétra

A külföldi bloggerek idén is elhalmoztak minket a jobbnál jobb húsvéti, kreatív ötleteikkel. Kiválogattuk azokat a darabokat, melyek nekünk a legjobban tetszettek. Megmutatjuk hányféleképpen lehet húsvéti ajándékot csomagolni, hogyan lehet házilag Kindertojást gyártani, és milyen - közösen is elkészíthető - játékokkal múlathatjátok az időt.
tovább...

Játékok húsvétra

Végre! Igen, itt a szeles tavasz, remélem, most már a szekrény mélyére kerülhetnek a vastag kabátok, síkesztyűk, takarítunk, ültetünk, és lassan, de biztosan készülünk a Húsvétra. A Pagony sok új, izgalmas könyvvel, és igazi húsvéti játékokkal örül a jó időnek, várja a nyuszit. Ehhez próbálunk meg most, még időben ötleteket adni megújult és egyedi játékkínálatunkkal.


tovább...

Kifestőkönyv Bogyóval és Babócával

Bogyó és Babóca a Varázsszigeten

Megjelent egy kifestőfüzet Bartos Erika sorozatához, a Bogyó és Babócához. Lapjain Bogyó, a csigafiú és Babóca, a katicalány egy könyvélmény alapján hosszú utazásra indulnak, hogy megtalálják a varázsszigetet, amelyet csodálatos kavicsok díszítenek.
Hosszú útjukon sok minden történik velük, találkoznak Vendellel, a szarvasbogárral is.
Ha kíváncsi vagy rá, milyen volt az útjuk és szívesen színeznéd ki te Bogyó és Babóca utazásának pillanatait, ne hagyd ki!

A kifestőfüzet 24 oldalas, 205X148 mm, az ára 495 FT - a weben és a boltban is megvásárolható.


tovább...

Kézművesek (nem csak) hétköznapokra

Djeco-s kreatív csomagok

A Djeco kreatív termékei a legötletesebbek és legszebbek közül valók. Neves francia illusztrátorok tervezik és rajzolják ezeket a játékokat. Az alkalmazott technikák a gouche-tól az akverellen keresztül a kollázsig terjednek. A nagyobb és drágább dobozok komplexebb feladatokat tartalmaznak, de rengeteg olyan apróságot találunk a Djeconál, ami kisebbeknek is jó, és több délutánra izgalmas kézműves elfoglaltságot ad – még a szülők is élvezni fogják (sőt, alig álljuk meg, hogy ne magunknak vásároljunk). Ráadásul nagyon jó kis ajándék kisebb alkalmakra: szülinapra testvérajándék, mikuláskor, húsvétkor, ovis-iskolás barátoknak.


tovább...

Nyúlpajtások kiállítás

március 30-ától láthatók a nyulak

2011. március 30-án délután ötkor nyílik az Illusztrátor Pajtások újabb kiállítása. Legutóbb a Millenárison a Magyar Mese Ünnepén találkozhattunk velük, korábban MackóPajtások néven a medvék köré szervezték akkori kiállításuk anyagát. Most Nyúlpajtásokként, a közelgő húsvét tiszteletére is, nyulak köré szervezik a kiállítást, melynek helyszíne a Munkácsy 27 Oktatóközpont (Budapest VI.kerület, Munkácsy Mihály utca 27.).

Az eseményt, szinte hagyomány szerint, Finy Petra nyitja meg.


tovább...

Variációk bábszínházra

Költözhet ajtófélfára, vagy üres kartondobozba, a bábszínházasdi mindenképp jó mulatság. Külföldi oldalakról mazsoláztunk össze néhány variációt a házi készítésű bábszínházra. Gondoltunk a varrni tudókra csakúgy, mint a zöld lelkületűekre, és az árnyszínház szerelmeseinek is kedveskedünk megint.
tovább...