Kartonház

Megy a bölcsiben a beszoktatás, A. pedig azóta állandóan a Kippkopp gyerekeit olvastatja velem. Az egyik képnél minden alkalommal rábök az egyik kis gesztenyegyerekre, és boldogan rikkant, mert tisztára úgy néz ki, mint a kistesója. Aztán végigizguljuk az árvizet, és sokáig nézegetjük az utolsó képet, ahol mindenki békésen alszik az új házikóban. “És tudod mit szeretek ebben a mesében a legjobban?” “Na mit?” “Hát a házat.”

 


tovább...

Így is lehet mesélni

Juli a tévénézés kapcsán említette a "fejből mesélést", mint a történetátadás leginkább preferált formáját, ami persze a legtöbb energiabefektetést is igényli a mesemondótól. De azért segítséget lehet kérni, és néha muszáj is, mert bizony a legedzettebb mesemondók agya sem vág mindig úgy, ahogy kellene.
tovább...

Iskolakezdés kreatívan

Ha már úgyis becsúszik néhanapján egy Garfield újság, Verdás foglalkoztató, Hercegnő, vagy Hannah Montana magazin, akkor akár egy kis türelemmel és némi kézügyességel még akár a tanszereket is vonzóbbá varázsolhatjuk. Az újságpapír azonban nem csak füzet, vagy könyv becsomagolására alkalmas, kreatívabbak például tolltartót is készíthetnek belőle.
tovább...

Skatulyababa

A nyári szünet beköszöntével itt egy igazi utazós darab, nem csak a mütyűrök kedvelőinek. Marokra fogható, zsebbe gyömöszölhető, de alhat a saját gyufásdoboz házikójában is. Nagyon kicsiknek még a filc miatt nem ajánlom, de ha már a gyerek nem vesz mindent reflexszerűen a szájába, akkor bátran odaadhatjuk neki.
tovább...

Felhőfüggő

Az időjárás miatt már megint négy fal közé kényszerülünk, de kesergésre semmi okunk, hiszen remek dolgokkal lehet elütni az időt. Ha már kétszer egymás után kiolvastuk az összes kedvenc mesekönyvünket, felépítettünk, majd le is romboltunk már vagy öt kockavárost, akkor itt az ideje egy kicsit kreatívkodni.

Ezt az esőfelhőt könnyű elkészíteni, használható szélforgóként (persze csak esővédett helyen), de beltéren is egész nap mozog, épp ezért még kiságy fölé akasztva, mobilként is el tudom képzelni.
tovább...

Szélforgó - újra hasznos!

Minden évben csinálunk szélforgót, de csak rövid ideig gyönyörködhetünk benne, mert a sima papír hamar megadja magát az időjárásnak. Idén üdítősdobozokat használtunk fel, reméljük hogy ezek már jobban fogják állni a sarat.
tovább...

Mi minden készülhet wc-papír gurigából?

Mi még csak a tojástartó és a télapó verziót ismertük, pedig sokkal menőbb dolgok is készíthetők wc-papír gurigából. A Matsutake blogon például mókás halloween figurákat találtam, Alisa Burke karácsonyi angyaldekorációval kápráztatott el, Chadou Yama művészi szintre emelt guriga-újrahasznosításától pedig leesett az állam. Most mesehős figurákkal készültem, de lesz majd többek közt állatos poszt is. A legjobbak azonban mégis a spontán ötletek. Múltkor például csúszdát építettünk belőle a Duplo házhoz.
tovább...

Virágot anyák napjára

Ezen a héten virággal készülünk az anyák napjára. Ha vannak férfi olvasóink, és késztetést is éreznek rá, hogy leüljenek a gyerekekkel alkotni, akkor csak bátorítani tudom őket, mert az alábbi virág elkészítése tényleg pofonegyszerű.

Ha már belejöttünk, nehéz abbahagyni, és könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy már egy csokorra valót összeragasztottunk.
tovább...

Állatfás kirakó

Alig várom már, hogy kezembe vehessem Török Szilvi új könyvét. Az Állatfa elsöprő sikert aratott, és az ajánló szerint a Színek könyve is hasonlóan összetett lesz. Az Állatfából például nem csak az állatok neveit tanulhatjuk meg, hanem a formákat is.

A mai kreatívban három állatot készítünk.
tovább...