Hungarocellből fürdőjáték

Karácsony után rendszerint elborítanak minket a feleslegessé vált csomagolóanyagok. Bár a családomban igyekszünk erre is odafigyelni, és már nem is csomagoljuk be az ajándékokat, ha csak nem muszáj, azért előfordul néha, hogy a legjobb szándék mellett is becsúszik némi gyári műanyag. Amit aztán hónapokig, évekig pakolászom egyik dobozból a másikba, míg rá nem jövök hogy mit is lehet vele kezdeni.
tovább...

Készíts velünk társasjátékot az újrahasznosítás jegyében!

Nagymamáéknál csak egy társasjáték volt. Az, amivel még az anyukám és az öccse játszott annak idején. Mégis jobban szerettem, mint bármelyik társast, amit a boltban lehetett kapni. Egyszerű, dobókockával játszható, lépegetős verzió, amivel még a kisebbek is könnyedén elboldogulnak. A játékot az teszi izgalmassá, hogy egyes mezőkre lépve, a soron következő mezők kihagyásával, kisebb, vagy nagyobb lépéselőnyre tehetünk szert, de egy szerencsétlenül sikerült dobás miatt akár hátra is csúszhatunk.
tovább...

KÉZMŰVESKEDJ ÓZZAL!

Kézműves sorozatunk második részében a most megjelent, Szegedi Katalin által illusztrált Óz figuráiból készíthetünk bábokat. Ha már beszereztünk pár Szegedi Katalin illusztrálta könyvet, ideje felkészülnünk az új könyvére, ami a General Press-nél megjelent Óz, a csodák csodája.
tovább...

Varrjunk otthon Finduszt!

A Findusz-merchandising irtózatosan fejletlen Magyarországon - különösen annak fényében, hogy milyen népszerű a sorozat. Állatorvos ismerősöm szerint a leggyakoribb macskanév. Míg a General Press Beatrix Potter összes figuráját legyártatta, addig Finduszékből egy darab, bár kiváló puzzle van. (Na jó, meg főzős és színezős és foglalkoztató könyvek, ez utóbbi van meg, nagyon jó, bár mi még csak a hónapoknál lévő kis meséknél tartunk.)
tovább...

Legyél kicsit te is Paprika!

Két papíralapú elfoglaltságot ajánlunk ezúttal, természetesen a kedvenc Marék Veronikához kapcsolódva. Az egyiket a kisebbekkel, a másikat a nagyobbakkal készítheti el a szorgos és egyre ügyesedő szülő. Ami kell hozzá: némi pauszpapír, profiknak színes is, sima papír, zsírkréta, ceruza, olló, ragasztó (ismét a rúd alakú, hogy ne áztassuk el a papírunkat), pár falevél és egy kerek macisajtos doboz.
tovább...

Rakjuk ki Rufusz Rafaelt! - kézműves 2.3

Ha már múlt héten jól megismerkedtünk Gyöngyösi Adriennel és elolvastuk a Csipkerózsikát meg a Lámpalányt, akkor most megörvendeztethetjük a gyerekeket egy kis otthoni játékkal. Úgy is itt az ősz, esik az eső. Gyöngyösi Adrienn képeivel játsszunk egy kicsit!
tovább...

KÉZMŰVESKEDJ A PAGONNYAL!

Új sorozat indul a Pagonyon. Minimális kézügyességgel és barkácsoló kedvvel rendelkező anyák-apák figyelem! Vége annak a sötét, vagyis inkább élénk rózsaszín kornak, amikor ha gyermekünkkel esős napokon némi nyugodtabb elfoglaltságot kerestünk (értsd: nem akartuk, hogy energiáit mondjuk az ágy töröttre ugrálásával vezesse le), akkor csakis Hercegnős színezőt (brrr), esetleg Micimackós ujjbábkészítőt és Verdákos kivágót tudtunk a kezükbe nyomni.
tovább...