Kokárda

cimkék: #Eszter blog #ismeretterjesztő #ünnep

A közelgő ünnep alkalmából kokárdákat készítettünk. Egy hagyományos, és egy virág alakú kitűző elkészítését mutatjuk be.

Amire szükségetek lesz:

piros, fehér és zöld színű textilfilc
olló
cérna és tű / vagy textilragasztó
kitűzőalap (hobbi boltokban kapható) / vagy biztosítótű

 

Így készítettem el:

A hagyományos kokárdához mindegyik színű filcből kivágtam egy-egy kört. A piros lett a legnagyobb, a fehér valamivel kisebb, a zöld pedig a legkisebb. A köröket egymásra fektettem, és zöld színű cérnával középen megöltöttem. Ha azt szeretnétek hogy kicsit fodrozódjon az anyag, a varrásnál húzzátok meg a cérnát, illetve a hátoldalon csípjétek össze helyenként az anyagot, és tegyetek bele néhány öltést. Az öltéseket eltakarhatjátok a hátoldalon egy kisebb piros körrel, amit fel is varrhattok, de textilragasztóval is rögzíthettek. Varrjatok a hátoldalra kitűzőalapot, vagy egyszerűen csak rögzítsétek biztosítótűvel a ruhához.

A virágos kokárdához is ugyanúgy vágtam ki a köröket, mint az előző esetben. Ha szív alakú szirmokat szeretnétek, akkor a köröket vágjátok be négy helyen, majdnem a középpontig, és a cikkejek végét vágjátok szív alakúra. Ha szimpla szirmokat szeretnétek, akkor pedig a negyedeket felezzétek még meg, és kerekítsétek le a cikkejek végét. Az így kapott virágokat fektessétek egymásra, és a továbbikban a hagyományos kokárdához hasonlóan járjatok el.

Kapcsolódó cikkek