Itt vannak az újdonságaink!

9+2 könyv, amit nem hagyhatsz ki

Ismerd meg legújabb könyveinket, hiszen minden korosztálynak van valami meglepetésünk! Itt vannak újra a kuflik, megismerheted Tildát, jön a Panthera 3., és elindul egy izgalmas, kamaszoknak szóló sorozatunk is! Nézz körül, jegyezd fel, melyik lesz a te kedvenced! Újdonságainkat megtalálod a hamarosan kezdődő Könyfesztiválon is!

Ovisoknak ajánljuk: 

Harcos Bálint: Szofi átváltozikEgy igazi átváltozós mese, melyet minden ovis szeretni fog! Szofi vásárolni megy Mamával egy nagy áruházba. Mennyi csillogós ruha és mennyi tükör! Jól lehet itt átváltozósat játszani, főleg egy új baráttal… Szofi és Tomi elszaladnak, és a boltban egyszer csak megjelenik két bohóc. Aztán egy fa és egy bokor. Majd két oroszlán. Végül egy hatalmas dínó! Ajjaj, mi történik itt?

Ugye, ti is szeretnétek, hogy egy egész áruház a tiétek legyen? Hát még Szofi! Gyertek, lessetek be Szofi titkos ruhatárába! és nézzétek meg Cristina Quilez illusztrációit!

Dániel András: Tengerre, kuflik!Itt a 9. kufli-kötet két újabb hihetetlen kalanddal az egész családnak!
Ki hitte volna, hogy a kuflik elhagyják a kupacukat, és tengerre szállnak? Vajon tényleg elindulnak, végigplocskolják a rét pocsolyáit, hogy a tengeren megküzdjenek a természettel és más tengeri kalandorokkal? Te el tudod képzelni a kuflikat egy igazi tengeri csatában? Na ugye, hogy mindenütt jó, de a legjobb egy kuflikupacon henyélni! Az egyetlen bökkenő, ha a végtelen heverészés közben egyre szutykosabb lesz a kupac. Talán itt volna az idő,hogy egy kicsit kitakarítsanak, legalábbis Hilda szerint...

Kalandozz a kuflikkal a kupacon innen és a tengeren túl!

 

Maren von Klitzing: 3-5-8 perces mesék - viccelődéshez és bolondozáshozAz összebújós és a karácsonyi kötet után újabb résszel bővül a sorozat, ahol mindenki megtalálhatja a megfelelő hosszúságú mesét! 


Kalas Györgyi: Tilda és a kövér macska- Megjelent a népszerű úságírónő és blogger? Kalas Györgyi új gyerekkönyve, mely igazi nyári kalandregény étteremben várakozáshoz, strandra, nyaraláshoz! 
Ebben a kötetben csupa vidám 3-5-8 perces mesét találsz, amelyekben tündérekkel, boszorkányokkal, kisfiúkkal és kislányokkal találkozhattok.  A közös bennük, hogy minden mesehősnek van egy remek ötlete a csínytevésre! Tapasztaljátok meg a nevetés felszabadító és csapatépítő erejét, mert a legnagyobb öröm együtt nevetni – a meséken, és közben kicsit magunkon is... Nevetésből sosem elég! Itt találsz egy nagyon mókás mesét a kötetből!


Azoknak, akik már tudnak egyedül olvasni:


Kalas Györgyi: Tilda és a kövér macska - Megjelent a népszerű bloggre-újságíró gyerekkönyve! 
A főszereplő, Tilda egyedül unatkozik anyukája éttermében, a Bodzásban. Pedig a barátai jobbnál jobb helyeken nyaralnak. Csak neki kell otthon ülnie, míg az anyukája a híres vendégekre főz! Ám beüt a katasztrófa: valaki tönkre akarja tenni a családi éttermet. Vajon ki terjeszt gyanús pletykákat a kisvárosban? Ki feni a fogát a Bodzásra? Lehet, hogy mégis Tilda nyara alakul a legizgalmasabban? A kislány biciklire pattan, hogy kinyomozza a rejtélyt, sőt még a főzőtudományát is megcsillogtatja! Szalay György illusztrációt is nagyon szeretni fogod, olvass bele a könyvbe itt!
Már tudok olvasni!- sorozat újabb része

Igaz Dóra: Az erdei iskola Véget ér a Igaz Dóra népszerű olvavasó sorozat, de a második bésekre most is izgalmas kaland vár: egy egész hétre erdei iskolába utaznak! Sok érdekességet fognak látni, és jókat tudnak majd játszani is. Csakhogy Pali még sosem aludt el a szülei nélkül... Egy barát és egy mese szerencsére sok mindent megold! 

Irány az erdei iskola, kalandra fel, tanuljatok olvasni Palival, miközben azért Horváth Ildi rajzait is nézegetitek!

A Most én olvasok!-sorozat minden egyes kötete szisztematikusan felépített, és alkalmazkodik az olvasni tanuló gyerekek igényeihez.

Annie M.G. Schmidt: Ábel és a repülő lift

Hamarosan jön egy izgalmas és vicces kalandregény Annie M.G. Schmidttől, a holland irodalom királynőjétől, a tőle megszokott tökéletes stílusban!

Középházán végre megnyílt a nagyáruház! Ábel örömmel beáll liftes fiúnak, ám első munkanapján máris döbbenetes dolog történik vele: a lift, utasaival együtt, kirepül az áruház tetején, és meg sem állnak Amerikáig! Hőseink: Trampli úr, a siránkozó üzletember, Csalogány kisasszony, az énektanár, és Laura, a gumitestű tornászlány a Central Parkban rendezkednek be, és próbálnak szerencsét. Amikor nyakukon a rendőrség, akkor pedig irány: Dél-Amerika! Persze ott is hamar forró lesz a lábuk alatt a talaj... Ha te szeretted Erich Kastner regényeit, akkor ez a könyv is igazi családi kedvenc lesz majd!
9-12 éveseknek ajánljuk 

 

Kertész Erzsi: Panthera 3. - Panthera 3. A párduc hazatér - Itt van a népszerű sorozat harmadik része! Vajon mi oka lehet krónikásunknak, Kismukknak arra, hogy visszatérjen a hógömbbe? Nem volt elég egyszer átélni a hajmeresztő kalandot a Pantherán? Márpedig a csapat újra hegyet -mászik! Mert nem elég, hogy Márkus megjelenik Rozi néni konyhájában, és ráadásul Mihály fontos megbízást kap, a tetejébe még Jácint is fogságba esik. Noémi pedig cselekszik. Mert muszáj visszaállítani azt, ami kizökkent. De vajon mit keresnek Rozi néniék mindeközben egy luxushajón? Mindez kiderül az utóbbi évek legizgalmasabb kalandregényének harmadik részéből. Bernáth Barbi illusztrációi továbbra is nagyon izgalmasak!


Ezt olvasd a Rumini után és az Időfutár előtt!

Itt vannak az Abszolút Könyvek!

A Pagony legújabb sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan 9-12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Van és lesz köztük fiús és lányos, magyar és külföldi, fantasy, kaland vagy éppen detektívregény. De ami mindegyikben közös, és amit garantálunk: ezeket a könyveket jó olvasni!

Anna Woltz: Gipsz, avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot


"Anyának egy csomó minden hiányzik, ha velem van. Nekem meg akkor hiányzik egy csomó minden, 
ha anya nincs velem.”

Felicia dühös az egész világra. A szülei épp elváltak, és ez az első nap, amikor Bertával, a húgával az apukájuknálalszanak. Ez a vártnál is sokkal rosszabbul alakul... Ráadásul Berta szánkóbalesete miatt az egész család összezárva tölti a teljes napot a kórház sürgősségi osztályán. Felicia nekivág a kórház folyosóinak,rengeteg kalandba keveredik, mindenféle érdekes gyerekkel fut össze, köztük egy nagyon vagány fiúval, Adammal is...


Kate Scott: Óriás

 „Rájöttem, hogy számomra ez a boldogság. Okésnak lenni.”


Anzo nagyon-nagyon kicsi. A szülei nagyon-nagyon magasak és hangosak. Talán ezért nem hallják meg, amit mondani szeretne nekik. Mit kéne tennie Anzónak, hogy a szülei meghallgassák, az iskolában ne csúfolják, és végre a legjobb barátain kívül más is észrevegye, hogy milyen fantasztikus és tehetséges? Amikor rajzaival megnyeri a képregényszövetség különdíját, elhatározza (vagy inkább a barátai határozzák el helyette), hogy a kezébe veszi a sorsát. Lehet, hogy néha nem árt kockáztatni, és bízni benne, hogy a legjobb dolog igenis meg fog történni velünk.


Tilos az Á Könyvek - Kamaszoknak ajánljuk:

 

Szirmay Ágnes: Titkok árnyékábanEmlékszel még, hogyan lett Viru és Dé az Ész és szerelem című szappanopera szereplője? És arra, hogy ez mekkora felfordulást okozott a barátságukban?

A folytatásban betekinthetsz a kulisszák mögé: vajon milyen lehet, amikor az ország legnépszerűbb sorozatában szerepelsz? Például néhány nap alatt fel kell nőnöd, hogy betartsd azokat az írott és íratlan szabályokat, amelyeknek addig a létezéséről sem tudtál. Az is világos, hogy színészként nem életed szerelmével csókolózol először. De azért azon te is biztos meglepődnél, ha az a csók mégsem a kamerák előtt, hanem a színfalak mögött csattanna el… Ám hamarosan kiderül, hogy Virunak bőven nem ez a furcsa csók volt a legbonyolultabb helyzet az életében…

Egy nagy szerelemnek vagyunk a tanúi, vagy csak egy olyan fiú érkezett kedvenc sorozatunkba, aki minden virágra rárepül? Az bizonyos, hogy mi, nézők, mindkét történet folytatását izgalommal várjuk, azét is, amelyet a forgatókönyvírók írnak, és azét is, amelyet az élet…”

 

Eve Ainsworth: Sebek 


Hogyan is lennél képes megbirkózni a jelennel, ha nem tudsz szembenézni a múlttal? A magabiztosnak tűnő és népszerű Gabinak van egy titka – olyan borzasztó titka, amit nem mondhat el sem a családjának, sem a legjobb barátnőjének. Vajon el tudja rejteni azt, ami látszik?

Az önbántalmazás mára a kamaszkor velejárója, a fiatalok egyre gyakrabban maradnak magukra a kétségeik között, és mikor nem tudnak megbirkózni a problémáikkal, fizikai fájdalomban keresnek megkönnyebbülést. Ezek a gyerekek és a környezetük óriási bajban van, amin csak az érzelmi okok felgörgetése és kibeszélése segíthet. Magyarországon a legtöbb gimnáziumi osztály érintett – még ha nem is mindig látszanak a sebek. Eve Ainsworth (7 nap, Belezúgva) újabb, 14 éven felüleiknek szóló könyve önmaguk és mások elfogadásában segíti a fiatalokat, miközben hidat épít a kamaszok és a felnőttek között. Vedd a kezedbe, olvass és beszélj arról, amiről azt hitted, hogy nem lehet!  A felsorolt új könyveket mind megtalálod majd a Könyvfesztiválon, gyere el el a Millenáris Parkba, keresd a Pagony standját a Millenáris D épületében, mi vagyunk 20-as stand), és szerezzétek be a legfrissebb könyveket és találkozzatok a Pagony és Tilos az Á Könyvek szerzőivel, itt a program:

Április 20., péntek

Gyerekbirodalom - bemutatkoznak új könyveink, találkozz a szerzőkkel!
10.00-11.00: Leszel a padtársam? – Mese és játék a szerzővel, Vadadi Adrienn-nel
10.30-11.30: Most ÉN olvasok! – Játékos kvíz a standok között, mese és játék Gévai Csilla vezetésével


Április 21., szombat

Gyerekbirodalom
Játék, vetítés, mese - bemutatkoznak új könyveink! Várnak benneteket a szerzők: Dániel András és Harcos Bálint, és a játékmester, Stiglincz Milán 
10.00-10.30: Tengerre, kuflik!
10.30-11.00 Szofi átváltozik


Kner Imre terem
16.00-17.00: Bemutatkozik Kertész Erzsi: A Párduc hazatér – Panthera 3. című könyve, és a Pagony új, 9-12 éveseknek szóló sorozata, az Abszolút könyvek.
Beszélgetnek: Kertész Erzsi, író, Tasnádi István, író, Kovács Eszter, főszerkesztő és Vinczellér Katalin, magyartanár, a Pagony kiadó munkatársa. A beszélgetést Szekeres Niki vezeti.


Április 22., vasárnap

Gyerekbirodalom
Játék, vetítés, mese - bemutatkoznak új könyveink! Várnak benneteket a szerzők: Vadadi Adrienn, Kalas Györgyi és Szalay György, illusztrátor
10-10.30: Kockacukor lovassuli 2
10.30-11: Tilda és a kövér macska

DEDIKÁLÁSOK, ahol találkozhatsz szerzőinkkel-illusztrátorainkkal, hogy dedikálják nektek az új (és korábbi)  köteteiket:

Április 21., szombat

10.30 Dániel András
11.00 Harcos Bálint
12.00 Igaz Dóra és Horváth Ildi
15.00 Pásztohy Panka
17.00 Kertész Erzsi, Tasnádi István

Április 22., vasárnap

10.30 Vadadi Adrienn
11.00 Kalas Györgyi és Szalay György
12.00 Kiss Judit Ágnes és Egri Mónika
14.00 Mészöly Ágnes
15.00 Szirmay Ágnes

Szeretettel és sok könyvvel várunk!

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek