A Pagony öt és fél könyvfesztiváli újdonsága

"Ha szigorúan vesszük, négy új könyvünk jön ki a Könyvfesztiválra, ha nem annyira szigorúan, akkor mondjuk öt és fél.

Rögtön magyarázom. Kezdjük tehát a néggyel – Berg Judittól és Agócs Írisztől a Doktor Maszat, Horváth Mónikától és Beatrix Delarue-tól a Vilma levese, Zalán Tibortól A rettentő görög vitéz és Gévai Csillától a Nagyon zöld könyv.

Az ötödik cím Bartos Erika Bogyó és Babóca kertészkedik-je – ez igazából nem könyvfesztiválos újdonság, hiszen már korábban megjelent, de nem annyira régen, hogy ne kezelhetnénk akár könyvfesztiválosnak is."

Kovács Eszter cikke a Pagony kiadó könyvfesztiváli újdonságairól.


tovább...

Miss-ek és Misterek

Könyvfesztiváli előkészületek az Agave kiadónál

Roger Hargraves Mr. Men sorozatának nyolc kötete, a Futótűz, azaz az Éhezők viadala újabb része és egy Könyvhétig még magára várató meglepetés: könyvfesztiváli sorozatunk e részében Varga Bálint, az Agave kiadó vezetője mesél könyvújdonságaikról
tovább...

Kalandok földön és levegőben

Benjamin, a rémálmoktól gyötört árva fiú és muszlim segítője egy város megmentésére indulnak. Félix, Net és Nika különös kalandokba keverednek. Charmain egyetlen vágya a nyugodt olvasás, de varázsló nagybátyja sajnos segítségre szorul... Gyors vázlat a Pongrác Kiadó három könyvfesztiváli kötetéről, melyekről Gémes Szilvia mesélt.


tovább...

Kivirähk az Európai Irodalom Éjszakáján

A Sári, Samu és a titkok írója egy restaurátor műteremben

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Andrus Kivirähk észt szerző, többek között a Sári, Samu és a titkok című mesekönyv szerzője a Cerkabella kiadó vendégeként szerepel a Könyvfesztiválon. Kivirähk az idén április 16-án megrendezett Európai Irodalom Éjszakáján is szerepel, melyet 16-án este héttől tizenegyig tartanak, s tizenöt ország tizenöt szerzője tizenöt különleges helyszínen mutatkozik majd be. Az alkalomból mini Kivirähk-breviáriumot jelentet meg az Észt Intézet és a Pluralica Alapítvány.

tovább...

Kutyák, kislányok és zoknik

Könyvfesztiváli készülődés a Manó Könyveknél

Könyvfesztiváli sorozatunkban a Manó Könyvek újdonságait firtató kérdéseinkre Papp Miklós, a kiadó főszerkesztője válaszolt. Válaszaiból kiderült, hogy az északi Kifli kutyaovis kalandjai és Claude városi kóborlásai mellett a Barátnőm, Bori sorozat is újabb kötetekkel gazdagodik - akik pedig kedvelték Filc, a zoknimuki kalandjait, azoknak a Könyvhét hoz új élményeket.

tovább...

Díjazottak Bolognában 4. - Opera Pirma

Francia, svájci, és cseh-német kötetek nyertek

Bolognában négy kategóriában adtak át elismeréseket, ezek közül hármat már bemutattunk. Utolsónak maradt az “OPERA PRIMA”, azaz első művek kategória. Ezt azoknak a szerzőknek és illusztrátoroknak tartották fenn, akiknek először jelent meg nyomtatásban munkájuk. Az innovatív, az új ismereteket és eredményeket jól abszorbeáló köteteket díjazták. Első helyen egy francia kötet végzett, Ghislaine Herbéra munkája.


tovább...

Olvass bele! - Gévai Csilla: Nagyon Zöld Könyv

Részlet a Nagyon Zöld Könyvből

Gévai Csilla kötete a Pagony könyvfesztiváli meglepetése minden környezetét tudatosan alakítani akaró kicsinek és nagynak. A feladatokkal és elgondolkodtató kérdésekkel is dolgozó könyv a klímaváltozás és az üvegház-hatás jelenségét éppúgy leírja, ahogy az újrahasznosítás és az alternatív energiaforrások jelentőségét, s érthetően mesél olyan fogalmakról és környezeti eseményekről, melyektől elsőre talán megriadnál, de mindannyiunk jövője szempotjából fontos, hogy tisztában légy jelentésükkel és jelentőségükkel.

A kötet egyik fejezetét olvashatod el előre, ha ide kattintasz!

Hamarosan interjút is olvashatsz oldalunkon a szerzővel.


tovább...

Megjelent a Doktor Maszat

Berg Judit és Agócs Írisz könyvsorozata új kötettel bővült

Megjelent Maszat és Hóchóc kalandjainak újabb két epizódja: ahogy megszokhattátok, ebben a könyvben is két mesét olvashattok Maszatról. A címadó darabban Maszatnak meggyűlik a baja előbb az orvosságokkal, aztán makacs játszótársaival, de végül mindenki jól jár. A második mesében (Maszat az esőben) barátaival akcióba lép, hogy megmentsen néhány veszélyeztetett állatot.
tovább...

Aranyalma és csodálatos utazás

Könyvfesztiváli előkészületek a Ciceró Kiadónál


Az Alma együttes kottáskönyve és Leiner Laura könyvsorozatának, A Szent Johanna giminek egy újabb része is érkezik a könyvfesztiválra. Az ifjúsági regények sorát egy amerikai szerző érdekes kötete is bővíti. A Ciceró Könyvfesztiváli újdonságairól és könyvheti terveiről Till Katalint, a kiadó főszerkesztőjét kérdeztük.
tovább...