Könyvfesztivál újdonságok 2010. – Az első merítés

Idén nem jutottam el a könyvfesztiválra, cserébe viszont a boltban sikerült magam kárpótolni néhány remek könyvújdonsággal. Na persze esélytelen volt, hogy mindent elhozzak, de azért sikerült szert tennem néhány régóta várt kiadványra. Megveszekedett Liza és Micsoda rajongóként nem hagyhattam ott a harmadik részt, a gyerekek miatt pedig kérdés sem volt, hogy az új Pagony-könyvek is velem jönnek. Boribont, Maszatot, valamint a Csimota új könyveit a célközönséggel is sikerült letesztelni. Felpiszkáltuk a kedélyeket, rajongtunk a folytatásokért, és találtunk új kedvenceket is.

Az alábbi lista csak a kezdet, szép lassan majd beszámolunk minden újdonságról, ígérem.
tovább...

KÖNYVFESZTIVÁL 2010 - PAGONY PROGRAMOK ÉS DEDIKÁLÁSOK A KÖNYVFESZTIVÁLON

A 2010. április 22-25-ig megrendezésre kerülő XVII. Nemzetközi Könyvfesztiválon, a Millenáris Gyerek(b)irodalmában a következő Pagony-programok lesznek:

Április 23, péntek
16.00: Agócs Írisz , a Maszat-könyvek és a Cipelő cicák illusztrátora dedikálja legújabb, Maszat épít című könyvét!17.00: Marék Veronika bemutatja Boribon focizik című új mesekönyvét!
Lesz mesélés, vetítés, vetélkedő, ajándékok. A programot Marék Veronika és Micsa Mónika tartják, utána természetesen az írőnő dedikál.bővebben...

Az összes könyvfesztiválos gyerekprogram elolvasható itt:
tovább...

A könyvfesztivál újdonságai - ahogy mi (is) láttuk

Rengeteg új könyv jelent meg a könyvfesztiválra. Személyes ismertetőnk a teljesség igénye nélkül (és mégis azzal) bemutatja a Sárkány a lépcsőházban, a Sárkánykórus, Mú mama hintája, Kerge ABC, Coffi, Pocak, Paprika és A sziklavirág című könyveket...
tovább...

Könyvfesztivál - 2008

Április 28-án, vasárnap átadásra kerültek az IBBY nemzetközi Gyerekkönyves szervezet díjai. A zsűri tagjai Békés Pál elnök, Sárkány Győző illusztrátor, Komáromi Gabriella, Cs. Tóth János, Tamás Zsuzsa és Kucska Zsuzsanna voltak, akik öt kategóriában osztották ki az elsimeréseket. Az év könyve díját próza kategóriában Czigány Zoltán Csoda és kósza című könyve kapta meg, amely a Pagonynak külön öröm és még egyszer gratulálunk Czigány Zoltánnak!!!!! Líra kategóriában Kovács András Ferenc érdemelte ki az elismerést, a Hajnali csillag peremén című gyűjteményes kötetével. Ennek a könyvnek és még sok másiknak egyéni, humoros és igényes illusztrálásáért kapta meg az illusztrátorok díját Takács Mari. Ismeretterjesztő kategóriában a Schenk Borbála által szerkesztett A jogerő legyen veled című könyv kapta meg az év gyerekkönyve díját, amiben több neves jogász ad fontos kérdésekre közérthető válaszokat a gyerekjog területén. Az ez évi életműdíjat Varga Katalin vehette át, aki 1928. március 26-án született, idén lett nyolcvan éves és olyan alapkönyvek szerzője, mint a Gőgös Gúnár Gedeon, a Mosó Masa mosodája vagy az Én, te, ő.
tovább...