Kreatív ötletek húsvétra

cimkék: #kreatív #Eszter blog

Nálunk sosem "a nyuszi hozta", és még csak véletlenül sem kaptunk semmit, ami csak egy kicsit is hasonlított volna nyúlra. Talán innen az averzióm a húsvéti nyúldömpinggel kapcsolatban. Azért készülök a húsvétra, igaz, szigorúan nyúlmentesen.

De hogy a nyuszikedvelők se maradjanak ki, a poszt végére belinkeltem egy helyes tapsifüles ujjbábot is, tőlem pedig kaptok egy tavaszi madárkát.

Amire szükséged lesz:

kartonlap, kétféle textilanyag
textilfilc
flíz, vatelin, vatta
olló
ceruza
cérna

ragasztó


Így készítsd el:

Egy kartonlapra rajzolj fel egy tojásformát, és vágd ki. Ez lesz a sablon a madárka testéhez. Egy másik kartonra rajzolj egy madárfarkat, és azt is vágd ki. Rajzold körbe a sablonokat a textilen (két testre és két farokra lesz szükséged), majd vágd ki. A testhez úgy varrd össze a két anyagot, hogy színükkel egymás felé nézzenek. A tojás két végét ne varrd össze, hogy majd ki lehessen fordítani, és be lehessen varrni a madár csőrét és farkát. Miután kifordítottad, tömd meg a madarat vattával, flízzel, vagy vatelinnel.


A farok elkészítéséhez ugyancsak színével egymás felé varrd össze a két anyagot, csak a keskenyebbik végét ne varrd be, hogy ki tudd fordítani. Az elkészült, és kifordított farkat varrd a madár testének végéhez. A madár csőréhez vágj ki filcből két háromszöget, és varrd össze azokat az alapjuknál, hogy egy szétnyíló madárcsőrre hasonlítson, majd varrd ezt is a madár testéhez. Filcből vágj ki szemeket, és ragaszd a madár fejéhez.

További húsvéti ötletek:

Itt a nyuszis ujjbáb elkészítésének útmutatóját találjátok. A sok fotónak köszönhetően az angolul nem tudók is könnyen el tudják készíteni.

Akik tudnak kötni, azok megpróbálkozhatnak ezekkel a helyes csibékkel és tojásokkal. Biztos jól mutatnak egy húsvéti fészekben.

Akik pedig valami nagyobbra vágynak, azoknak ajánlom ezt a csinos báránypárnát.

Kapcsolódó cikkek