Egy, két, há... Itt a tavasz!

Győri Borbála kreatív blogja

Itt a tavasz, felébredt a süni! Janó és Janka nagyon örül, mert megszülettek a kiscicák és a kisbárány is, a madarak tojást raknak. Janóék meglesik a fészket, és megetetik a madarakat. Persze tojást is festenek, és a nyuszi is jár náluk, hogy elrejtse a hímes tojásokat, amiket meg lehet keresni. Tarts velük, amint kisüt a nap, mert a Kisladikosok csináltak egy szuper kinyomtatható lapot, amin beikszelheted, hogy mi mindent csináltál tavasszal a szabadban!
Játssz és örülj a tavasznak Janóval és Jankával, Hollandia kedvenceivel!


tovább...

Legújabb foglalkoztató könyveink

Pár olyan könyvet ajánlunk neketek, amiből ötletet meríthettek az otthoni barkácsoláshoz. ügyeskedéshez. Nemcsak kézműveskedő könyvek, hanem interaktív ismeretterjesztők, foglalkoztatók is vannak közöttük. - Heltovics Évi ajánlója
tovább...

Farsangi lámpás és -maszk

Győri Borbála kreatív blogja

Milyen rég tartanak ezek a sötét és hideg délutánok! De már közeledik a tél vége, alig egy hónapig kell csak kihúzni, hogy végre tavasz legyen. A sok sötétségben mindig van valami izgalmas is, vajon mi rejtőzik benne? Mi van a fénylő ablakok mögött, ki az, aki az éjszaka leple alatt még ébren van? Régen a farsanggal űzték el a téli sötétben feléledő ártó szellemeket az emberek, és hívták vissza a napot. Nálunk is lesz farsang a Bartók Pagonyban most szombaton, és jöhettek maszkot és lámpát készíteni, valamint mesét hallgatni kedden a Kisladikkal. Nézzétek meg, milyen lesz a farsangi lámpás!


tovább...

Paddington hozzánk költözik

Győri Bori kreatív blogja

Már nagyon vártam, hogy elkezdjük a Paddingtont. A medve, akit Paddingtonnak hívtak 1958-ban jelent meg először Angliában, azóta már igazi szigetországi intézménnyé nőtte ki magát, ahogy a híres humorista Stephen Fry megjegyezte. Népszerűségben nem marad  el a nálunk is hatalmas rajongótáborral bíró Micimackó és Harry Potter mögött, Magyarországon mégis csak 50 évvel később, 2008-ban adták ki először. Nálunk még mindig nem futott be hatalmas karriert, de talán most, a Paddington mozifilm hatásra nő egy kicsit az ismertsége, népszerűsége.
tovább...

Maszatolásra fel!

Győri Borbála kreatív blogja

Ismeritek Trutymóékat? Trutymó úr, Trutymóné és Boldi, a lopott gyerekük kicsit furák. Ráadásul furábbnál furább kalandokba keverednek. És kicsit gusztustalanok is. De a gyerekeket sem a furaság, sem a gusztustalanság nem szokta zavarni, sőt. Saját tapasztalatom szerint, ha nincsenek lepisszegve, nagyon is fogékonyak, és bármikor könnyen kaphatóak egy kis gusztustalankodásra.


tovább...

Különleges japán papírfestés az őszi szünetre

Győri Borbála kreatív blogja

Hallottatok már a suminagashiról, a japán papírmárványozásról? Ha nem, akkor is valószínűleg láttatok már régi könyvek belső oldalán érdekesen pöttyözött vagy vékony csíkozású, különleges színes-mintás borítást. Most ilyen márványozott, vizen festett papírt készíthetsz velünk.


tovább...

Főzzünk együtt!

Holland hét

Szeretnénk, hogy a gyerekünk önálló legyen? Hogy bízzon önmagában, saját képességeiben, hogy magabiztosan, önállóan kezdeményezzen? Mi sem egyszerűbb, csak engedjük be a konyhába! De előtte vegyünk egy mély levegőt, és mantrázzuk magunkban párszor, hogy nem baj, ha kiömlik vagy eltörik valami, és a fejebúbjáig ragad mindenki. Annie M.G. Schmidt könyveiben mindig főznek valamit a hősök: Oti papája szakács, és kiváló csalánlevest csinál, Szutyoksári paradicsomlevest készít a beteg anyukájának, Titiék sült krumplit esznek, Janó és Janka pedig hagyományos holland téli borsólevest készít! Főzzetek ti is! - Győri Borbála blogja
tovább...

"...én úgy jól elvagyok..."

interjú Török Szilvivel új könyve kapcsán

Török Szilvi folyamatosan aktív: négy gyerek, studió, könyvek és közben rengeteg ötletes, kreatív családi foglalkozás. Az itt olvasható interjú a most megjelenő legújabb könyve kapcsán készült. Ismerd meg a Krumpli, papír, olló című családi kreatív könyv mindig lelkes, fáradhatatlan szerzőjét.
tovább...

Kipikopi, mi a neved?

Győri Borbála kreatív blogja

Tagadhatatlanul itt az ősz, potyognak a gesztenyék. Miközben a fényes, frissen lepotyogott gömböcök után kutatunk az avarban, elfelejtünk azon búslakodni, hogy elmúlt az idei nyár, és milyen lehetetlenül sokára lesz újra napsütéses jóidő. A legnagyobb kincs a még héjas gesztenye, amit saját magunk bonthatunk ki óvatosan. A gesztenyegyűjtés nálunk kihagyhatatlan családi tradíció - nézzétek meg, milyen jó játékot készítettünk belőle!
tovább...