Kufli kocka pár perc alatt! – Dániel András Tengerre, kuflik című meséje nyomán

Pagony Kreatív DIY

A kuflik úgy döntenek, elhagyják kupacukat és tengerre szállnak, hogy részt vegyenek egy igazi csalózkajóhatában, akarom mondani kalózhajócsatában. Igen komoly terveket szőnek a csata kivitelezésére, a kuflik találékonysága ezúttal sem ismer határokat, és hamarosan valóban óriási tengeri csata veszi kezdetét! Ha mindez nem lenne elég kaland, a kuflik most olyat tesznek, amit azelőtt még egy kötetben sem: kitakarítják és ki is dekorálják kedvenc kupacukat! A meséhez egy igazán különleges kufli kockát álmodtunk meg, amellyel rengetegféleképpen variálhatod a kuflikat!

 


Pofon egyszerűen elkészíthető! Kalandra és barkácsolásra fel! Az elkészítéshez a következőkre lesz szükséged:1. sablonok - töltsd le innen!


2. 1 db A3 méretű kartonlapon


3. vonalzó


4. papírvágó olló


5. papírragasztó
Lássunk hozzá! A következőket kell tenned- vágd ki hozzávetőlegesen a sablonokat.


- ragaszd rá őket a fekete kartonra, majd vágd ki pontosan, a fülekkel együtt.


- hajtogasd meg vonalzóval a sablonokat a segédvonalak mentén. A füleket külön-külön is hajtogasd meg vonalzó segítségével.


- kend be a füleket vékony réteg papírragasztóval, majd várj, amíg kicsit megszáradnak. Csak ezután illeszd őket egymáshoz.


- tedd félre az egyik kockát, és ismételd meg ugyanezt a másikkal.


Gratulálunk! El is készültél saját kufli kockáddal, most már kedvedre variálhatod a Pofánka, Zödön, Titusz és a többi szereplőket egymással!

Ismerd meg a Pagony DIY-sorozatát!

Készíts velünk cipelő cicás könyvjelzőtizgő-mozgó Pitypang bábotmeseszép kaleidoszkópot
vagy Boribonos pecsétet!

 

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek