Legyél te is telhetetlen hernyócska!

kreatív ötletek gyorsan, hogy végre átváltozhass

cimkék: #kreatív #Eric Carle #Eszter blog

Itt a farsang, áll a bál, az ügyetlenebb anyukák pedig csak fogják a fejüket, ha a gyermek házi készítésű kisvakond jelmezt szeretne. Ha szerencséjük van, kisegíti őket a nagymama, vagy egy ügyes kezű barátnő. Ha pedig nincs, akkor marad a jelmezkölcsönző, a szintetikus ruhákkal, amiktől aztán szó szerint égnek fog állni a gyerek haja. De van egy jó hírem. Az alábbi telhetetlen hernyócska jelmez elkészítése pofonegyszerű, és ha nagyon nincs ínyünkre a varrás, nyugodtan ragaszthatunk is.

Ráadásul jórészt újrahasznosított anyagokból készül.

Amire szükséged lehet:egy piros színű sapka
sárga és zöld színű textilfilc
két pár zöld színű harisnya
flíz, vagy vatelin (rövidáru- és hobbi boltban is kapható)
tű, cérna
textilragasztó
olló


Így készítsd el:Vágj ki a sárga színű filcből két nagyobb ovális formát, a zöldből pedig két kisebbet. Ezekből készítjük el a hernyócska szemeit. A zöld darabokat ragaszd fel egy-egy sárgára, és tedd félre, amíg meg nem köt a ragasztó. A zöld filcből vágj ki egy háromszög formát, ez lesz majd a hernyócska orra. A csápokhoz vágj ki a zöld filcből két hosszúkás téglalpot. Az egyik téglalapot hajtsd félbe, és a hosszanti oldalakat varrd össze, vagy ragaszd meg, majd fordítsd ki és töltsd meg flízzel, vagy vatelinnel. A másik csápot is készíts el ugyanígy. A csápokat varrd a sapka tetejére, a szemeket ragaszd középtájra, az orrot pedig alulra. Ezzel készen is vagy a hernyócska fejével.


A hernyócska testének elkészítéséhez vegyél elő két pár régi harisnyát. Vágd le a harisnyák tetejét, a szárakat igazítsd a kívánt méretre, és töltsd meg flízzel, vagy vatelinnel. A szárak két végét néhány öltéssel rögzítsd, profibbak varrhatnak rá tépőzárat is. Már nincs más hátra, mint hogy a telhetetlen hernyócskánk magára öltsön egy zöld ruhát, felhúzza a testére a gyűrűit, és a fejére tegye sapkát.
forrás:

http://www.parents.com/holiday/halloween/costumes/homemade-halloween-costumes/?page=3
http://yuibee.exblog.jp/9209270/
http://www.craftster.org/forum/index.php?topic=205613.0
http://www.flickr.com/photos/valleymomma/2924691970/

Kapcsolódó cikkek