ez itt a kosarad
a termékeiddel
  • könyv
  • 12-18

Robert Williams

Luke és Jon

Fordító: Simonyi Ágnes

Scolar Kiadó, 2012

288 oldal, Kemény borító

A 13 éves Luke próbál visszatalálni régi életéhez, melyet édesanyja halálával elveszített. Amikor imádnivaló, gyönyörű és habókos anyja egy közúti balesetben meghal, összeomlik a család: az apa az alkoholban próbál vigaszt találni, így Luke magányosan küzd a fájdalmas hiánnyal és a tehetetlenséggel. A fiú a családi élet összezúzott darabjaiból próbálja összeragasztgatni jövőjüket. Az apa és a gyerek kapcsolata azonban csak tovább lazul, s úgy tűnik, megállíthatatlanul távolodnak egymástól. Míg egy nap belép az életükbe egy ósdi ruhákba öltözött fura kis madárijesztő: Jon… A Luke és Jon a kortárs brit regényirodalom egyik bestsellere; szerzője könyvesbolti eladóból vált az egyik legünnepeltebb íróvá Nagy-Britanniában. A család összeomlását, majd újbóli felépülését, illetve a kamaszkor kihívásait bemutató regényben nincsenek teátrális „nagypillanatok”; Williams óvatosan, érzékenyen és lassan hömpölyögve mesél. Mondataiban sokrétűen világítja meg az élet árnyoldalait, s a maguk természetességében kínál megoldást azokra.

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 3-6 munkanap

Kosárba teszem

2750 Ft
2063 Ft (-25%)

Négy könyv, hogy jobban megértsd a kamaszokat

Meg kell tanulnunk egy új fogalmat: young adult irodalom. Igen, ez magyarul az ifjúsági regényként fordítjuk, de mégis az angol kifejezésben sokkal több minden benne van. Modernség, bátorság, frissesség. Fiataloknak, fiatalokról, saját magukról, a világról, a felnőttekről szóló könyvekről beszélünk. A Scolar kiadó egyik sorozata is ezt az utat vállalta fel. Felnőttként-szülőként én is mindegyik kötetet sokszor és szívesen újraolvasom, és az is jó, hogy olvasás után a young adult gyerekeimmel is meg lehet vitatni őket.

Luke és Jon

A Scolar alig pár darabból álló ifjúsági sorozatának újabb kötetét az egész szerkesztőség várja, és adjuk körbe. Ami azért elmond valamit a sorozat értékéről. A sorozat legújabb darabja egyértelműbben ifjúsági, kevésbé ragad meg általános társadalmi problémát, hanem inkább a kiválasztott, zárt mikrovilág finom megrajzolásával nyer meg minket magának.A Luke és Jon című könyv tényleg nagyon megnyerte Győri Hannát is, olvassátok ajánlóját!

További kapcsolódó cikkek...