Málévári ribillió

Otfried Preussler

Málévári ribillió

Bolti ár: 1999Ft
Kedvezményes ár: 1599 Ft
Elérhetőség: jelenleg nem rendelhető
Könyvmolyképző Kiadó Kft., 2009
130 oldal, 143x211 mm, Kemény borító  

Én, Punktum Jeremiás, Málévár jegyzője írtam le az utókornak városom igaz történetét. Ebből megtudhattok mindent szeretett városunk felemelkedéséről és bukásáról. Nem hallgattam el és nem színeztem ki semmit. Mindent úgy jegyeztem le, ahogy megtörtént. Beszámoltam eleink bölcsességéről, mely romlást hozott ránk, s amiért az unokák kénytelenek voltak ostobának tettetni magukat. Nem feledkeztem meg a balul sikerült sószüretről, a pompás városházánkról és őfelsége látogatásáról sem. (Felteszem, ezt ő sem feledi a világ végezetéig.) Remélem, okulni fogtok Málévár esetéből, (még ha nem is vagytok olyan éleseszűek, mint mi), s a ti városotok nem ér ilyen csúfos véget. Sose feledjétek, hiába tartotta is távol falainktól a macskát Lihegi Sámuel polgármesterünk, az egerészkutya nem kevésbé veszélyes.

Ezt a könyvet 6-12 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

 • Otfried Preussler
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  2399 Ft (-20%)
  2999 Ft
  A kis boszorka sajnos még csak százhuszonhét esztendős, ezért a nagy boszorkák nem fogadják be maguk közé. Ezért úgy dönt, ha már nagy nem tud lenni, legalább jó lesz.
 • Otfried Preussler
  Móra Kiadó
  1699 Ft (-15%)
  1999 Ft
  A koselbruchi malomban titokzatos iskola működik: a félszemű Mester varázslást tanít tizenkét tanítványának, köztük a tizennégy éves Krabatnak, aki szegényen és árván érkezik a malomba.
 • Otfried Preussler
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  2392 Ft (-20%)
  2990 Ft
  Megszökött Torzonborz, a rabló! Ráadásul még Nagymamát is elrabolta! Ez a fordulat őszintén megdöbbenti Paprika Jancsit, Vitéz Lászlót és Üstöllési őrmestert is. De vajon most mihez kezdjenek? Azt remélik, hogy a falu jósnőjének biztos lesz egy hasznos tanácsa...
 • Otfried Preussler
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  2399 Ft (-20%)
  2999 Ft
  A Torzonborz, a rabló és a Torzonborz újabb gaztettei után itt a trilógia befejező darabja, a Torzonborz megjavul. Otfried Preußler legeslegutolsó paprikajancsis és vizétlászlós története. Újra felbukkan Torzonborz, a rabló. És ez bizony megrémíti Paprika Jancsit, Vitéz Lászlót, Nagymamát, sőt még Üstöllési századost is. De akkor ijednek meg csak igazán, mikor Torzonborz bejelenti: szögre akasztja széles karimájú kalapját és felhagy a rablómesterséggel. Vajon mihez kezd ezután az egykori héttőrös gazember...?
 • Otfried Preussler
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  2399 Ft (-20%)
  2999 Ft
  Paprika Jancsi és Vitéz László azon mesterkedik, hogyan tudná fülön csípni Torzonborzot, aki ellopta Nagymama különleges kávédarálóját.
 • Otfried Preussler
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  2392 Ft (-20%)
  2990 Ft
  A kis szellem minden éjjel pontban éjfélkor fölébred. Vígan várja Bagolykő várának összes termét, és meglátogatja öreg barátját, Uhu bácsit. De közben arról ábrándozik, milyen jó lenne nappal látni a világot! Csupán egyetlenegyszer...