Mókuspapa, gyere haza!

Ismerd meg a Mókuspapa, gyere haza! című könyvet!

2018. február 28. - Zsani cimkék: mesehős mesehős jó könyv Ezt olvassuk most 

Megérkezett Axel Scheffler csodálatos verses meséje, a Mókuspapa, gyere haza! A képes-verses mese tuti nagy kedvenc lesz, minden ovisnak és felnőttnek segít beszélgetni az állatokról és a környezetünkről. Legyetek igazi állatmentők Mókuspapa segítségével! Olvass bele a történetbe itt!

„A boszorkánycica folyamatosan inspirál.”

Interjú Bognár Éva Katinkával, A boszorkánycica rajzolójával

2018. február 6. - Zsani cimkék: interjú mesehős mesehős 

Megérkezett a nyomdából Harcos Bálint fordulatokban gazdag, varázslatos verses meséje, melyhez Bognár Éva Katinka a kötet hangulatához illő képvilágot álmodott meg. Az illusztrátor még csak pár éve végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animáció szakán, ám diplomafilmjével, a Hugo Bumfeldt-tel több rangos díjat is elnyert, illusztrációit pedig több kötetben is megcsodálhatjuk. Munkamódszereiről, a rajzfilmes és illusztrátori munka közti különbségekről, valamint saját szerzőként való bemutatkozási terveiről is mesélt nekünk. Olvass tovább!Egy boszorkányosan jó mese

Ismerd meg A boszorkánycicát!

2018. február 5. - Pagony cimkék: mesehős mesehős 

boszAz idei év első könyvével, A boszorkánycicával egy igazi, varázslatokkal teli mesébe csöppenhetsz! Tarts Pindurral a Rémkastélyba, varázsolj rímekkel és élvezd minden sorát a felolvasásnak!

Miért szereti Viplalát az egész család?

Fergeteges meseregény kicsiknek és nagyoknak

2017. november 23. - Zsani cimkék: mesehős mesehős meseregény 

viplalavarazsolHogyan találkozhat Dániel András és Annie M.G. Schmidt határtalan fantáziája? Hát egy közös mesekönyvben! Aki ismeri Viplalát, az biztos, hogy annyira szeretne vele megint találkozni, mint Nella Della. Most itt a második rész, a Viplala varázsol! Tökéletes választás ötéves kortól felolvasásra. Ismerd meg a meseregény világát a cikkből!

Mert boszorkányok már pedig vannak!

Ráadásul meglepően jóságosak

2017. október 19. - Pagony cimkék: mesehős mesehős meseregény 

Legalábbis ami a mesekönyveket illeti, biztosan vannak! E heti szemlénkben összeszedtük neked a legjobb-legkedvesebb-legviccesebb-legöregebb boszorkányos meséket, hogy egy kicsit te is elvarázsolódj, és hogy megmutassuk, a modern boszik már nem félelmetesek, hanem varázserővel bíró, erőt adó hősök!

Ráadásul most 20% kedvezménnyel tehet a boszis meséket a kosaradba!

Mesékkel kezdjük az évet

Könyvek, amik hihetetlen pontossággal tükrözik az óvodások lelkivilágát

2016. december 29. - Zsani cimkék: szemle mesehős mesehős Ezt olvassuk most 

katicalanyMost négy olyan könyvet, könyvsorozatot mutatunk neked, amik hamisíthatatlan mesevilágokat teremtenek játszi könnyedséggel. Te tudod milyen felejthetetlen meséket adott a világnak Anette Tison, Talus Taylor, David Soman, Jacky Davis, Annie M. G. Schmmidt, Fiep Westendorp vagy Erwin Moser? Derítsd ki a szemlénkből!

Maximum kalandjai 8.

Bátky András folytatásos meséjének befejező része.

2011. április 12. - Pagony cimkék: mesehős mesehős Maximum kalandjai 

maximum 8. rész lead"Becsuktam a szobám ajtaját. Lassan, elégedetten leheveredtem az ágyra, és arra gondoltam, hogy tényleg a csúcson kell abbahagyni. És akár honnan nézem, én most a maximum-csúcson vagyok, szóval elbúcsúzom tőletek. Még elképzeltem, ahogy..." - Bátky András folytatásos meséjének zárórészét olvashatod.

Vilma levese - részlet a meséből

2011. március 29. - Pagony cimkék: illusztráció mesehős mesehős 

Created with GIMPA Vilma levese című könyvben két mesét találsz Vilmáról, aki egy kedves, cserfes lány, élénk képzelőerővel: kis fehér házuk kék zsalugátereit rázza a szél. Ezek mögött él ő és az édesanyja, különös világban - összeköttetésben az éggel, a földdel és a vizekkel. Olyan élményeket tapasztal meg egy ebéd alatt vagy egy ajándék átvételekor, amelyek számodra is érdekesek és sajátak lehetnek.

Vilma történetét Beatrix Delarue írta és Horváth Mónika álmodta képbe. Most Vilma első kalandjából olvashatsz egy rövid részletet beleolvasó rovatunkban - ide kattintva.


Újragondolt Hófehérke

2010. augusztus 11. - nikisze cimkék: mesehős mesehős kitekintő Eszter blog 

Már Hófehérke sem a régi. A Grimm testvérek fehér bőrű, ébenfekete hajú szépsége kishíján kiszőkült a harmincas évek végén, de végül Walt Disney csak megkönyörült rajta. Elég volt néhány cuki állatka, csetlő-boltó törp, és egy, már a történet legelején felbukkanó hősszerelmes herceg, hogy a hevesen gesztikuláló lány beénekelje magát a világháború, és a gazdasági válság által megtört átlag amerikai szívébe. Közben eltelt majdnem fél évszázad, Hófehérke őzikeszemeit és bárgyú mosolyát pedig teljesen átrajzolta egy magyar rajzfilmkészítő. A tenyeres-talpas torzszülött leányzó fricskát mutatott a ‘80-as évek magyar valóságának, majd trappolt tovább, és meg sem állt, egészen a világhírnévig.

Paddington, a nagyon angol medve

2009. augusztus 18. - Hanna cimkék: mesehős mesehős esszé Hanna blog 

Paddington annyira angol, mint a Tesz-Vesz Város, Mary Poppins vagy a Fecskék és Fruskák. Összetéveszthetetlen emeletes házak, kiskertek, teák és kakaók, kandalló és jómodor, taxisok, boltosok, rendőrök.

Paddington a Legsötétebb Peruból érkezett 1958-ban potyautasként hajón és vonaton a Paddington pályaudvarra, ahol a Brown család megtalálta, (örök)befogadta és egy gyors névválasztással megkezdte az "anglicizálását". Nagy szerencsénkre most már hozzánk, Magyarországra is megjött.