Miért szereti Viplalát az egész család?

Fergeteges meseregény kicsiknek és nagyoknak

2017. november 23. - Zsani cimkék: meseregény mesehős 

viplalavarazsolHogyan találkozhat Dániel András és Annie M.G. Schmidt határtalan fantáziája? Hát egy közös mesekönyvben! Aki ismeri Viplalát, az biztos, hogy annyira szeretne vele megint találkozni, mint Nella Della. Most itt a második rész, a Viplala varázsol! Tökéletes választás ötéves kortól felolvasásra. Ismerd meg a meseregény világát a cikkből!

Mert boszorkányok már pedig vannak!

Ráadásul meglepően jóságosak

2017. október 19. - Pagony cimkék: mesehős meseregény 

Legalábbis ami a mesekönyveket illeti, biztosan vannak! E heti szemlénkben összeszedtük neked a legjobb-legkedvesebb-legviccesebb-legöregebb boszorkányos meséket, hogy egy kicsit te is elvarázsolódj, és hogy megmutassuk, a modern boszik már nem félelmetesek, hanem varázserővel bíró, erőt adó hősök!

Ráadásul most 20% kedvezménnyel tehet a boszis meséket a kosaradba!

Mesékkel kezdjük az évet

Könyvek, amik hihetetlen pontossággal tükrözik az óvodások lelkivilágát

2016. december 29. - Zsani cimkék: szemle mesehős 

katicalanyMost négy olyan könyvet, könyvsorozatot mutatunk neked, amik hamisíthatatlan mesevilágokat teremtenek játszi könnyedséggel. Te tudod milyen felejthetetlen meséket adott a világnak Anette Tison, Talus Taylor, David Soman, Jacky Davis, Annie M. G. Schmmidt, Fiep Westendorp vagy Erwin Moser? Derítsd ki a szemlénkből!

Maximum kalandjai 8.

Bátky András folytatásos meséjének befejező része.

2011. április 12. - Pagony cimkék: Maximum kalandjai mesehős 

maximum 8. rész lead"Becsuktam a szobám ajtaját. Lassan, elégedetten leheveredtem az ágyra, és arra gondoltam, hogy tényleg a csúcson kell abbahagyni. És akár honnan nézem, én most a maximum-csúcson vagyok, szóval elbúcsúzom tőletek. Még elképzeltem, ahogy..." - Bátky András folytatásos meséjének zárórészét olvashatod.

Vilma levese - részlet a meséből

2011. március 29. - Pagony cimkék: illusztráció mesehős 

Created with GIMPA Vilma levese című könyvben két mesét találsz Vilmáról, aki egy kedves, cserfes lány, élénk képzelőerővel: kis fehér házuk kék zsalugátereit rázza a szél. Ezek mögött él ő és az édesanyja, különös világban - összeköttetésben az éggel, a földdel és a vizekkel. Olyan élményeket tapasztal meg egy ebéd alatt vagy egy ajándék átvételekor, amelyek számodra is érdekesek és sajátak lehetnek.

Vilma történetét Beatrix Delarue írta és Horváth Mónika álmodta képbe. Most Vilma első kalandjából olvashatsz egy rövid részletet beleolvasó rovatunkban - ide kattintva.


Újragondolt Hófehérke

2010. augusztus 11. - nikisze cimkék: Eszter blog kitekintő mesehős 

Már Hófehérke sem a régi. A Grimm testvérek fehér bőrű, ébenfekete hajú szépsége kishíján kiszőkült a harmincas évek végén, de végül Walt Disney csak megkönyörült rajta. Elég volt néhány cuki állatka, csetlő-boltó törp, és egy, már a történet legelején felbukkanó hősszerelmes herceg, hogy a hevesen gesztikuláló lány beénekelje magát a világháború, és a gazdasági válság által megtört átlag amerikai szívébe. Közben eltelt majdnem fél évszázad, Hófehérke őzikeszemeit és bárgyú mosolyát pedig teljesen átrajzolta egy magyar rajzfilmkészítő. A tenyeres-talpas torzszülött leányzó fricskát mutatott a ‘80-as évek magyar valóságának, majd trappolt tovább, és meg sem állt, egészen a világhírnévig.

Paddington, a nagyon angol medve

2009. augusztus 18. - Hanna cimkék: esszé mesehős Hanna blog 

Paddington annyira angol, mint a Tesz-Vesz Város, Mary Poppins vagy a Fecskék és Fruskák. Összetéveszthetetlen emeletes házak, kiskertek, teák és kakaók, kandalló és jómodor, taxisok, boltosok, rendőrök.

Paddington a Legsötétebb Peruból érkezett 1958-ban potyautasként hajón és vonaton a Paddington pályaudvarra, ahol a Brown család megtalálta, (örök)befogadta és egy gyors névválasztással megkezdte az "anglicizálását". Nagy szerencsénkre most már hozzánk, Magyarországra is megjött.


Kippkopp, hol vagy?

2008. október 19. - Hanna cimkék: elemzés esszé mesehős 

Kippkopp a mi Kis Vakondunk, a kedvence minden állatokra-növényekre-gyűjtögetésre fogékony óvodásnak. Kidolgozott természeti képek, szép textúrák és jó, jelentésteli történetek vannak minden kötetében. A természetjáró, bütykölő gömbölyded lény anyagát tekintve a természet része, de az ember alkotása, ugyanannyira tartozik hozzánk, mint az erdőhöz-mezőhöz. De még több is, mint egy kis infantilis vakondféle, a sorozat során felnő, természeti lényből felelős apává válik.

A LEGCUKIBB MESEHŐSÖK ANNO

2008. július 22. - Hanna cimkék: toplista esszé mesehős cuki Hanna blog hogyan válasszak? 

Nemrégiben kis kalauzban felsoroltuk, hogy szerintünk kik a legcukibbak az újabb gyerekkönyvek birodalmában. Most a régi kedvencekről törölgetjük le a port, bár egy igazi cuki ugye sosem porosodik be, tehát csak tovább fényezzük az amúgy is évtizedek óta népszerű hősöket.

A MAGÁNY EZER ARCA A MÚMINKÖNYVEKBEN

2008. július 7. - Boldizsár cimkék: esszé mesehős 

Tove Jansson a világ egyik legzseniálisabb prózaírója, gyerekkönyvei és novellái világirodalmi rangúak, sőt, felnőttkorban még élvezetesebb őket olvasni, mint gyerekként. Jansson 28 éves korában hagyta el a szülői házat és azután felváltva élt Helsinkiben és egy lakatlan finnországi szigeten barátnőjével, Tuulikki Pietilä-vel. Műveire jellemző a mély filozofikusság, a nyugtalanító, fullasztó északi komorság és a minden holtponton túli naiv derű és abszurd humor. A Múminkönyvek egyik központi témája pedig a magány sokfélesége.