Egy boszorkányosan jó mese

Ismerd meg A boszorkánycicát!

Az idei év első könyvével, A boszorkánycicával egy igazi, varázslatokkal teli mesébe csöppenhetsz! Tarts Pindurral a Rémkastélyba, varázsolj rímekkel és élvezd minden sorát a felolvasásnak!
tovább...

Miért szereti Viplalát az egész család?

Fergeteges meseregény kicsiknek és nagyoknak

Hogyan találkozhat Dániel András és Annie M.G. Schmidt határtalan fantáziája? Hát egy közös mesekönyvben! Aki ismeri Viplalát, az biztos, hogy annyira szeretne vele megint találkozni, mint Nella Della. Most itt a második rész, a Viplala varázsol! Tökéletes választás ötéves kortól felolvasásra. Ismerd meg a meseregény világát a cikkből!
tovább...

Mesékkel kezdjük az évet

Könyvek, amik hihetetlen pontossággal tükrözik az óvodások lelkivilágát

Most négy olyan könyvet, könyvsorozatot mutatunk neked, amik hamisíthatatlan mesevilágokat teremtenek játszi könnyedséggel. Te tudod milyen felejthetetlen meséket adott a világnak Anette Tison, Talus Taylor, David Soman, Jacky Davis, Annie M. G. Schmmidt, Fiep Westendorp vagy Erwin Moser? Derítsd ki a szemlénkből!
tovább...

Szent György napi meseprogram a FSZEK-ban

Április 16-án egész napos rendezvény a Sárkányos Gyerekkönyvtárban

Az Úr 2011. esztendejében Szent György, azaz április havának 16. napján, szombaton, Meseország királya 10. alkalommal látogat el a Sárkányos Gyerekkönyvtárba. Ha kiállod a próbákat, meseország királya ünnepélyesen udvarába fogad.
Részletes program a cikkben!
tovább...

Maximum kalandjai 8.

Bátky András folytatásos meséjének befejező része.

"Becsuktam a szobám ajtaját. Lassan, elégedetten leheveredtem az ágyra, és arra gondoltam, hogy tényleg a csúcson kell abbahagyni. És akár honnan nézem, én most a maximum-csúcson vagyok, szóval elbúcsúzom tőletek. Még elképzeltem, ahogy..." - Bátky András folytatásos meséjének zárórészét olvashatod.
tovább...

Vilma levese - részlet a meséből

A Vilma levese című könyvben két mesét találsz Vilmáról, aki egy kedves, cserfes lány, élénk képzelőerővel: kis fehér házuk kék zsalugátereit rázza a szél. Ezek mögött él ő és az édesanyja, különös világban - összeköttetésben az éggel, a földdel és a vizekkel. Olyan élményeket tapasztal meg egy ebéd alatt vagy egy ajándék átvételekor, amelyek számodra is érdekesek és sajátak lehetnek.

Vilma történetét Beatrix Delarue írta és Horváth Mónika álmodta képbe. Most Vilma első kalandjából olvashatsz egy rövid részletet beleolvasó rovatunkban - ide kattintva.


tovább...

Artemis Fowl búcsúzik

Eoin Colfer regénysorozata 2012-ben véget ér

Nagy hír Eoin Colfer bünöző tini lángelméje, Artemis Fowl rajongóinak - indítja hírét a Guardian -: a szerző nyilvánosságra hozta, hogy a sorozat nyolcadik könyve lesz az utolsó. A könyv 2012 tavaszán jelenik meg, s egyelőre nem árult el sokat arról, mi lesz a címe és miről szól majd. Annál többet mondott viszont új terveiről.

tovább...

Rettentő görög vitéz

1. kaland: Periphétész, a bunkós ember

Zalán Tibor darabja, a Rettentő görög vitéz a Stúdió K előadásában bűvölte el a néző- és a szakmai közönséget egyaránt. Régen nem aratott ifjúsági előadás ilyen babérokat. A Thészeusz kalandjaiból merítő darab a Pagony Kiadónál jelenik meg Könyvfesztiválra gyerekkönyvként Baranyai András rajzaival.

A kötetből most az első kalandot, Periphétész, a bunkós ember történetét olvashatjátok.


tovább...

Újragondolt Hófehérke

Már Hófehérke sem a régi. A Grimm testvérek fehér bőrű, ébenfekete hajú szépsége kishíján kiszőkült a harmincas évek végén, de végül Walt Disney csak megkönyörült rajta. Elég volt néhány cuki állatka, csetlő-boltó törp, és egy, már a történet legelején felbukkanó hősszerelmes herceg, hogy a hevesen gesztikuláló lány beénekelje magát a világháború, és a gazdasági válság által megtört átlag amerikai szívébe. Közben eltelt majdnem fél évszázad, Hófehérke őzikeszemeit és bárgyú mosolyát pedig teljesen átrajzolta egy magyar rajzfilmkészítő. A tenyeres-talpas torzszülött leányzó fricskát mutatott a ‘80-as évek magyar valóságának, majd trappolt tovább, és meg sem állt, egészen a világhírnévig.
tovább...