Mesememória

cimkék: #kreatív #Eszter blog

Gyerekkorom egyik kedvenc játéka. A szabályok pofonegyszerűek, és néhány kártyalapon, némi összpontosításon és egy kis agymunkán kívül tényleg nem kell hozzá semmi sem.

Ráadásul játszótársra sincs feltétlenül szükségünk, hiszen egyedül játszva is elég szórakoztató tud lenni.Annak idején rengeteget memóriáztam, egy volt csak a bánatom, hogy a kártyalapokra nyomtatott képek többsége meglehetősen csúfra sikeredett. Ma már persze válogathatunk a gyönyörűbbnél gyönyörűbb memóriajátékok közül, de annak is megvan a varázsa, ha mi magunk készítjük el a saját, személyre szabott játékszettünket, melyben ki-ki felvonultathatja a kedvenc mesehősét. Használjuk ki az utolsó hideg napokat, amiket a négy fal közt kell még töltenünk, és alkossunk, játsszunk egy nagyot a gyerekekkel!Amire szükséged lesz:

kartonlap
mesefigurás szórólapok (a Pagonyból ingyen elvihető)
ragasztó
olló
sniccer
vonalzó
ceruzaÍgy készítsd el:

Vonalzóval mérj ki a kartonlapra 16 db 5x5 cm-es négyzetet, majd vágd ki azokat egy sniccer segítségével. A szórólapokról válasszátok ki a kívánt mesefigurákat. Mindegyikből vágjatok ki kettőt és ragasszátok fel a kartonlapokra.

Ügyesebb játékosok készíthetnek több kártyát is, hogy izgalmasabb, nehezebb legyen a játék.

Kapcsolódó cikkek