Mézes-ropogós csirkecombok

ahogy a két kis dinó is szeretné

cimkék: #Végtelen Spagetti

Azt tudjuk, hogy a két kis dinó közül Nyamm válogatás nélkül bármit megeszik, Trikó meg nagyon szereti a főtt kukoricát. Berg Judit-Köszeghy Csilla könyvei ovisok, első olvasós gyerekek nagy kedvence, és hamarosan érkezik  a sorozat harmadik része, ahol Mátyás király udvarába és a reneszánsz Itáliában kalandoznak. És hogy ott vajon milyen finom csemegét esznek?

Vrábel Kriszta családi főzős blogjából ez is kiderül!

A két kis dinó a zsírkrétakor és Budapest után a középkorba csöppen majd a sorozat harmadik kötetében. Szegények még Amerika felfedezése előtti múltbéli dátumon landolnak, így hiába kérik az udvari főszakácsot, hogy krumplit süssön nekik, ő arról azt sem tudja, mi fán terem. (Csendben hozzáteszem, az én kisebbik fiamnak is új információ volt, hogy a krumpli a föld alatt nő.) Így hát se krumpli, de még pizza vagy spagetti sem jut a kis dinóknak. Maradnak tehát a vadakból vagy szárnyasokból készült finom sültek.

Lássuk az egyik kedvenc, mézes-mázos csirke receptünket, ez ellen talán a két időutazónak sem lenne kifogása.

Hozzávalók:

8 db csirke alsócomb (vagy 10-12 db szárny),

1 kis fej vöröshagyma,

1 gerezd fokhagyma,

2 ek. olívaolaj,

3-4 ek. paradicsompüré,

fél dl fehérborecet,

só, frissen őrölt bors,

fél dl Worchestershire szósz,

3 ek. méz;

olívaolaj,

3-4 dkg natúr, cukrozatlan kukoricapehely

Egy közepes méretű lábosban az apróra vágott hagymát dinszteljük meg olívaolajon.

Keverjük hozzá a paradicsomszószt, az ecetet, a Worchestershire szószt, a mézet. Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és 30 perc alatt főzzük sűrűre a mártást, majd turmixszoljuk simára.

A megmosott, megtisztított csirkecombokat alaposan sózzuk, kenjük meg egészen vékonyan a mézes szósszal. Hagyjuk benne állni 30 percet.

Helyezzük a csirkecombokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd tegyük a sütőbe 230 fokra sülni. 50 percet fóliával lefedve, majd 20 percet fólia nélkül.

A ropogósra sült csirkecombokat kenjük meg bőségesen a páccal, szórjuk meg az összemorzsolt kukoricapehellyel és tegyük vissza a forró sütőbe 2-3 percre,

hogy még ropogósabb legyen:

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek