Művészet

Sokatemlegetett Dante úr

Kamaszkritika Az Irodalom Visszavág 2. részéről

2016. december 28. - Pagony cimkék: TilosAzÁ 

Míg a sorozatok első kötetnél általában az író van jó és a kritikus rossz helyzetben (Mit írjak, hogy ne legyen klisés? Hogyan mondjam meg kulturáltan, hogy jó/közepes/rossz a könyv?), a második kötetnél általában fordul a kocka. Ha a második könyv nem ugorja meg az első szintjét (és általában nem teszi), akkor jöhet az ,,enyje-benyje”, ezért a kritikusok általában szájuk szélét nyalogatva várják a második rész megjelenését. Általában. De mi a helyzet Nényei Pál sorozatával? - Király Csenge Katica írása
 • A piros szárnyú gyík, a lila levelű fák és Gauguin
  Eva Adami
  Barrus Könyvkiadó Kft.
  Neked: 2542 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  Gauguin minden köteléket odahagyva töltött két évet Tahitin, festészete pedig elnyerte azt az álmodozó, nyugodt, a valóságtól elrugaszkodó világát, amiért ma rögtön felismerjük képeit. A Barrus kiadó könyve az ott töltött időt mutatja be a gyerekeknek.
 • A repülő masina, a furfangos Hold és Leonardo
  Guido Visconti
  Barrus Könyvkiadó Kft.
  Neked: 2542 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2990 Ft
  Leonardo da Vinci a házába fogadja Giacomót, a tízéves kisfiút. Leonardo képeket fest, palotákat tervez, és mindenki zseninek tartja. Ám a titkait egyedül csak Giacomo ismeri...
 • Gyerekek - Művészet gyerekeknek
  Békefi Eszter
  Corvina Könyvkiadó
  Neked: 792 Ft (-20%)
  Bolti ár: 990 Ft
  Már 1-4 éves korban is nézegethetünk a kicsikkel szobrokat, festményeket, csak az a fontos, hogy olyan témákat válasszunk, amelyeket ők is értenek.
 • A négy évszak
  Móra Kiadó
  Neked: 2117 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2490 Ft
  Egy falikárpit, egy miniatúra, valamint id. Pieter Brueghel és Francisco de Goya egy-egy festménye a négy évszak valamelyikéhez kötődő jelenetet ábrázol. A szüret, a téli vadászat, a szántás és az aratás témái az évszakok körforgását követik.
 • Az irodalom visszavág 2. - A Paradicsomkerttől a Pokol kapujáig
  Nényei Pál
  Tilos az Á Könyvek
  Neked: 3392 Ft (-15%)
  Bolti ár: 3990 Ft
  Végre eljött a nagy pillanat, amit annyira vártunk: az Irodalom másodszor is visszavág! Ebben a második kötetben kiderül, hogy Zeusz és Jupiter után (szabadon) bizony egy másik Isten is teremtett egy világot – és ez is a mi világunk!
 • Mesés naptár 2017 - Szegedi Katalin festményeivel
  Cerkabella Könyvek Kft.
  Neked: 2755 Ft (-5%)
  Bolti ár: 2900 Ft
  Varázslatos naptár Szegedi Katalin gyönyörű képeivel.
 • Tánc - Ritmus és mozgás
  Tessloff és Babilon Kiadó
  Neked: 2720 Ft (-15%)
  Bolti ár: 3200 Ft
  Mozgás és ritmus! A tánc nyelvét a világon mindenütt megértik. Ez a Mi MICSODA kötet átfogó képet nyújt a tánc történetéről az ókortól napjainkig.
 • Leonardo da Vinci 30 másodpercben
  Paul Harrison
  Tessloff és Babilon Kiadó
  Neked: 2338 Ft (-15%)
  Bolti ár: 2750 Ft
  Eredj a legreneszánszabb reneszánsz ember életének és elképzeléseinek nyomába! Pillants bele a történelem egyik legjelentősebb gondolkodójának fantasztikus elméjébe! Ismerd meg elképesztő találmányait! Fedezd fel hihetetlen örökségét! Tanulmányozd vele együtt a természetet! Értsd meg újító festészetének alapjait!
 • Vízfestmény lépésről lépésre / Művészképző mesterkurzus
  William F. Powell
  Móra Kiadó
  Neked: 2974 Ft (-15%)
  Bolti ár: 3499 Ft
  A könyvben elragadó alkotásokon keresztül több művész egyéni stílusával és különleges látásmódjával ismerkedhet meg az olvasó. Az itt található utasításokat követve meggyőződhet arról, milyen izgalmas a vízfestménykészítés!
 • Színes álmok - Állatok / Stresszoldó színező
  Móra Kiadó
  Neked: 2974 Ft (-15%)
  Bolti ár: 3499 Ft
  Gyönyörű rajzok, amelyek kiszínezése a fantáziánkra van bízva.