Naplóírás lépésről lépésre

Kezdőknek és haladóknak, fiúknak és lányoknak

A naplóírás nemcsak kedves szokás, hanem segít feldolgozni a napi eseményeket, önreflexióra késztet, fejleszti az íráskészséget, és segít, hogy a naplóíró megtalálja saját magát és egyéni hangját. Most csodaszép naplók érkeztek a Pagonyba, ismerd meg őket ebből a szemléből!

 

tovább...

Egy különleges naplóregényről

Kamaszkritika a Lídia 16-ról

Irtózatosan kedvelem az egyedi, kissé elvont, művészlelkeket. A fantasztikus személyiségek mindig is inspiráló hatással voltak rám. Ezen kívül pedig érdekesebb, izgalmasabb karaktereket, történeteket nyerhetünk a segítségükkel. A Lídia, 16 egy ilyen, kissé különc lányról szól, aki naplóformában írja le a mindennapjait.
tovább...

Miért olyan piszkosul jók a kamasznaplók?

Most megmutatjuk, hogy miért kattannak rá gyerekek a naplóregényekre!

Már 8 éves kortól egészen 14-ig tombolt a napló őrület. A kamaszok magabiztosan sorolják, milyen könyveket szeretnének mindenképpen megszerezni, elolvasni és birtokolni. Szépen kérlek, ezen a ponton ahelyett, hogy leszólnád, miért nem a kötelezőket bújja, miért nem olvas valami értelmesebbet, mosolyogj egy nagyot, mert hízhat a májad: a te gyereked már megszerette az olvasást, és a legkritikusabb korban is kitart mellette!

Ráadásul most január 18-ig 20% kedvezménnyel szerezheted be a legmenőbb sorozatokat. Az akcióban ráadásul más vagány és vicces könyveket is találsz.

Kattints ide a kedvezményért és tedd a kosaradba a legmenőbb kamaszregényeket!
tovább...

Lerántjuk a leplet a Nyírd ki ezt a naplót őrületről!

Minden, amit tudni akartál...

Miért olyan népszerű a Nyírd ki ezt a naplót jelenség? Megjelenése óta naponta többször keresik a boltokban, rengetegen töltik fel az internetre a kivégzett naplókat, sőt mit több: a 10 éves ismerőse rajongó tekintettel néz a kolléganőmre, mióta megtudta, hogy olyan helyen dolgozik, ahol lehet kapni A Naplót! Eredjünk hát nyomába a titoknak...
tovább...

Kígyóihar és Krinta

Az életünk egyik legfontosabb helyszíne a Szabadság tér. Úgy értem: Julcsié, Danié, Zsófié meg az enyém. Ámde nem azért az, mert ezen a téren áll a birodalmi sas és Ronald Reagan, a szovjet emlékmű és az erődítménynek beillő Amerikai Nagykövetség, hanem azért, mert itt van a Kisjátszó és a Nagyjátszó, Krinta és Kígyóihar, Kaffa birodalma és a Cirbolyafenyő, ahol Aurél és Pindki laknak, a cirkuszi hangyák. Ennek a térnek vagy inkább parknak szinte már minden négyzetcentijéhez kötődik valamilyen emlékünk. Most az óra járása szerint teszek benne egy kört. - Harcos Bálint netnaplója
tovább...

Irány az Állatkert!

Állatkert vagy Planetárium? Erre vagy arra? Először erre, aztán arra? Egy tavaszi vasárnap két igen élénk, sőt, éber és ötletteli gyerekkel Harcos Bálintéknál, amelyben fentiek csak a legegyszerűbb kérdések voltak. Továbbá nagyon fontos jó tanácsot kapunk a naplót elolvasván arra nézvést, hogy hogyan kell, illetve hogyan nem szabad tüsszenteni! Elvégre itt van egy-két öltözés- és tüsszentésszakértő!
tovább...

Bemutatkozás, avagy Szofi ébreszt

Harcos Bálint képes apablogja

Nem könnyű egy fiatal író élete, de annál mulatságosabb! Harcos Bálint - ahogy blogjából rögtön ki is derül - ugyan nagyon keveset alszik, de így legalább van ideje olyan vicces történeteket kitalálni, mint a Szofi tüsszent.
Olvassátok legújabb szerzőnk írását, könyvét pedig keressétek a boltokban!
tovább...

Ropi, Zizi, Pálcika

Vicces, rajzos naplók

Ropi és Zizi amerikai általános iskolások, és a naplóikban a filmekből, rajzfilmekből és sorozatokból ismerős amerikai iskolai élet rajzolódik ki, klikkekkel, menőkkel és nem menőkkel, legjobb barátokkal, versenyekkel, bulival, amibe el kell hogy hívja valaki az embert. De közben az iskolás barátságok, az órákon való unatkozás, a szülőkkel, családdal hadakozás éppen olyan, mint egy bármilyen kisiskolás élete - épp ezért tud számukra vonzóan másmilyen, és nagyon ismerős is lenni. Pálcikakutya pedig egy egészen más, fél méter magasan lévő nézőpontból szemléli nagyon szórakoztatóan a világot. Mind a három könyv naplószerűen van szerkesztve, kevés szöveg és sok rajz, "beragasztott kép" van a füzetlapra emlékeztető oldalakon, a betűtípus "kézi" - ettől viszont sokkal izgalmasabban néznek ki, mint egy sima könyv.
tovább...

Advent Frankfurtban

ahogy Gévai Csilla látta

Gévai Csilla még karácsony előtt járt Frankfurtban, hogy találkozzon az ott élő magyar gyerekekkel, beszélgessenek könyveiről, irodalomról, és hogy együtt rajzoljanak. Hogy milyen volt, amíg utazott, melyik gyerekkori emlék jutott eszébe, és hogy kikkel hol és hogyan találkozott a Majna partján fekvő városban, az kiderül Csilla elbeszéléséből.
tovább...