Ezek hideg hetek

Both Gabi netnaplója 4.

Végéhez közeledik Both Gabi naplója, ismét izgalmas hétköznapokkal, értekezletekkel, sok közös meseolvasással, reggeli összebújásokkal, vicces sztorikkal vagyis a háromgyerekes idill édes életérzésével.

tovább...

Időprés

Both Gabi netnaplója 2.

Ármin egyszer azt mondta, amikor az időről beszélgettünk, hogy „Elment az idő, de majd visszajön!” Remélem, neki lesz igaza. Úgy érzem, az elmúlt hetekben egy hatalmas időprésbe kerültem, ami lassan, de biztosan bedarál. - folytatódik Both Gabi heti naplója.

tovább...

Both Gabi, a mesegítő

Netnapló

Both Gabi a meseutca.hu főszerkesztője, irodalmi mindenes. Három gyereke van, a mesebeli nevű Berta, Elza, Ármin, akik a hulahopp karikát és a kardot is vagányul forgatják. Októberben Both Gabi fog a gyerekekkel és gyerekirodalommal teli napjairől mesélni nektek. Ha egyszer lesz ideje a fejéből a papírra vetni a meséit, akkor megtaláljátok majd a Pagony szerzői között.
tovább...

Hányás hétfőn, csárdás pénteken

Szabó Borbála netnaplója 4.

Nem kell megijedni a címtől, csak olvassátok végig az utolsó netnaplót az elmúlt hét eseményeiről, és a végén ti is gurulni fogtok a nevetéstől.

Aztán lessétek honlapunkat, és várjátok ám Szabó Bori új könyvét, nem fogtok csalódni!

És most végre megnézhetitek Borit is! Íme:


tovább...

Lájkolom a mozdonyt

Szabó Borbála netnaplója 3.

Továbbra is nagyon vicces, hétköznapi, de egyáltalán nem mindennapi heti történéseket olvashattok Szabó Boritól: netnaplójában szóba kerül Balázs ovis beszoktatása, Zoárd kedvenc mozdonyos internetes oldala, és mindenki kedvenc Klári nénije. Ezek után én már tényleg alig várom, hogy megjelenjen végre első könyve!

tovább...

Opera, térkép, retikül

Szabó Borbála netnaplója 2.

Folytatódik a múlt héten indult sorozatunk Szabó Bori netnaplójával. Főszereplői most az operarajongó, térképrajzóló és vonatmániás fiúk és egy divatdiktátor lány. No meg persze a Bánk bánra elszánt anyukájuk, akinek könyve nemsokára jelenik majd meg nálunk.
tovább...

Netnapló - ne már, iskola?

Szabó Borbála netnaplója 1.

Szabó Borbála nevét két helyről ismerhetitek: az Éva magazinban ír Nényei Borbála néven családi kalandjaikról, és dramaturgként működik közre felnőtt darabokban. A Líra és Epika című zenés darabját Varró Danival együtt írta, és a Bárkában idén is megtekinthetitek a Párkák című, egyszerre mély és humoros meseoperáját. Jövőre jelenik meg a Pagony kiadásában Rácz Nóri rajzaival első meséskönyve, amiben a gyerekek játszanak, a játékok életre kelnek, a családi zsivaj összefolyik a fantázia világával: járunk színházban, a trutyi-dutyiban, a Titanic fedélzetén, a Hamupipőkében és persze vonaton. Ismerkedjetek meg a velük!
tovább...

Ma fürödtem a Balatonban.

Napló- és levélregények nyárra

Pöttyös könyvek, ifjúsági regények, nyári olvasmányok... erről szól a nyár és az iskolaszünet, ami már fél hete dübörög. Napló- és levélregények következnek - írtok még naplót? Már csak azért is megéri, mert annyira érdekes visszaolvasni később. Meg hát az ember kénytelen szembenézni magával. A naplóíró mindig újraalkotja önmagát és a világot, megfelel egy csomó elbeszélői kényszernek, történetet farag az élete széttartó eseményeiből. Kiemel, megmutat. Mi pedig szeretünk benézni a másik életébe, arcába mert magunkra ismerhetünk benne, mert kipróbálhatjuk a fantázia veszélytelen birodalmában, hogy milyen lenne másvalakinek lenni. Próbáljuk ki! Olvassunk és írjunk naplót (és ne felejtsük el beleragasztani a koncertjegyeket). És persze levelet, igazit. Annyira jó kivenni a postaládából.
tovább...

Optimista befejezés – nemcsak meseíróknak

Gévai Csilla naplója 4.


Mert, ugye illenék az e heti bejegyzésem végét szépre lekerekítenem! Meg bölcsességeket és jókívánságokat szórni az olvasótáborra! Hiszen jó volt veletek négy héten keresztül. Leszögezem: mindezt én nem ígérhetem, nem is ígértem, de azt igen, hogy ebben a beszámolómban is csak az igazat, a színtiszta igazat vallom magamról, a magam módján.


tovább...