Nekem Budapest...

Fotópályázat 10-18 éveseknek

Mutasd meg egy mobilos fotóval, neked mit jelent, vagy milyennek látod Budapestet! Különleges nyeremény vár!

Fotópályázatot hirdet a Tilos az Á! 

Neked mit jelent Budapest? Szereted, nem szereted? Most megmutathatod, te milyennek látod! Csak sétálj, fotózz, hogy mindenki lássa, neked mit jelent Budapest!  

Fotózz mobillal, hashtageld, és legyél te az egyik, aki a vadonatúj Budapest OFF című antológia mellett megnyerhet egy különleges, fényképezős délelőttöt Szöllősi Mátyással (Budapest Katalógus), aki megmutatja, hogyan érdemes Budapestet fotózni, és mire kell odafigyelni.

A feladatod pedig csak ennyi: töltsd fel az elkészített Budapest fotót facebookra, instára, és írd mellé:  #BudapestOFF

A háromtagú zsűri, akik elbírálják a képeket: Szöllősi Mátyás, fotós, Kárpáti Tibor, a Budapest OFF novellás kötet illusztrátora és Péczely Dóra, a Budapest OFF kötet szerkesztője.

A hivatalos díjkiosztóra a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Margó Fesztiválon kerül sor, június 9-én, szombaton délután 15.00-től.

Korhatár: 12-18 év

A fotókat eddig tölthetitek fel: 2018. május 28.

 

A hamarosan megjelenő Budapest OFF kötetről ezt kell tudnod:

 

"Ezen a reggelen kicsivel fél hét előtt ébredt. Magára húzta a farmerját meg egy pólót, és kicsoszogott a konyhába. Az életmentő kávé után Budapest a fürdőszobába ment, és miközben fogat mosott, a tükörbe nézve elcsodálkozott rajta, milyen jól néz ki, pedig már vagy százötven éves. Azon morfondírozott, lehetne-e még az ő korában egy könyv főszereplője… Nem tudta eldönteni."

Tizenhárom köztünk élő író azonban igen. Berg Judit, Dániel András, Gévai Csilla, Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Kalapos Éva, Kemény Zsófi, Kertész Erzsi, Kiss Tibor Noé, Mészöly Ágnes, Molnár T. Eszter, Tasnádi István, Totth Benedek története a főváros egy-egy kis szegletében játszódik a belvárostól a külvárosig. A novellák kamasz szereplői úgy élnek benne, ahogy tudnak, ahogy a fiatalok élnek, de egy pillanatban szétválaszthatatlanul összekapcsolódnak a várossal. A novellákban hol megelevenedik a főváros története, hol eltévedünk benne, hol otthonosnak látjuk, hol folyton változónak, hol sírunk, hol nevetünk. Bár az elbeszélések helyszínei nem fedik le teljesen Budapest térképét, az egyes novellák főszereplőinek történetéből kirajzolódik a főváros ezer arca, íze, illata, árnyalata, és különösen a jelene. Budapest ON!

 

A Budapest OFF című antológia az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg! 

 

 

.

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek