NEMCSAK TEGNAP, MA IS!!! - KÉT ÚJRA KIADOTT MARÉK VERONIKA KÖNYVRŐL

Tegnap, ma, holnap és A barátságos harapófogó

Több cikkünk is szólt már arról, hogy Marék Veronika történeteiben van valami plusz, az egyszerű mesék mögött nagyon mély érzelmek, néhol drámák, néhol egészen összetett személyiségek és konfliktusok rejlenek. Talán ezek legfőbb kulcsai sikerének. A Móra kiadó ismét kiadta két régi-új könyvét sokunk nagy örömére...
tovább...

INTERJÚNK MÁTÉ ANGIVAL, AZ ARANYVACKOR MEGOSZTOTT ELSŐ DÍJASÁVAL - MESE KATEGÓRIA

Fontos semmiségek...

Máté Angi az Aranyvackor pályázat megosztott első díjának egyik nyertese. Meséje egészen magával ragadó, kicsit más, mint az eddigi mesék, amiket olvashattunk, világa egészen különös és atmoszférikus.

Meséről, gyerekekről, tervekről és a "fontos semmiségekről" beszélgettünk...
tovább...

OSZTÁLYKÖNYVEK ÉV VÉGÉRE

Lassan itt az év vége, és nincs is jobb ajándék egy osztály részére, mint egy nagy csokor könyv. Ebben szeretne a Pagony segítséget nyújtani minden kedves tanítónak és tanárnak.

Ha nálunk rendelsz osztályod részére év végi csomagot, 20 könyv fölött a Pagony által kiadott könyvekre 30% kedvezményt, más kiadók könyveire 20% kedvezményt adunk.
tovább...

MASSIVE - AZAZ SÚLYOS

"Tévét nézek, az ételre gondolok, amit Lisával ettem, és bűntudatom van, amiért nem hánytam ki."

A magyar cím önmagáért beszél, a téma a súly, és "súlyos" is az egész történet, amit a regény felölel. Kellőképpen mai problematikát feszeget Julia Bell regénye, amelynek főszereplője Carmen, az anyja frusztrációi által anorexiába üldözött tini. De erre még sokan legyintenének, lerángott csont... Ebben a regényben sokkal több van ennél, kidolgozott pszichológiai vonal, nagyon jó karakterek és erős szövegek...
tovább...

INTERJÚNK SZIJJ FERENCCEL, A 2008-AS ÉV GYERMEKKÖNYVE DÍJAZOTTJÁVAL

A 2008-as év IBBY díjasa az Év Gyermekkönyve Kategóriában nagy örömünkre ismét egy Pagony szerző lett. Szijj Ferenc, a zseniális és különleges író Zöldség Anna és a beszélő póniló című könyve kapta meg idén a díjat. Előző könyve, a Szuromberek királyfi már előre jelzett egy izgalmas, posztmodern meseírói utat, ami a Zöldség Annában a szó jó értelmében egyszerűsödött, fogyaszthatóbbá vált, de olyan izgalmakat tartogat az olvasóknak, amik bizony nem mindennapiak. Interjúnkban kérdeztük gyerekregény írásról, tervekről és arról, hogyan válik valaki gyerekkönyvíróvá...
tovább...

RÉGI-ÚJ ZDENEK MILER REMEK

Zdenek Miler esetében nem egyszerű szétválasztani a rajzfilmet a képeskönyvtől. Ha az ő filmjeit nézem vagy a könyveit lapozgatom, néha teljesen összemosódik a két műfaj. Valljuk be, leginkább a filmes képiség felé tolódnak meséi. Könyvei filmszerűek, rendszerint rövid és egyszerű kísérő szövegekkel. Éppen ezért szinte minden meséje teljesen alkalmas ún. első (azaz második, ha már túl vagyunk a pancsoló- és textilkönyveken) könyvnek. És melyik állat lenne barátságosabb egy kíváncsi kutyusnál?
tovább...

A HÁROM NYÚL - REICH KÁROLY ILLUSZTRÁCIÓIVAL

Legutóbbi megjelenése a könyvnek egy nagy alakú, A4-es formátumú kiadásban történt. Ahhoz a verzióhoz az illusztrációkat Szalma Edit készítette. A mostani új kiadásban a Móra kiadó a kicsikre is gondolt. Leporelló formájában Reich Károly zseniális rajzaival kapható újra a verses mese!
tovább...

KIS FELFEDEZŐ ZSEBKÖNYVEK

A Móra kiadó egyik új sorozata a Kis felfedező zsebkönyvek. Első ránézésre ezek a kis könyvek is olyanok, mint a sok, kisebb alakú ismeretterjesztő könyv. De semmiképpen se hagyjuk, hogy a tömegével kiadott kis kötetek hasonlósága folytán kihagyjuk ezt a szuper sorozatot.
tovább...

MIT VETÍTSÜNK? DIAFILMEK ANNO ÉS MA

Félhomály, kis duruzsolás a háttérben, némi gépzaj, de csak nagyon enyhe... Nem, nem egy kellemes kávézóra gondolok, ahová behúzódhatunk a hideg elől, hanem valami egész más megoldás jutott eszembe. Kapcsoljuk le a lámpát, fűzzünk be egy filmet és tekerjünk egyet a diavetítőn! Íme egy kis ízelítő a kedvenc diákból - sajnos a teljesség igénye nélkül, mert rengeteg van -, szubjektív de hosszan tesztelt válogatás után...
tovább...