Mi vajon a Pagony tábor bája?

Minden gyereknek ki kellene egyszer próbálnia a Noha Műhely nyári táborait, persze, mi Pagonyosok különösen ajánljuk azokat a heteket, amikor mi is beszállhatunk a szervezésbe. Idén két közös tábort tartunk, már véget ért a Mesekönyvírós tábor, és augusztus végén a nagyobbakat várjuk az Író Projekt Hétre!

Aki még nem fedezte fel gyermekének a Pagony tábort, annak dióhéjban Gévai Csilla meséli el, milyen volt a múlt hét a Nohában.


tovább...

Tizenkét szabad nap

Both Gabi nyaral, és olvas

Összesen ennyi szabad nap jutott Both Gabinak,  a Meseutca főszerkesztőjének, hogy kipihenje az évet. Gabi örökké lót-fut, szervez, folyton mesél, és mindig mosolyog. Ráadásul most már saját könyve is van, A hintarabló címmel, remélem, már olvastad! Ahogy nagyon érdemes elolvasnod a következő nyári interjút is, mert rengeteg könyvet ajánl! És benne maximálisan megbízhattok...


tovább...

Balaton, gyerekkacaj, darázscsípés, kertmozi, lecsó

avagy mit szeret Maros Kriszta, az illusztrátor

Ezzel az öt szóval jellemzi Maros Kriszta illusztrátor, hogy mit jelent neki a nyár. A hintarabló című nemrég megjelent Pagony könyv rajzolója sokat olvas ikreinek, és még több könyvet vesz kamasz lányának, így tökéletesen képben van az újdonságokkal kapcsolatban, tehát tartsatok vele, olvassátok el, milyen olvasmányokat ajánl ő a hosszú, forró nyárra.


tovább...

A szabad olvasás vágya

Menyhért Anna nyári tervei

Ezen a nyáron is időről időre megmutatjuk neked, hogy szerzőink hogyan, mivel töltik a hosszú szünetet, milyen könyveket olvasnak most, vagy miket szerettek gyerekként. Menyhért Anna legnagyobb vágya, hogy végre ne csak a munkája miatt olvasson, hanem szabadon barangolhasson a könyvek között álmait-vágyait követve, ahogy ezt egyik főszereplője, Vándorlány is teszi.
tovább...

Víz, homok, szél

Szabadtéri játékok, sk.

Itt a nyár és mindjárt itt az iskola vége is, amikor végre elmehetünk nyaralni. Addig is egyre több időt tölthetünk a szabadban, akár kisebb, akár nagyobb gyerekekkel. Összegyűjtöttünk sok-sok olyan saját kezűleg, gyerekekkel együtt elkészíthető szabadtéri játékot, amivel jól szórakozhatunk, és a legtöbb még jól is néz ki. Játsszunk együtt, mert az mindenkinek jó!tovább...

Ilyen volt a Pagony-noha tábor

A Pagony-noha közös rajzműhely tábora a múlt héten ért véget, a résztvevő gyerekek világkörüli útra indultak. Hogy merre jártak, arról Kőszeghy Csilla grafikus, a tábor vezetője mesél azoknak, akik nem fértek fel az időgépre.
tovább...

Színezd ki Pankát és Csiribít!

Ha már kiolvastad az összes tündéres könyvedet, színezd is ki Pankát és Csiribít! Nem kell más, csak egy nyomtató és egy adag színes vagy festék. Ha kész vagy, nézd meg Pásztohy Panka hangszeres színezőfüzetét is!
tovább...

Nyáron nyaralunk, télen szerelünk

Imbusz mester és Pudlimász nyaralni megy

May Szilvia meséjét olvashatjátok Pudlimászról, a háromlábú kutyáról és gazdájáról, a mindent megszerelő Imbusz mesterről. Imbusz mester autószerelő, de ha kell, rövidlátó vagány tanítónőnek szerel szemüveges autót, autóversenyző kutyáknak mindenféle trükkös járgányt, vagy éppen egy olyan kocsit, amit a bandázó rosszkutyák az életben nem érnek utol.
tovább...

Egy bőrönd könyv a nyaralóba

Berg Judit nyári olvasmányajánlója

Nálunk a nyári olvasmányok kigondolása meglehetősen összetett feladat: van, aki sokat és könnyen olvas, van, aki döcögősen, keveset, és persze kellenek nagy közös felolvasások, mesélések is, amikor akár órákra belefeledkezünk egy-egy történetbe egy nagy fa alatt, a pokrócon hasalva a kertben.
tovább...