Mit olvasunk Emmával a nyáron?

Finy Petra és Emma meséi

Kedves Olvasók, a nyáron napló helyett azzal szórakoztatunk Titeket, hogy bepillantást engedünk abba, mit olvasnak az írók, illusztrátorok a gyerekeiknek nyáron - olyan olvasmányok következnek, amelyeknek igazi nyári hangulata van, vagy éppen nagy nyugalmat és ráérős tempót igényelnek. De az írók nem csak olvasnak, hanem írnak is! És olyankor Ti olvashatjátok, ami eddig a fiókjukban lapult, vagy egyenesen Nektek írták nyárra, hogy legyen mit mesélni este, ha már minden könyveteket kiolvastátok és a falusi könyvtár is bezárt. A sort Finy Petra és Emma nyitja, akiknek könyvbéli mását már ismerhetitek a Tesó-ügyből, Ovi-ügyből és Doki-ügyből.
tovább...

Mit ajánlanak nyárra az iskolák nálatok?

Egy barátnőm megmutatta, hogy a suli, ahová járni fog a kisfia - mert iskolát váltottak -, milyen könyveket ajánlott a nyárra olvasni. Az egy dolog, hogy sajgott a szívem első körben, mert nálunk semmiféle lista nem került elő az év végén, de még év közben sem. Sajgott (és persze pont nem sajgott) azért is, mert a lista jó, kimondottan jó. Van benne régi is, új is, és mindegyikből elég klassz kis könyvek...
tovább...

Több mint játék

Végre nyár, és ugyan az obligált osztálykirándulások ideje már lejárt, de itt vannak helyettük a családi-baráti kertpartik, és közös táborozások-nyaralások, amikor játszani kell orrvérzésig a jó levegőn, legyen az erdő, mező, kert vagy bárhol egy beton udvar. Ha pedig tizenöt nyüzsgő gyereket akarunk mozgatni csemeténk szülinapi buliján, és már uncsi a dobáljatoklabdátavödörbe, meg rúgjatokcélba, és egyétekaztalekvároskenyeretnembajhalóg, akkor nekünk találták ki ezt a könyvet. No meg persze a mindenre elszánt tanerőknek, akik egy percre sem hagyják egyedül, szabadon garázdálkodni osztályukat az erdőben, mert nincs fontosabb a szabadidő hasznos és szórakoztató eltöltésénél.
tovább...

NYÁRI OLVASMÁNYOK

Kétféle nyári olvasmány van: az egyik csoportba azok a könyvek tartoznak, amiket sosincs időnk elolvasni télen. Mert az iskola és a különórák mellett nem fért bele a Harry Potter-összestől a Karamazov-testvérekig terjedő katartikus élményeket tartogató nagyregények sora a napi rutinba. Elfüggönyözött szobákban, egyszólamú zümmögésé olvadó strandzajban eltöltött órák és napok; este kóválygó fejjel kukkantunk ki a lapok mögül, állítólag enni kéne valamit. Őket most nem tárgyaljuk, de sor fog kerülni rájuk is!
tovább...