Vadadi Adrienn

Nyomás a suliba!

Illusztrátor: Mészely Ilka

Pagony, 2016

80 oldal, Kemény kötés

Misi egész nyáron Naninál nyaralt Balatonon. Még szerencse, hogy a barátai, Kamilla és a Marosiék mind meglátogatták, így nem unatkozott, miközben várta az iskolát. Mert Misi szeptembertől elsős lett, és most már egy iskolába jár az összes házbeli gyerekkel! Kivéve persze Pirost, aki hiába még csak ovis, nagyon jó barát. De hogy találja meg a helyét Misi az iskolában? Megmaradnak-e a régi barátságok? Utaznak-e még együtt a tandemen és játszanak közösen az udvaron? Mert az igaz, hogy Misinek kicsit élénk a fantáziája, de nagyon is helyén van a szíve, és a legfontosabbak a barátai: az Alma utcás banda!

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba

2990 Ft
2542 Ft (-15%)

Régi ismerősök, új kalandok!

Sokszor jöttök vissza a boltba egy-egy könyv elolvasása után afelől érdeklődve, hogy léteznek-e további részek ugyanazokkal a szereplőkkel. Megismertetek egy-egy karaktert, barátságot kötöttetek vele, elmerültetek a világában, és ha mindez szuper élmény volt, akkor érthető, hogy szeretnétek újra átélni.
Hűséges Időfutár-olvasók és rutinos Rumini-rajongók ismerik, hogy milyen két könyv között töprengeni, vajon mi történt az utolsó kötet óta a kedvenc szereplőinkkel? Biztosan nem ültek ölbe tett kézzel!

De mit szólnátok, ha azt mondanánk, hogy nem csak ugyanannak a sorozatnak az újabb kötetében találkozhattok újra a kedvenceitekkel, hanem ott is felbukkanhatnak, ahol talán nem is számítotok rá? Most olyan könyvekből mutatunk be néhányat, amelyekben régi szereplők lepik meg az olvasót új környezetben.

Beától, a cikk szerzőjétől személyesen is kérhettek tanácsot a Zuglói Pagonyban, ha arra jártok!

Adj címet Vadadi Adrienn meséjének!

portre.jpgKépzeljétek, Székesfehérváron, a Zentai utcai általános iskolában kötelező olvasmány lett Vadadi Adrienn két könyve is. Az Alma utca 22-t másodikban, a Nyomás a suliba! című könyvet pedig harmadikban olvassa el minden gyerek a suliban. De ezek nem olyan kötelező olvasmányok ám, amiket vonakodva, muszájból olvasnak el a gyerekek, hanem olyanok, amikkel nem tudnak betelni. Annyira, hogy levelet írtak Adriennek, arra kérve őt, hogy írjon egy harmadik Alma utcás könyvet. (Ezt a levelet, sok-sok rajzzal itt az oldal alján ti is elolvashatjátok.) Adrienn pedig írt is egy olyan mesét, amit eddig csak a fehérvári iskolások olvashattak. És most ti, itt ebben a cikkben... Csak éppen címe nincs még a mesének... Segítetek a címadásban? Ha kitaláltok egy jó címet, és megírjátok hozzászólásban Adrienn Facebook-oldalán 2018. július 2-án éjfélig, akkor most megnyerhetitek azt a Vadadi Adrienn-könyvet, amelyik még hiányzik a polcotokról. Jó olvasást és cím-találást! A választ itt adhatjátok meg, és itt rögtön like-olni is tudjátok Adrienn Facebook-oldalát, hogy minden játékról, tartalomról azonnal értesüljetek... Most pedig olvassátok el a mesét:

Történeteim a saját emlékeim

Vadadi Adrienn igazi óvónéni! A gyerekekre teljesen ráhangolódva, abszolút empátiával ír. Meséit olvasva az az érzésem támad, hogy minden zökkenő nélkül egyszerre tud gyerek és felnőtt lenni. Népszerű ovis mesesorozata után az Alma utca 22.című regényével egy picit más hangon szólítja meg a nagy ovisokat, kisiskolásokat. Főhősei ízig-vérig szeretetreméltó gyerekek. A kalandjaik pedig folytatódnak a Nyomás a suliba! történeteiben: Misi, az Alma utca főhőse végre iskolás lett!

A kisiskolás tapasztalatai, valamint a könyv kapcsán kérdeztük Vadadi Adriennt. Olvasd el az interjúnkat!

Összes kapcsolódó cikk