Vadadi Adrienn

Nyomás a suliba!

Illusztrátor: Mészely Ilka

Pozsonyi Pagony Kft, 2016

80 oldal, Kemény kötés

Misi egész nyáron Naninál nyaralt Balatonon. Még szerencse, hogy a barátai, Kamilla és a Marosiék mind meglátogatták, így nem unatkozott, miközben várta az iskolát. Mert Misi szeptembertől elsős lett, és most már egy iskolába jár az összes házbeli gyerekkel! Kivéve persze Pirost, aki hiába még csak ovis, nagyon jó barát. De hogy találja meg a helyét Misi az iskolában? Megmaradnak-e a régi barátságok? Utaznak-e még együtt a tandemen és játszanak közösen az udvaron? Mert az igaz, hogy Misinek kicsit élénk a fantáziája, de nagyon is helyén van a szíve, és a legfontosabbak a barátai: az Alma utcás banda!

Elérhetőség: rendelhető

Várható szállítási idő: 1-3 munkanap

Kosárba teszem

2990 Ft
2542 Ft (-15%)

Adj címet Vadadi Adrienn meséjének!

portre.jpg
Képzeljétek, Székesfehérváron, a Zentai utcai általános iskolában kötelező olvasmány lett Vadadi Adrienn két könyve is. Az Alma utca 22-t másodikban, a Nyomás a suliba! című könyvet pedig harmadikban olvassa el minden gyerek a suliban. De ezek nem olyan kötelező olvasmányok ám, amiket vonakodva, muszájból olvasnak el a gyerekek, hanem olyanok, amikkel nem tudnak betelni. Annyira, hogy levelet írtak Adriennek, arra kérve őt, hogy írjon egy harmadik Alma utcás könyvet. (Ezt a levelet, sok-sok rajzzal itt az oldal alján ti is elolvashatjátok.) Adrienn pedig írt is egy olyan mesét, amit eddig csak a fehérvári iskolások olvashattak. És most ti, itt ebben a cikkben... Csak éppen címe nincs még a mesének... Segítetek a címadásban? Ha kitaláltok egy jó címet, és megírjátok hozzászólásban Adrienn Facebook-oldalán 2018. július 2-án éjfélig, akkor most megnyerhetitek azt a Vadadi Adrienn-könyvet, amelyik még hiányzik a polcotokról. Jó olvasást és cím-találást! A választ itt adhatjátok meg, és itt rögtön like-olni is tudjátok Adrienn Facebook-oldalát, hogy minden játékról, tartalomról azonnal értesüljetek... Most pedig olvassátok el a mesét:

Történeteim a saját emlékeim

Vadadi Adrienn igazi óvónéni! A gyerekekre teljesen ráhangolódva, abszolút empátiával ír. Meséit olvasva az az érzésem támad, hogy minden zökkenő nélkül egyszerre tud gyerek és felnőtt lenni. Népszerű ovis mesesorozata után az Alma utca 22.című regényével egy picit más hangon szólítja meg a nagy ovisokat, kisiskolásokat. Főhősei ízig-vérig szeretetreméltó gyerekek. A kalandjaik pedig folytatódnak a Nyomás a suliba! történeteiben: Misi, az Alma utca főhőse végre iskolás lett!

A kisiskolás tapasztalatai, valamint a könyv kapcsán kérdeztük Vadadi Adriennt. Olvasd el az interjúnkat!

Strandpapucs

Jó volt a nyár a nagymamám, Nani házában Balatonfenyvesen, de azért örülök, hogy végre itthon vagyunk az Alma utcában. Mert hiányzott anyu, apu, a házunkban lakó gyerekek, Kamilla, Piros, nagy Marosi, kis Marosi. És Elek bácsival a fészerezés, meg minden! Azért Kamillával és Marosiékkal egy kicsit Balatonfenyvesen is találkoztam, egyedül csak Pirossal nem. - így kezdődik Vadadi Adrienn Nyomás a suliba! című könyvbe, olvasd tovább a mesét itt és most!