Olvasósarok

Olvasósarok: Égig érő szerelem

Olvass bele!

2017. február 14. - Pagony cimkék: olvasósarok TilosAzÁ 

Adrian, amióta az eszét tudja, Stella szomszédjában lakik. Stella egy kicsi selypít, Adrian nagyon magas, viszont legeslegjobb barátok ezer éve. Stella Egykilencvennek hívja a fiút, és egyáltalán nem zavarja, hogy nem éri fel a vállát, ha meg akarja lapogatni.
De amikor a szemben lévő elátkozott házba beköltözik Dato és családja, Stella beleszeret az új fiúba. Adriant készületlenül éri a letaglózó, kínzó szerelmi bánat, mert nem is tudta, hogy szerelmes…

Apa szerencsére még nem látta rajtam, mert direkt akkor vettem fel, amikor ő már elment

Olvass bele a Stand-up! folytatásába, a Most már igazánba!

2016. november 7. - Pagony cimkék: olvasósarok 12plusz TilosAzÁ 

Lehet, hogy Bakos Virág a legviccesebb lány az osztályban, de vannak hetek, amikor neki sem jön össze semmi. Naná, hogy nem a madarászás vagy a kutyasétáltatás az oka annak, hogy padlón van. De tényleg, mit kell csinálni, ha egy bombanő hajt a pasidra? Hogyan hívhatnád fel magadhoz a haverjaidat, ha a nővéred állandóan csipkekombinéban járkál a lakásban? Na, persze, még ott van az apád is, aki egy piás humorista, de ki van bukva, és egyetlen jó poén sem jut az eszébe. Nem kicsi a tét Virágéknál: könnyen kitörhet a teljes káosz. Vagy van még esély normális családdá válni?

Itt az Egy majdnem normális család 2.! Tudd meg mi történt Virággal a folytatásban!

Beszélgetett Petőfi Sándorral, hát az állat lehetett! Másra se vágynék.

Olvass bele a Nincsenapám, seanyám-ba!

2016. november 3. - Pagony cimkék: olvasósarok TilosAzÁ 

Ha egy szobából nincs kiút, ha az életünk egy árulástól csöpögő cseppkőbarlang, ha tohonya élettárs-zsírszobrok feszülnek az ajtónknak, még akkor is meglepő menekülési iránynak tetszik a 20. század elejének magyar irodalma. Karinthy és Kosztolányi, a két macska, akikben a főhős tinédzserleány lelki társait, legjobb barátait és mókakomáit tiszteli, pótolni hivatott az elvált apát, a saját függőségével küzdő anyát és a többi családi árulót. 
Megrázó és humoros, mély és felemelő, felnőttes és gyerekes. Folytathatnám a látszólagos ellentétek sorát, de mivel ez jóval sekélyesebb lenne, mint a regénynek akár egyetlen mondata is, ezért abbahagyom. Inkább olvassátok el magát a művet!
/Litkai Gergely/

A fiúkat is sminkelik?

Szerelemre castingolva - Olvass bele!

2016. szeptember 28. - Pagony cimkék: olvasósarok TilosAzÁ 

Dé, azaz Kozák Dénes egy vagány, kedves srác és iszonyúan jó a humora. Stern Virág pedig arról álmodozik, hogy ne csak jókat dumáljanak, ne csak együtt fűszerezzék újra a menzakaját, hanem Dé maga legyen a nagy Ő. Amikor mindketten egy szappanopera szereplői lesznek, gyökerestül felfordul az életük, és a kettejük közötti szálak is összegubancolódnak. A sztárok világába lépve olyan ellenfelek jelentkeznek, mint a szépséges tinisztár, Szilágyi Dzsenifer.
Olvassatok bele Szirmay Ágnes Szerelemre castingolva - Szappanopera I. című regényébe!


Függj Fin Spencer fintasztikus szavain!

Így szeresd meg az olvasást egy életre

2016. szeptember 12. - Zsani cimkék: olvasósarok 8-12 

finboritoFin Spencer egy teljesen átlagos sulis. Már amennyire annak lehet nevezni egy magabiztos, vicces és vagány fiút. De előfordul, hogy minden jóakarata ellenére félrecsúsznak a dolgok körülötte. Például a suli legszebb lányával kapcsolatban. Ha az ő elbeszélésével kezded az évet, könnyen rájössz majd, a sulikezdés nem is olyan vészes. Jöhet új osztálytárs, véletlenül betörhetsz a tanterembe, ha elegendő szórakozottsággal tekintesz a helyzetedre, akár még jóra is fordulhatnak a dolgok. 

Vagy megeshet, hogy annyira elszabaduljon a burleszk-lavina, hogy Fin Spencer kénytelen lesz újra a varázsnaplóját használni?!

Olvass bele a legújabb kötetbe!

A fájdalom nem szégyen

Olvass bele Wéber Anikó Az osztály vesztese című könyvébe

2016. augusztus 19. - Zsani cimkék: olvasósarok 

aSzerinted milyen érzés az osztály vesztesének lenni? És milyen lehet mást megalázni, aztán némán sunnyogni a padban? Miért bántjuk egymást? Muszáj szeretet nélküli hatalmi harcok színtereként elfogadnunk az iskolát, vagy tehetünk érte valami?
Naná, hogy tehetünk! Sőt, kutya kötelességünk! A jóra törekvés, mások és saját maga szeretete minden kisgyerekben ott bujkál. Épp annyira, mint a a gonoszkodás, ha őt is zaklatják.
Az iskolai bántalmazás mára (kár áltatni magunkat) teljesen hétköznapi esemény Magyarországon. Ez pedig egy merész és érzékeny bullying könyv pont annak a 11-18 éves korosztálynak, akik előtt a téma gyakran kimondhatatlan, tabusított. Pedig ebben élsz! 

Olvass bele a könyvbe!

Ha sarokba szorítanak, küzdök

Szakács Eszter: A Szelek Tornya

2016. április 12. - Pagony cimkék: olvasósarok 12plusz TilosAzÁ 

sztA vakáció utolsó napján Mira felmászik a környékükön évek óta elhagyatottan álló építkezési terület darujára, hogy megszabaduljon az őt üldöző osztálytársaitól. Fent, az irányítófülke ablakán át megpillant egy másik, ismeretlen világot. A kitörő viharban azonban megcsúszik és lezuhan, de egy griff megmenti az életét... Olvass bele, hogy kezdődött A Szelek Tornya!

Szüreti mulatság

2015. augusztus 10. - Pagony cimkék: olvasósarok Folyt. köv. 3-6 5-8 

szoloOlvass el egy igazi őszi mesét Vadadi Adrienn Ünnepelj velünk! - ovis ünnepek című könyvéből, és közben nézegesd Pásztohy Panka rajzait!

Black Box

Részlet Anna Woltz regényéből

2015. július 27. - Pagony cimkék: olvasósarok Folyt. köv. 12plusz TilosAzÁ 

Egy százezredik valóságshow, mi ebben az érdekes? Hát az, hogy ide gyerekeket zárnak be. Kiskamaszokat és nagyobbakat, akik vagy Ticket-őrültek vagy Ticket-ellenesek. Hogy mi az a Ticket? Egy közösségi oldal, ami lázban tartja a holland gyerekeket: a profilod megmondja, mennyit érsz. 57%-ot vagy 94-et esetleg? Számít a külső, az egészség, az ész, a pénz és a vonzerő, hogy mások mennyire szeretnek. Ennyi, és semmi más. És egész Hollandia, majd az egész világ azt lesi, hogy hogyan ugranak egymás torkának a gyerekek. Mi a szerkesztőség szemével látjuk őket és a felnőttek és a gyerekek párhuzamos ámokfutását. Finoman fordul át a gátlástalanság erkölcstelenségbe, és csak sejtjük a tragikus végkimenetelt. Hátborzongató, elgondolkodtató és tűpontos kép a társadalomról. Itt egy részlet a könyvből.

Somniavero - Az idő fogságában

Részlet Anja Stürzer regényéből

2015. május 11. - Hanna cimkék: olvasósarok 8-12 

Jochanan, a 2100-as években élő időutazó kisfiú visszautazik a múltba – ami a mi jövőnk. Elég sötéten fest ez a jövő, hát még Jochanan jelene. Három berlini gyerek menekül egy őrült tudós elől, miközben rácsodálkoznak egymás világára, és elgondolkoznak, hogy mit tehetnek ők a saját jelenükben azért, hogy a dolgok jobbra forduljanak. Keressétek a kalandregényt a Pagony standjánál a Könyvhéten!


Nick és Norah végtelen éjszakája

Részlet David Levithan és Rachel Cohn könyvéből Moldova Júlia fordításában

2015. február 9. - Pagony cimkék: olvasósarok Folyt. köv. 12plusz TilosAzÁ 

Ezúttal egy amerikai szerelmes és punkos könyvvel vágunk a dolgok közepébe Rachel Cohn és David Levithan Nick & Norah végtelen éjszakája című regényével. Te mit csinálnál, ha életed első szerelme a szakítás után közvetlenül megjelenne egy másik pasival a koncerteden? Ha még nincs ötleted, eláruljuk, mit tett Nick. Mielőtt még az exe odaért volna hozzá gratulálni a frenetikus koncerthez, megkért egy lányt a közönség soraiból, hogy legyen egy kicsit a barátnője. Nem tudhatja, kivel kezdett, de ki fog derülni. Mégpedig egyetlen pörgős éjszaka alatt! Szóval csak 16 éven felülieknek!

Bogyó és Babóca foglalkoztató - 12 új mesével

Bartos Erika új könyve

2014. május 24. - Pagony cimkék: kreatív olvasósarok Folyt. köv. 3-6 

A Bogyó és Babóca idén tízéves! A sorozat nagyalakú, különleges kötetében 12 új mesét olvashatunk, amelyek, eltérően a kis könyvektől, kétoldalas, rövid történetek a jól ismert szereplők kalandjairól: Gömbi robotot szerel, Pihe megvédi a szemtelen pillangólányoktól barátait, nagyot focizik mindenki a barátok néha összevesznek, de persze végül mindig kibékülnek. A mesék között pedig rengeteg érdekes és készségfejlesztő feladatot találhatnak a gyerekek: rajzolás, pontösszekötős, labirintusos, különbségkereső, mesélő feladatok követik egymást, valamint pár olyan kézműves játék is, amelyet egyszerű eszközök segítségével a legkisebbek is elkészíthetnek. A mese- és foglalkoztatókönyvnek nemcsak a családokban, de az óvodák polcain is ott a helye. Most egy mesét és két kinyomtatható foglalkoztató feladatot mutatunk meg nektek az új könyvből!


A berni csoda

részlet az Idődetektívek 15. kötetéből

2014. május 20. - Vera cimkék: olvasósarok Folyt. köv. 8-12 

berniNemsokára kezdődik a futball VB, minden a fociról szól, az Idődetektívek is focilázban égnek!

Olvass bele a nagyon népszerű sorozat legújabb kötetébe, tudd meg, miért és miután nyomoznak most a barátok. Ha pedig nyerni akarsz, akkor játssz itt!


Lidércfény Nyomozóiroda - A nádas titka

Részlet Nemere István regényéből

2014. április 16. - Hanna cimkék: olvasósarok Folyt. köv. TilosAzÁ 

niVajon mit csinál négy pesti gyerek a világvégén megbújó kis határ menti faluban? Nyaralni érkeztek, de komoly kalandokba, igazi bűnténybe keverednek bele. Új, izgalmas ifjúsági regényünket Nemere István írta, olvassátok el könyvének eső fejezetét itt és most, a regényt pedig keressétek a boltokban, a címe: Lidércfény Nyomozóiroda - A nádas titka

Szökjünk meg az óriásoktól!

Részlet Julia Donaldson új regényéből

2014. március 10. - Pagony cimkék: olvasósarok Folyt. köv. 

oBehemanka, az óriáslány nagyon szeretne pár igazi,élő igli engert - hogy az mi? Kicsi ember óriásnyelven. Mert állítólag azok nem csak a mesében léteznek... Lemászik az égig érő, azaz böngig bongó puszulyon, és hazavisz három gyereket. De a gyerekek ennek egyáltalán nem örülnek! Haza akarnak jutni - akadályokban, humorban és izgalomban bővelkedő újtuk története a Szökjünk meg az óriásoktól, aminek az első fejezetét olvashatjátok most. A könyvet hamarosan megtaláljátok majd a boltban is! Hét-nyolcéves kortól ajánljuk!