A fekete körmű lány

Fekete András meséje

Nem. Fruzsina körme nem koszos. Nem is azért fekete, mert rácsapott a kalapáccsal, amikor meg akarta szerelni kedvenc motoros mackóját, aki kristálytisztán ejti ki a „mama, köszönöm az ebédet” mondatot. Ezt az univerzális szerelési módszert egyébként még apukájától leste el. És nem is azért, mert feketére festette, mert úgy tetszik neki, vagy mert tagja lett egy polgárpukkasztó rocker bandának.

Nem. Fruzsina így született, metálfekete körömmel. Hibátlan, gyönyörű, megcsillan rajta a napsugár.


tovább...

Nyáron nyaralunk, télen szerelünk

Imbusz mester és Pudlimász nyaralni megy

May Szilvia meséjét olvashatjátok Pudlimászról, a háromlábú kutyáról és gazdájáról, a mindent megszerelő Imbusz mesterről. Imbusz mester autószerelő, de ha kell, rövidlátó vagány tanítónőnek szerel szemüveges autót, autóversenyző kutyáknak mindenféle trükkös járgányt, vagy éppen egy olyan kocsit, amit a bandázó rosszkutyák az életben nem érnek utol.
tovább...

Zulejka Zoé piros traktora

Finy Petra meséje

Finy Petra Dagonyalényei Zánkán élnek. A történet helyszíne a nagy homokos gyerekstrand, ahol a gyerekek nap mint nap játszanak, és nap mint nap játékokat veszítenek el. Ez a homokos part látszólag teljesen átlagos, valójában azonban különleges lények lakják. Amint elmegy az utolsó család az egész napos pancsolásban jól elfáradt csemetéivel, a gázló homokja megelevenedik, és előbújnak a csodálatos dagonyalények. A dagonyalények kedves, melegszívű sárteremtmények, akiknek állandóan melegre van szüksége: a kis vaskályhályukból nyerik a meleget, és Dagonyanyanya, ez a hangos és melegszívű asszonyság, afféle dagonya-családfő, rengeteg sapkát, sálat köt nekik. De a szeretet is átmelegíti őket, amit a gyerekektől kapnak. A gyerekek pedig azért kedvelik a dagonyalényeket, mert a zánkai parton felejtett, vagy a strand játszóterén hagyott, netán a fürdőhely parkolójában elejtett játékokat mindig visszaviszik nekik.

tovább...

Alenka elcsavarog

Gévai Csilla stílusát nagyon sokan megszerettétek nemcsak könyvében, hanem az itt megjelent netes naplójában is. Most végre újra olvashatjátok őt, ráadásul ezt a csavargós mesét kizárólag nektek, ide a Pagonyra írta!

tovább...