Olvassunk és főzzünk!

A Móra kiadó újdonságai kicsiknek

cimkék: #jó könyv

Az óvodások között töretlen népszerűségnek örvend a tesz-vesz sorozat. Hogy miért? Mert vicces, mert egyszerre teljesen mesebeli az állatokkal és képtelen ötletekkel, és teljesen igazi a mindennapi helyzetekkel, boltokkal-kisvárosi életérzéssel. Most a két minikrimi mellé 4 vékony szakácskönyvet ajánlunk, szintén a Mórától, szintén a legkisebbeknek.

Tesz-Vesz város az örök kedvenceim közé tartozik. A két új kis Tesz-Vesz pedig azért különösen jó, mert egyszerre tökéletes könyv az elsős, épphogy olvasóknak, és ovisoknak esti meseként. Az álruhás bolti szarka esete és Az ellopott meggyes pite is egy-egy krimi, amiben szokásos Tesz-Vesz városi módon egy cseles, de nem túl ártalmas bűnöző kering a városban, és két fifikás, de rettenetese kétbalkezes, állandóan orra eső nyomozó szegődik a nyomukba. Halmos és Sárlaki nyomozók esze vág, ha el is botlanak minden seprűnyélben, és számtalanszor belefejelnek a meggyes pitébe. Így aztán leleplezik az álruhás tolvajt és az egész városon át üldözik a meggyes piték elrablóit. Vicces-aranyos kis könyvek, minden oldalon 5-10 sorral, de olyan igazi könyvformájuk van - jó Mikulás-ajándék.

Aki pedig inkább főzőcskézne az ünnepek alatt a gyerekekkel, annak nagyon ajánlom a Móra kis szakácskönyveit, amikben egy-egy témára, azaz ételre öt receptet találunk, amelyek rengeteg képpel-rajzzal vannak elmagyarázva. Gyakorlatilag olvasás nélkül végigcsinálhatóak a receptek és ez nagyon jó ötlet. Mint ahogy az is, hogy a könyv lapjai vastagok, fényesek, letörölhetőek! Folyhat, csöpöghet minden. Maguk a receptek pedig: annyit mondhatok, hogy Jankáva, a Pagony boltosával amikor este hatkor végiglapoztuk a könyveket, szabályosan csorgott a nyálunk. Ízlésünkre jellemző, hogy a krumplis könyv kevésbé hozott lázba - a krumplinudli bonyolult, és a végeredmény kevésbé látványos, bár nagyon finom. Ámde a csokis! Most is nagyokat nyelek, ha a csokimoussra, a fehér csokis madeleine-re gondolok, amit TUTI hogy megcsinálunk otthon hamarosan! Janka kedvence a tortás volt - ő egy kicsit ügyesebb konyhatündér:). Náluk az epres Charlotte torta lesz a menü hamarosan. És a paradicsomos… Isteni! Üdvözlöm a felfogást, mely szerint az igazán finom kajákat nem kell feltétlenül kenyérrel enni. Paradicsom, mozarella, fűszerek egy jó kis sonkába tekerve - egyetértek! Szóval - mindenkinek ajánlom ezt is!

Kapcsolódó cikkek