Olyanok, mint mi

Sven Nordqvist: Findusz elköltözik és Fedezd fel Pettson és Findusz farmját! 2012, General-Press Kiadó

cimkék: #jó könyv #ismertető

Nem elég, hogy tökéletesen ötvöződik benne a gyermek és felnőtt látásmódja, még az alkotást is borzasztóan élvezheti. Máskülönben Sven Nordqvist nem találta volna el ennyire pontosan a macskabőrbe bújt, álmodozó, harsány és imádnivaló kisgyerek Findusz, valamint mogorva, nyugalomra vágyó, de megengedő gazdája, Pettson karakterét. Eddig 8 kötet jelent meg magyarul az elmúlt évek során. Végre itt a legfrissebb, a Findusz elköltözik és jutalomként egy böngésző is megjelent, a Fedezd fel Pettson és Findusz farmját!

Pettson és Findusz kalandjai megunhatatlanok, hiszen pontosan olyanok, mint mi. A gyerekeknek tökéletes, hiszen nagyszerűen mulatnak saját magukat viszontlátva huncut-merész-idegesítő kiskandúrként, és felismerik a történetekben saját csendrajongó szüleiket, akik olykor elfáradnak, és még kiabálnak is. És jó választás nekünk, szülőknek is, akik gyakran a kimerültségtől elfelejtjük, hogy mennyire jó dolog gyereknek lenni - felelőtlenül csatangolni, tűzijátékot készíteni a rókának, kertben sátorozni, horgászni menni a tóhoz. Persze arra is nagyszerűek ezek a féligmesék, hogy gyakorolhassunk egy kis önkritikát, ha idő előtt, és talán ok nélkül felbosszantottuk volna magunkat valami apróságon. Pettson és Findusz mi vagyunk.

A legújabb kötetet már régóta vártuk, és nem is okoz csalódást. Csakúgy, mint a többi Findusz-kaland kezdetén ismét valami bosszantó dolog történik. Most Findusz éppen azt találja ki, hogy a legszórakoztatóbb minden reggel pontban négy órakor az ágyon hatalmasakat ugrálni. A helyzet ismerős. Párna a fejre és szegény Pettson hiába próbálna aludni, Findusz nem hagyja. A megoldás kínálja magát. Findusz kiköltözik a kert hátsó végében magányosan álldogáló budiba, amelyet Pettson szívesen alakít át lakályos otthonná, csak hogy a hajnali keléstől megkímélje magát. Findusz egy teljes napot végig ugrabugrál a kiválóan rugózó ágyán, de aztán elkezd neki hiányozni Pettson az összes morgásával együtt. A végét sejtheti mindenki.

A General Press Kiadó másik nyárvégi meglepetése a Fedezd fel Pettson és Findusz farmját! a korábbi mesékből már jól ismert páros varázslatos, muklákkal teli házát és kertjét járja végig. A böngésző típusú könyv olyan kicsit, mint egy bevezetés Pettson és Findusz világába. A kiemelt képrészleteket könnyű megtalálni, nem nehéz felfedezni, hol szalad a tehén, merre mászik a pók, hol pihen a hegedű, és merre huncutkodik épp egy mukla. A két-három évesek is könnyen megtalálják a részleteket, a szülők pedig észrevétlenül szerettethetik meg ezt a kissé formabontó, de annál vonzóbb világot, ahol a kotnyeles tyúkok a különc család tagjai, ahol a palacsintatorta egy évben háromszor is elkészül, és ahol a barkácsműhelyből mindig egyszeű és nagyszerű dolgok kerülnek elő.

Findusz és Pettson kalandjait nem lehet megunni, 4 -7 éves korosztály számára alap. Mindegy, melyik Finduszos kötetre esik a választás, biztosan jól döntünk!

Itt böngészhettek a többi Pettson és Findusz könyv között!

 

 

 

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek