Óraverzum

Lakatos István

Óraverzum

Bolti ár: 2990Ft
Kedvezményes ár: 2542 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Magvető Kiadó, 2014
264 oldal, 143x202 mm, Kemény borító  

Óraverzum. Ősi, gigászi gépezet, fogaskerekek hajtotta, mechanikus naprendszer. Mirkó, Seon királyának fia többnyire magányosan múlatja idejét a Fellegvár titkos folyosóin csatangolva. Egyetlen barátja a szórakozott, ám talpraesett nagynénje, Szaffi, aki szabadidejében hihetetlen masinákat bütykölget. A hétköznapok azonban izgalmasabbá válnak, amikor gőzhajók jelennek meg Seon egén. Szerte az Óraverzumból sereglenek a bolygóra, hogy megtekintsék az évszázad látványosságát, a légfelléreknek nevezett óriási lények vonulását. A betegeskedő Mirkót a felfordulás elől nagynénje egy szedett-vedett komédiás társulat rozzant hajóján a Holdra küldi, a nagyapjához csakhogy a bolygót mozgató szerkezettel valami nincs rendjén, így könnyen lehet, hogy ami izgalmas kalandnak indult, lidércnyomássá változhat.

Ezt a könyvet 10-14 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

 • Manó Könyvek Kiadó Kft.
  1267 Ft (-15%)
  1490 Ft
  A szeretni- és égetnivaló ikerpár, Bazsó és Borka most sem tétlenkedik. Szeretnétek tudni, hogy miért üldözi egy kutyafalka Bazsót a Normafánál?
 • Lakatos István
  Magvető Kiadó
  2542 Ft (-15%)
  2990 Ft
  Zalán olyan kisfiú, aki jobban szeret képregényeket olvasni, mint számítógépes játékokban lövöldözni. Egy nem túl szép napon egy Székláb nevű öregember csenget be Zalánékhoz.
 • Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  2392 Ft (-20%)
  2990 Ft
  Vajon hol lehet a polgármester lánya, aki eltűnt a Tiltott Zóna mélyén? A repülő autó tényleg létezik vagy csak erdei legenda? A Tölgyet milyen titokzatos betegség rágja? És ami mindennél fontosabb: ki vagy mi állhat ezek mögött a felettébb fura események mögött? Lehet, hogy minden mindennel összefügg?
 • Magvető Kiadó
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  A gyerekeknek hirtelen felnőttként kell viselkedniük, miközben a felnőttek meglepően gyerekesek néha.
 • Manó Könyvek Kiadó Kft.
  1192 Ft (-20%)
  1490 Ft
  Öt humoros, rövid történet Bátky András tollából, Lakatos István rajzaival. Már első önálló olvasásra is ajánljuk!
 • Lakatos István
  Kolibri Gyerekkönyvkiadó Kft.
  2117 Ft (-15%)
  2490 Ft
  A képregényeiről, az IBBY-díjáról és a Lencsilányról méltán híres Lakatos István megírta-rajzolta "legőrültebb" képesregényét!

Cikkek

Vigyázz! Ez nem egy egy hagyományos gyerekkönyv!!!

Az Óraverzum: jó fajta fantasy, rengeteg humor és némi horror egyvelege. Igazi unikum.

2015. március 26. - Pagony cimkék: jó könyv Ezt olvassuk most 

óvNem szeretem az olyan könyveket, amelyekben egy vagy több gyerek HI-HE-TET-LEN kalandokat él át egy VA-RÁZS-LA-TOS, elképzelt világban. Azokról a történetekről beszélek, amik a gyerekek hiúságára apellálva bátornak és makulátlanul tisztának mutatják őket, akiket még nem korrumpált a felnőttek álságos, szerepjátszó világa. - Milán vallomása Lakatos István Óraverzum című regényéről.