Költözz be TE is az Alma utcába!

Komplex tanítási segédanyag Vadadi Adrienn Alma utca 22. című könyvéhezBaloghné Szakonyi Csilla

Csilla néni az osztályával 14 héten keresztül minden pénteken az Alma utcával foglalkozott a másodikos osztályában. A könyvvel elrepültek az Alma utca világába, és mindeközben a nagyszerűen kidolgozott tanmenet komplex módon közvetítette az olvasás, környezet, etika, rajz, technika tárgyakhoz tartozó tudásanyagokat. A gyerekek alkotó, kreatív módon ismerték meg az „Alma utcások” segítségével és tanító néni vezetésével a környezetüket. Annyira szerették ezt a projektet, hogy mindenki izgatottan várta a pénteket, és szünetekre ki sem akartak menni! Hogy miként zajlott mindez? Olvassátok el!
tovább...

Ötletek azoknak, akik egy picit már belejöttek

Könyvek 2-3. osztályosoknak

Ebben a szemlében már olyan ismert és talán még kevésbé ismert könyvet/sorozatot mutatunk be, melyeket talán még együtt olvastok esténként: felváltva. A történetek téged is elvarázsolnak, és meglátod, hogy az együttolvasásnak is megvan maga bája!
tovább...

A 4. osztály legjobb könyvei

Rövidebb regények

Mostanra biztos, hogy mindenki belelendült már az olvasásba, a könyvmolyok kezébe nem lehet elég könyvet adni.. Ennek a korosztálynak tehát már igazi, "komoly" olvasnivalókat adunk. A könyvek barétságról, szerelemről, családról, magányról szólnak, mindenki vérmérseklete és érdelkődése szerint választhat!
tovább...

Könyvek azoknak, akik suliba készülnek

avagy mit vigyünk magunkkal az ovis ballagásra

Amikor véget ér az óvoda, óriási változások elé néz egy kisgyerek. Általában, még, ha nagyon várjuk is az új kihívásokat, mind félünk és izgulunk egy kicsit az ismeretlentől. Ebben a helyzetben a legnagyobb ajándék, egy olyan történet, ami átsegít a várakozással teli nyáron.
tovább...

Ajándékkönyvek év végére!

Válassz, rendelj

Hipp-hopp, és máris itt a tanév vége, jön a bizonyítványosztás, és mi azt szeretnénk, hogy minden gyerek szuper olvasnivalóval vágjon neki a nyaralásnak!
Összeállítottuk, hogy mi milyen könyveket és miért ajánlunk alsósoknak jutalomkönyvnek, vagy ajándéknak, rendelj nálunk kedvezménnyel!
tovább...

Jutalomkönyvek a Pagonytól az egész osztálynak

mert a könyv a legjobb ajándék

Lassan vége a sulinak, ideje tehát újra elővenni és kibővíteni az osztálykönyvek listáját.

Ha tehetitek, akkor irányítsátok a tanító néniket, hogy milyen könyveknek örülnének tényleg a gyerekek. Rendeljétek meg nálunk az osztálykönyveket, hiszen ha a bármely Pagony könyvből 15 példány felett rendeltek, akkor 30%-os kedvezményt kaptok! A tavalyi listánkat bővítettük ki, a sor elején az azóta megjelent kötetketet találjátok!


tovább...

Mit ajánlanak nyárra az iskolák nálatok?

Egy barátnőm megmutatta, hogy a suli, ahová járni fog a kisfia - mert iskolát váltottak -, milyen könyveket ajánlott a nyárra olvasni. Az egy dolog, hogy sajgott a szívem első körben, mert nálunk semmiféle lista nem került elő az év végén, de még év közben sem. Sajgott (és persze pont nem sajgott) azért is, mert a lista jó, kimondottan jó. Van benne régi is, új is, és mindegyikből elég klassz kis könyvek...
tovább...