OSZTÁLYKÖNYVEK ÉV VÉGÉRE

cimkék: #jó könyv #ismertető #Nik blog

Lassan itt az év vége, és nincs is jobb ajándék egy osztály részére, mint egy nagy csokor könyv. Ebben szeretne a Pagony segítséget nyújtani minden kedves tanítónak és tanárnak.

Ha nálunk rendelsz osztályod részére év végi csomagot, 20 könyv fölött a Pagony által kiadott könyvekre 30% kedvezményt, más kiadók könyveire 20% kedvezményt adunk.

Rendeld meg osztályodnak év végére a Rumini harmadik részét - Rumini és a négy jogar -, ami most jön ki frissen a nyomdából!!! Berg Judit kitűnő, IBBY-díjas regényének legújabb részében a dolgok teljesen összezavarodnak. A kedvenc mesehősök megváltoznak, mindenki valami egészen furcsa változáson megy keresztül. Természetesen Rumini nem hagyja magát és kibogozza a rejtélyt.

Ha osztálykönyvnek a Rumini hármat rendeled meg, 20 könyv fölött 30% kedvezményt adunk.

Érdeklődni a 411-15-27-es telefonszámon lehet!

A Miért 14 olyan állatot mutat be, amit minden gyerek ismer, és azokra a kérdésekre keresi a választ, amit a gyerekek maguktól is feltennének. Minden képhez tartozik néhány mulatságos válasz, valamint egy tudományos magyarázat is.Kövér Lajos olyan kövér ember volt, hogy akkora karosszék kellett neki, mint egy hajó. És olyan kövér, hogy akkora ágyban fért csak el, mint egy ház. Egy barátja viselt rá gondot, akit Sovány Lacinak hívtak. Lackfi János gyerekregénye nyelvileg lebilincselő, Molnár Jacqueline illusztrációi pedig tökéletesen interpretálják a szöveget.Sárgarépa és Petrezselyem Anna királykisasszony (akit az ország népe szeretetből és a rövidség miatt Zöldség Annának vagy egyszerűen Annának hív) a főszereplője Szijj Ferenc új mesekönyvének. De szereplője még Haén Cica, a főszakács, a hazardőr ezredes, a Brüsszeli Béka, a Fekete Bárány, de legfőképpen Vörhenyes Milkó, a beszélő póniló. És hogy mi minden történik velük? Például meglátogatják a körömhidai élménycentrumot. Vagy az amerikai varázslót, vagy a Sült Császárt. Vagy meg kell találniuk a titokzatos ördögi patkányt. Vagy Zöldség Anna verset ír. Egy érzékeny, szellemes, játékos mesekönyv, kicsit mint Alice, kicsit mint Óz, és persze kicsit mint Szuromberek, és nagyon Zöldég Anna.

A Rumini fordulatos, izgalmas, szellemes, kitűnően megírt, letehetetlen kalandregény, a csavargóból hajósinassá lett, szeretnivaló, bátor és agyafúrt kisegér, Rumini főszereplésével. Berg Judit bátran hasonlítható olyan ifjúsági vagy gyerekíró klasszikusokhoz, mint például a svéd Astrid Lindgren - ő is bámulatosan ért a gyerekek nyelvén. A titka pedig valószínűleg az, hogy komolyan veszi a gyerekeket, és komolyan veszi a mesterségét: gyerekeknek írni. Reméljük, hogy a Rumini a magyar meseirodalom emlékezetes alkotásává válik, sok olvasni szerető kiskamasznak okoz felhőtlen kikapcsolódást, és sok olvasni (még) nem szerető kiskamasszal szeretteti meg az olvasást. Talán éppen ezért is tüntette ki év könyve díjjal a Nemzetközi Gyermekkönyv Tanács (IBBY) 2007-ben.


A gyermekregény címszereplője két kislány, akik a megtévesztésig hasonlítanak egymásra. Ez a tény nem kis zavart okoz a történetbeli Bühl-tavi üdülő tanárai és diákjai és a nyaraló gyerekek körében, ahova a két új vendég megérkezik. A feltűnő hasonlóság titka az, hogy Luise és Lotte ikertestvérek. De ezt hogyan is gyanítaná a szigorú Ulrike kisasszony és a többi gyerek, ha a két bájos kislány sem tud róla. A szüleik elváltak és a gyermekeiken megosztoztak. Természetesen a feltűnő hasonlóság titkát nem csupán a tábor lakói nyomozzák. Az ikerpár elhatározza, hogy összebékítik szüleiket, erre a célra legalkalmasabbnak a szerepcsere ígérkezik. Ilyen megfontolások után Lotte érkezik meg Bécsbe a karmester papához, Luise pedig Münchenbe, édesanyjához... A könnyes-vidám történet évtizedek óta a gyermekirodalom sikerkönyvei között szerepel. Kästner romantikus meséjében kaland és líra ötvöződik; a 8-10 éves gyermekolvasóknak - elsősorban kislányoknak - igényes időtöltést kínálva.

Kapcsolódó cikkek