Osztálytalálkozó a Négyszögletű Kerek Erdőben

Játssz velünk és nyerj!

cimkék: #nosztalgia #8-12

Egy kis szabad barangolás Bálint Ágnes, Bodó Béla, Csukás István, Janikovszky Éva, Lázár Ervin, Szepes Mária világában. - Fekete András kollégánk - akinek  egyébként hamarosan saját meseregénye jelenik majd meg, Tüsi és Lobonc néven -  idézi fel gyerekkorunk nagy kedvenceit sajátos stílusban, különleges helyszínen, egy osztálytalálkozó keretén belül. Olvasd végig a különleges történetet, és a végén játssz velünk egy pagonyos könyvcsomagért! 

A FELADAT: Hány könyvcímet találsz ebben az írásban? Írjál  meg nekünk minél többet, a beküldők között kisorsolunk egy Pagony-könyvcsomagot!  

A címeket 2019. szeptember 18-ig küldd ide: jatek@pagony.hu!

- Úgy örülök, hogy ilyen sokan el tudtatok jönni! A távol maradókról sajnos nem sokat tudok. Kivéve Szegény Dzsonit, aki jelezte, hogy valószínűleg nem ér ide, mert a Százarcú Boszorkával újra viaskodnia kell. Pöttyös Panni késni fog. A nagymama barackszedés közben eltörte a lábát, Panni csak azután tud elindulni, ha már segített neki a lefekvésben. Süsü a munkahelyi elfoglaltsága miatt nem lehet köztünk az idén. Minden délután 2-6-ig újra Süsü, a rettentő lesz, és a leépítések miatt nincs, aki helyettesítse. Berzsián mindenkitől elnézést kér, egy verset küldött erre az alkalomra, megkért, hogy a távollétében felolvassam nektek. Íme:

 

Akár hiszed, akár nem

Jó nekem.

A nagy zuhé is

Aranyeső.

Málnaszörp és szalmaszál.

 

Velem mindig történik valami

Csip-Csup, szalmaláng.

De szép ez az élet!

Mosolyogni tessék!

 

Felnőtteknek írtam,

Ha én felnőtt volnék.

De már megint

óvodás vagyok,

Már megint

iskolás vagyok.

 

Kire ütött ez a gyerek?

Te is tudod,

Felelj szépen, ha kérdeznek!

 

Akár hiszed, akár nem

Már megint

Jó nekem.

A nagy zuhé is

Aranyeső.

Málnaszörp és szalmaszál.

 

Ájlávjú, Ájlávjú, Ájlávjú.

 

- Mielőtt mindenki elmesélné, hogy mi történt vele az utolsó találkozásunk óta, és nekilátnánk a finom falatoknak, feladok egy rejtvényt. Aki kitalálja, annak felállítunk egy gránit emlékművet Bruckner Szigfridé mellé. Nos. A napokban nálam járt Károly bácsi, és kölcsön akart kérni egy piros hólapátot. Megkérdeztem, hogy miért kell neki, hiszen már nyár van, és ha lenne is még hó, miért pont piros legyen a lapát. Ki találja ki, hogy mit válaszolt? Tessék, Pom Pom, te jelentkeztél először.

- Mikkamakka, azt hallottam, Irma néni elhíresztelte, hogy Lukrécia Festéktüsszentő Hapci Benő távoli rokona. Biztos ezzel a piros lapáttal próbálja bizonygatni, hogy az ő macskája ugyanúgy képes festeni, mint Benő, igaz, egyelőre még nem házfalakat.

- Ez sajnos nem nyert. Te mit gondolsz, Gombóc Artúr?

- Úgy vélem, Mikkamakka, hogy Károly bácsi le akarta fotózni magát a piros hólapáttal, hogy beküldje a képet a csoki versenyre. Aki a legszellemesebb képet küldi, az húsz tábla csokit nyer.

- Ne magadból indulj ki! Manócska, kíváncsian várjuk a Te ötletedet!

- Károly bácsi egy meleg szőrmepapucsot szeretett volna csináltatni, a bal lábast Lukréciából, a jobb lábast Szerénkéből. Irma néni azt mondta, hogy majd, ha piros hó esik. (Tudjátok, ez ugyanazt jelenti, mint hogy „majd, ha cigánygyerekek potyognak az égből” vagy „sohanapján, kiskedden” vagy „majd, ha fagy”, tehát soha.) Károly bácsi gondolta, nem árt, ha felkészül a piros hóra.

- Brumi, nagyon ráncolod a homlokod.

- Igen, mert nem akarok senkit sem ijesztgetni, de szerintem itt súlyosabb dologról van szó. Rablók törtek be Károly bácsiékhoz. Szegény Frakkot elkábították. Hogy Károly bácsit is eltüntessék az útból, trükkösen azt mondták neki, ha hoz egy piros hólapátot, akkor békésen elmennek, nem bántanak senkit és az értékeket sem viszik el.

- Ez mind marhaság! - vágott közbe Mazsola.- Egyszerűen csak arról lehet szó, hogy Károly bácsi gyerekkora óta szeretne egy piros hólapátot, erről ábrándozott évtizedeken át. Most, hogy öregszik, úgy érzi, nem halogathatja tovább, megszerzi mindenáron.

- Bárcsak ilyen szép és egyszerű lenne az élet! – bölcselkedett Szörnyeteg Lajos. Én csak tudom, milyen szörnyű sorsok vannak. Az történt, hogy Frakk elásta Szerénkét a hóban. Ezért kell a hólapát. És azért piros, mert már nyár van, a hó pedig elolvadt.

Mindenki szánakozva nézett Szörnyeteg Lajosra, ilyen bugyuta okfejtésre csak ő képes.

- Úgy látom, nagyon izgatott vagy, Dömdödöm. Halljuk, szerinted mi történt? - kérdezte Mikkamakka.

- Dömdödöm – szólalt meg Dömdödöm.

- Ideje, hogy egy gránit emlékművet állítsunk Dömdödömnek! - mormogta Mikkamakka, majd hirtelen felébredt.

 

FELADAT: Hány könyvcímet találtál ebben az írásban? Írjál nekünk minél többet, a beküldők között kisorsolunk egy Pagony-könyvcsomagot!

A címeket 2019. szeptember 18-ig küldd ide: jatek@pagony.hu!

A nyertest e-mailben értesítjük majd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek