A LILA LIBA és ami utána jött

Interjú Kertész Erzsivel

Kertész Erzsi a Panthera és a Ludmilla megoldja után most azoknak a gyerekeknek írt könyvet, akik még csak most ismerkednek a betűkkel. A Feltaláló vicces, izgalmas mese kisiskolásoknak. De vajon hogyan tanult meg íni és olvasni Kertész Erzsi? Mik voltak az első olvasmányai? Milyen könyvet ajánlana kezdő olvasóknak? Interjúnkból kiderül.
tovább...

Iskolatéma ovisoknak?

Detektívtörténet, fantasztikus képek és a könyvek illataJulia Donaldson, a rímes mesélő most újra zseniális képeskönyvvel jelentkezik!
tovább...

Ahol fogasra akaszthatjuk a gondjainkat

Dániel András köszöntője a Pécsi Pagony könyvesbolt megnyitóján

2017. szeptember 16-én nyílt meg a Pagony hatodik könyvesboltja Pécsett, a Széchenyi tér 2. szám alatt. Az ünnepélyes megnyitón rengeteg gyerek és felnőtt vette birtokba az üzletet, Dániel András köszöntője pedig nem csak a boltot nyitotta meg, de azt is hűen kifejezte, mit gondolunk a könyvekről és a könyvesboltokról a Pagonynál.
tovább...

Kezdd az iskolát Maxival!

Ismerd meg a Maxi iskolába megy című könyvet!

Lassan véget ér a nyár, ideje visszarázódni a tanulós hétköznapokba… De mit csináljon az a gyerek, aki most lett elsős, és nem tudja, mire számítson, aki hol izgatottan, hol félősen zúdítja rád a kérdéseit? Olvassátok esténként iskolakezdés előtt a Maxi iskolába megy-et, és biztosan zökkenőmentesen indul majd minden!
tovább...

Pécs Pagonyra éhezett!

Ismerd meg a Pécsi Pagony vezetőit

A képen Kovács Judit és Budavári Zoli, ők a legújabb Pagony nagyon boldog motorjai. Ahhoz, hogy személyesen találkozz velük Pécsre kell menned, ahol egy közel 82 négyzetméteres csodaszép mesebeli bolt vár majd téged, tele a legjobb könyvekkel, játékokkal. Hogy kik ők, milyen programokkal várnak téged is, az kiderül a velük készült interjúból. Olvasd el!
tovább...

10 nehézség az első osztályban, amire segít felkészülni a Leszel a padtársam? című mesekönyv

Ez legyen az első kötelező – szabadon

Vadadi Adrienn meséi már belopták magukat az ovisok szívébe. Érzékeny történetei pontosan azokat a pillanatokat ragadják meg a gyerekek mindennapjaiból, amik természetesnek tűnnek ? nekünk felnőtteknek ? a gyerekek mégis megakadnak tőlük, forgatják magukban és nem mindig találnak feloldást. A nagyszerű írónő az ovisok után most végre segít az elsősöknek is megrázkódtatások nélkül beülni az iskolapadba!
tovább...

Kuflikkal szép a nyár!

Ismerd meg a kuflis kártyát és társast!

 Kattints a cikkre és ismerd meg a Kuflikupac és a Kuflinyomozók játékokat!tovább...

Annie M.G. Schmidt varázslatos világa

Az időtálló esztétika teszi naggyá a Schmidt – Westendorp könyveket

Annie M.G. Schmidt és Fiep Westendorp nagyjából olyanok voltak a hollandoknak, mint nekünk a Janikovszky Éva – Réber László alkotópáros. Legendás szimbiózisban élő művészek, a gyermekbirodalomba bebocsátást nyert szelíd óriások. Az általuk teremtett világ generációk számára jelenti a kellemes bizsergést valahol a szív és a gyomor között félúton, ahol a honvágy is születik. Az otthonosság érzését, a meghitt nosztalgiát. És bár magabiztosan állíthatjuk, hogy nem túlzó az előbbi jellemzés, a hazai olvasók számára talán még ma is kevéssé ismertek az általuk jegyzett könyvek. A Pagonynál 2011 óta jelennek meg a kultikus életmű darabjai.

Üdvözlünk a Schmidt – Westendorp mesevilágban!
tovább...

Utazás Hollandiába Annie M.G.Schmidt nyomában

Minden, amit eddig nem tudtál a holland gyerekirodalom királynőjéről

Azt már régóta tudom, hogy Annie M.G. Schmidt a holland gyerekirodalom egyik legkiemelkedőbb alakja, arra viszont csak egy teljes Hollandiában töltött év után jöttem rá, hogy mekkora kultusza van a mai napig. Bár az írónő már több mint húsz éve nem él, könyveinek népszerűsége töretlen: minden holland gyerek ismeri Janó és Janka, Titi, Oti, Szutyok Sári és a többiek történeteit. Úgy döntöttem, kihasználom, hogy Hollandiában vagyok, hogy minél többet megtudjak egyik kedvenc szerzőmről.


tovább...