Pécsett járt a Pagony

cimkék: #Berg Judit #Finy Petra #Bátky András #Kőszeghy Csilla #rendezvény


A Pagony egy napra Pécsre költözött, hogy a pécsi olvasók is találkozhassanak szerzőinkkel. A rendezvényről Kovács Eszternek, a Pagony egyik alapítójának beszámolóját olvashatjátok.

"Március 5-én, szombaton levonultunk – sok-sok Pagony-könyvvel, és négy szerzőnkkel, nevezetesen Berg Judittal, Finy Petrával, Kőszeghy Csillával és Bátky Andrással, hogy Pécs is megismerjen bennünket.

 

Bátky András mesélt, Kőszeghy Csillával kézműveskedtek a kicsik, Berg Judit és a Finy-testvérek báboztak – Judit a Tündérzenéből, a Panka és Csiribí-sorozat hangszeres meséiből, Petra és testvére Szandra pedig Bögreúr egyik meséjét adták elő a királyfiról, aki csak tejet ivott és macskává változott (volna, ha nem eszik meg egy közönséges szalámis kenyeret. Így szerencsére visszaváltozott királyfivá).

Ezek után filmvetítés következett. Először Finy Petra „ügyes” könyveiből láthattunk filmeket: a Tesó-ügy, az Ovi-ügy és a Doki-ügy „megfilmesített” változtát nézhettük meg. A filmek ugyan saját készítésűek, de annyira jók, hogy valaki meg is kérdezte, mikor lesz kiadva dvd-n. Ezután Bogyó és Babóca jelent meg a filmvásznon – noha Bartos Erika nem tudott lejönni velünk (sokan hiányolták), de könyvei és a film is képviselték.

Míg a gyerekek moziztak, addig mi, a felnőttek – noha nem volt erre külön helyünk, de sok jó ember kis helyen is elfér alapon megoldottuk – körbeültünk, és beszélgettünk a Pagonyról, a gyerekirodalomról. Judit, Petra, Csilla és András meséltek magukról, munkáikról és bepillantást engedtek kulisszatitkaikba – mindenki elmesélte, mind dolgozik most, és milyen tervei-vágyai vannak még...

Sokan voltak, és nem csak sok jó, de sok kedves emberrel is találkoztunk – ritka az ilyen értő és nyitott közönség. Csupa érdeklődő szülő és helyes gyerek, ráadásul – állítólag – soha nem volt még ekkorra nyüzsgés a Művészetek Házában.

Mi nagyon jól éreztük magunkat.

Köszönet Nektek, kedves pécsiek,

máskor is megyünk!

Kapcsolódó könyvek

Kapcsolódó cikkek