A látvány szabadsága

Nem tudom, más hogy van vele, engem gyerekkoromban idegesítettek a képeskönyvek. Idegesített, ha a rajzon nem az volt, mint a szövegben, idegesített, ha kevés kép volt a könyvben, akkor inkább már egyáltalán ne is legyen! De ha már elhúzták előttem a mézesmadzagot, legyen is szépen végigrajzolva!
tovább...

Varrjunk otthon Finduszt!

A Findusz-merchandising irtózatosan fejletlen Magyarországon - különösen annak fényében, hogy milyen népszerű a sorozat. Állatorvos ismerősöm szerint a leggyakoribb macskanév. Míg a General Press Beatrix Potter összes figuráját legyártatta, addig Finduszékből egy darab, bár kiváló puzzle van. (Na jó, meg főzős és színezős és foglalkoztató könyvek, ez utóbbi van meg, nagyon jó, bár mi még csak a hónapoknál lévő kis meséknél tartunk.)
tovább...

A PETTSON-FINDUSZ TITOK

Pettson és Findusz történeteit azért szeretem, mert bennük egy totálisan nem-hagyományos család él idilli békessegben. Egy egyedülálló, bogaras apuka és "fia", a kertésznadrágos macska. Findusz az én értelmezesemben egyértelműen kisgyerek, elég, ha csak összehasonlítjuk a bogaras öreg többi háziállatával: a csirkéken meg a teheneken nincsen zöldcsíkos nadrág sem vicces sapka, Finduszon viszont van, a macska tehát kivételes helyet foglal el Pettson életében...
tovább...