Rajzolj nekem!

Illusztrátorok és olvasók a rászoruló iskolai könyvtárakért!

Így lesz igazán egyedi a karácsony! Kérj egyedi illusztrációt kedvenc illusztrátoraidtól karácsonyra, és egyben segíts a rászoruló könyvtáraknak!

December 15-én vasárnap a Bartók Pagonyban várunk! Ezen a napon Agócs Írisz, Bernát Barbara, Dániel András, Igor Lazin vagy Pásztohy Panka akkor és ott megrajzolják neked, amire mindig is vágytál...

2016 óta szervezzük ezt az eseményt, mert tudjuk, hogya vidéki, kistelepülési könyvtárak a megfelelő anyagi források nélkül gyakran nem jutnak hozzá a kortárs gyerek- és ifjúsági irodalomhoz. Pedig sok esetben a könyvtár lehet az a pont, ahol a gyerekek más lehetőségek híján találkozni tudnak a könyvekkel, ahol olvasóvá válhatnak. Gyerekkönyvek szerzőjeként, kiadójaként, gyerekekhez és irodalomhoz egyaránt közel álló emberekként úgy gondoljuk, ebben a helyzetben meg kell próbálnunk a magunk eszközeivel segíteni. A már három éve nagyon népszerű, és rengeteg adományt hozó Rajzolj nekem! kezdeményezés keretében idén is lehetőséged lesz egyéni rajzot kérni kedvenc illusztrátorodtól és egyben egy jó ügyet támogatni. Az idén befolyt adományokból kistelepülési iskolai könyvtárakat fogunk támogatni.

Ezért idén december 15-én Budapesten, a Bartók Pagony könyvesboltban Rajzolj nekem! 2019 címmel ismét jótékonysági eseményt szervezünk. Ezen a napon öt grafikus/illusztrátor várja azokat, akik szívesen vásárolnának – akár maguknak, akár karácsonyi ajándékként – olyan grafikákat, amelyeket személyesen nekik, kérésük alapján, ott helyben készítenek el számukra az alkotók.

Az e módon befolyt adományból a Pozsonyi Pagony Kiadó beszerzési áron ad könyveket, amelyekkel a rászoruló, kistelepülési könyvtárakat szeretnénk támogatni, a könyveket pedig idén is a Fürgefutár.hu Kft juttatja el a könyvtárakba, a gyerekekhez!

Ajánlott támogatás, tehát te döntöd el, hogy mekkora képet szeretnél az illusztrátoroktól:
A5 méretű grafika: 5 000Ft
A4 méretű grafika: 10 000Ft

Mindenki jól jár, te egyedi ajándékot tudsz valakinek adni, egy iskolai könyvtár pedig örülni fog a könyveknek, ott leszel?

Kapcsolódó cikkek