Regények a piknikkosárba

Ezeket ne hagyd ki idén nyáron

2017. június 1. - Zsani cimkék: regény 

Nincs is annál jobb érzés, mint amikor már az első oldalnál tudod, hogy „na ez a könyv nagyon izgi lesz!”, és valóban éjszakákat virrasztasz át, hogy végre megtudd, mi fog történni. Krimi Shakespeare korában, nyomozás az ötvenes években vagy kódfejtés napjainkban: ezeket a regényeket biztosan nem fogod tudni letenni, az első oldaltól az utolsóig rághatod a körmöd, hogy megtudd, mi lesz a szereplőkkel, sikerül-e a küldetés vagy hogy kiderül-e, ki volt a rosszfiú.


Mit olvass a szünetben?

tavaszi újdonságok molyoknak

2017. április 6. - Zsani cimkék: toplista regény 

polliHamarosan itt a Könyvfesztivál, és a polcon egyre több az újdonság. Most leszedtük a legmenőbb tavaszi könyveket, amikért minden gyerek rajongani fog, és tuti, hogy egész szünetben alig akarnak majd kibújni a regényekből. 

TOP 3 következik! Klasszikus, kortárs, magyar és külföldi... A legjobbak közt mindent megtalálsz!

Kattints a cikkre!

Ikrek mindenütt

TOP 8 ikres könyv

2017. március 2. - Zsani cimkék: szemle regény 

Ki ne álmodott soha egy ikertestvérről? Akinek nincs azért, akinek pedig van, azért ajánljuk ezeket a felejthetetlen ikres könyveket! A téma örök klasszikus, ezért a szemlében elővettünk már sokat olvasott örökzöldeket, teljesen friss képeskönyveket, sorozatokat, kalandregényeket és modern fejlődésregényeket is.

Klasszikusok újraolvasva

A történelem legnagyobb hatású gyerekkönyvei

2017. március 2. - Zsani cimkék: regény 

maryMindenkinek vannak olyan gyerekkori könyvélményei, amik felejthetetlenek.
Mitől, miért és kiknek jók ezek a régebbi mesék?
Most a legnagyobb klasszikusokat vettük le a poncról és néztük meg közelebbről. Olvass újra te is, megmutatjuk azt is, hogy hogyan!

A másik ok, hogy MOST kezdd el az újraolvasást, hogy március 15-ig 20% kedvezménnyel teheted a kosaradba a legkedvesebb klasszikusainkat!

Babilon regények?!

Nem csak ismeretterjesztő, szórakoztató irodalom is!

2016. október 20. - Zsani cimkék: szemle regény 

doryAz ismeretterjesztő könyveiről méltán híres kiadó rengeteg izgalmas regénnyel is megörvendeztette az olvasóit. Ismerjétek meg a kedves és rakoncátlan Doryt, a Szuperhős-sorozatot, Zarfot és a Mágikus állatok iskoláját!

Fantáziáljatok Babilon könyvekkel!

Az ifjúság akcióban!

Szemle az új könyvekről

2016. október 20. - Zsani cimkék: szemle regény 

lackfiSzeretsz izgalmas kalandokat, sulis történeteket, vagy érzelmes regényeket olvasni? Akkor mindenképpen olvasd el a szemlénket, amiben sorra vesszük az arra érdemes könyvújdonságokat. Bönészd végig a kortárs magyar és külföldi ifjúsági irodalom legjavát!

Mesés regények, regényes mesék

Válogatás a kedvenc mese- és ifjúsági regényeinkből

2016. október 13. - Zsani cimkék: szemle regény 

omMilyen a jó meseregény? Mitől izgi egy gyerekkönyv, és melyek azok, amiket nem fog lerakni a gyereked, sőt, még a vacsihoz is magával hozza? Frindt Julcsiban, Navratil Domiban és Udvari Orsiban két dolog biztosan van, ami közös: mindhárman bölcsész hallgatók és a Pagony munkatársai. Szerettek és szeretnek olvasni. Most az ő szemükkel veheted sorra a legfrissebb gyerekirodalmat, ők szemezgetik ki a legjobbakat a kínálatból.

Tájékozódj a cikkben!

Ki kap el, ha hanyatt-homlok futsz a rozson át?

Ács Dániel írása

2015. szeptember 24. - Pagony cimkék: jó könyv 12plusz regény TilosAzÁ 

Rozsban a fogóElőször nem tudtam, nem akartam letenni a könyvet. Úgy futottam neki, hogy na, mi ez, nem értem, Rozsban a fogó? Rozsban? A fogó? Harapó? Vagy milyen? Ekkora hülyeséget! Aztán a regény csúcspontján leesett. Fogó, aki embereket kap el. Gyerekeket. Mert ez Holden Caulfield álma, ezt szeretné csinálni: állni a rozsföldön, egy hatalmas szakadék szélén, és a sok ezer szaladgáló, játszadozó gyerekre vigyázni, hogy ne essenek le. Ő szeretne lenni a rozsban a fogó...

Megtalálni a Napos Oldalt

könyvek már nagyon nagyoknak, sőt

2014. március 26. - Vera cimkék: regény TilosAzÁ 

faKét komoly, már-már kemény könyvet ajánlunk elsősorban az érettebb 18 éveseknek, de még inkább a felnőtteknek.

Összeomlott és újraépítésre váró életek, egyéni és társadalmi válságok jelennek meg ezekben a könyvekben, a szereplők az élet nagy kérdéseire keresik a választ. Merészebb olvasóink élvezni fogják a könyveket. - Munkácsi Anna ajánlója


Élnek itt még egyszarvúak?

Peter S. Beagle: Az utolsó egyszarvú, Ciceró, 2004.

2014. február 26. - Pagony cimkék: 12plusz regény 

pCím és címlap alapján valószínűleg nem vettem volna le ezt a könyvet a polcról, de a kezembe nyomták, hogy jó, és olvassam el. Milyen szerencse, hogy így történt! Ennyire jó könyvet nem mindennap olvas az ember. Egy jól működő, nagyon egyedi világot épít fel röpke 255 oldalon, ami a fantasy műfajban igencsak rövidnek számít. „Beagle-t joggal hasonlítják Lewis Carollhoz és J. R. R. Tolkienhez, de becsülettel és büszkén megáll egyedül is a lábán” – írja róla a The Saturday Review, amit a könyv magyar szerkesztőihez hasonlóan én is idézek, mert egy Magyarországon eddig jószerével ismeretlen író művének bemutatásakor hasznos, ha lehet ismert írókhoz fordulni. De megérdemli a könyv, hogy csak önmagában, önmagáért beszéljünk róla. - Kovács Tamás ajánlója