Regény

Ikrek mindenütt

TOP 8 ikres könyv

2017. március 2. - Zsani cimkék: szemle regény 

Ki ne álmodott soha egy ikertestvérről? Akinek nincs azért, akinek pedig van, azért ajánljuk ezeket a felejthetetlen ikres könyveket! A téma örök klasszikus, ezért a szemlében elővettünk már sokat olvasott örökzöldeket, teljesen friss képeskönyveket, sorozatokat, kalandregényeket és modern fejlődésregényeket is.

Klasszikusok újraolvasva

A történelem legnagyobb hatású gyerekkönyvei

2017. március 2. - Zsani cimkék: regény 

maryMindenkinek vannak olyan gyerekkori könyvélményei, amik felejthetetlenek.
Mitől, miért és kiknek jók ezek a régebbi mesék?
Most a legnagyobb klasszikusokat vettük le a poncról és néztük meg közelebbről. Olvass újra te is, megmutatjuk azt is, hogy hogyan!

A másik ok, hogy MOST kezdd el az újraolvasást, hogy március 15-ig 20% kedvezménnyel teheted a kosaradba a legkedvesebb klasszikusainkat!

Babilon regények?!

Nem csak ismeretterjesztő, szórakoztató irodalom is!

2016. október 20. - Zsani cimkék: szemle regény 

doryAz ismeretterjesztő könyveiről méltán híres kiadó rengeteg izgalmas regénnyel is megörvendeztette az olvasóit. Ismerjétek meg a kedves és rakoncátlan Doryt, a Szuperhős-sorozatot, Zarfot és a Mágikus állatok iskoláját!

Fantáziáljatok Babilon könyvekkel!

Az ifjúság akcióban!

Szemle az új könyvekről

2016. október 20. - Zsani cimkék: szemle regény 

lackfiSzeretsz izgalmas kalandokat, sulis történeteket, vagy érzelmes regényeket olvasni? Akkor mindenképpen olvasd el a szemlénket, amiben sorra vesszük az arra érdemes könyvújdonságokat. Bönészd végig a kortárs magyar és külföldi ifjúsági irodalom legjavát!

Mesés regények, regényes mesék

Válogatás a kedvenc mese- és ifjúsági regényeinkből

2016. október 13. - Zsani cimkék: szemle regény 

omMilyen a jó meseregény? Mitől izgi egy gyerekkönyv, és melyek azok, amiket nem fog lerakni a gyereked, sőt, még a vacsihoz is magával hozza? Frindt Julcsiban, Navratil Domiban és Udvari Orsiban két dolog biztosan van, ami közös: mindhárman bölcsész hallgatók és a Pagony munkatársai. Szerettek és szeretnek olvasni. Most az ő szemükkel veheted sorra a legfrissebb gyerekirodalmat, ők szemezgetik ki a legjobbakat a kínálatból.

Tájékozódj a cikkben!

Ki kap el, ha hanyatt-homlok futsz a rozson át?

Ács Dániel írása

2015. szeptember 24. - Pagony cimkék: jó könyv 12plusz regény TilosAzÁ 

Rozsban a fogóElőször nem tudtam, nem akartam letenni a könyvet. Úgy futottam neki, hogy na, mi ez, nem értem, Rozsban a fogó? Rozsban? A fogó? Harapó? Vagy milyen? Ekkora hülyeséget! Aztán a regény csúcspontján leesett. Fogó, aki embereket kap el. Gyerekeket. Mert ez Holden Caulfield álma, ezt szeretné csinálni: állni a rozsföldön, egy hatalmas szakadék szélén, és a sok ezer szaladgáló, játszadozó gyerekre vigyázni, hogy ne essenek le. Ő szeretne lenni a rozsban a fogó...

Megtalálni a Napos Oldalt

könyvek már nagyon nagyoknak, sőt

2014. március 26. - Vera cimkék: regény TilosAzÁ 

faKét komoly, már-már kemény könyvet ajánlunk elsősorban az érettebb 18 éveseknek, de még inkább a felnőtteknek.

Összeomlott és újraépítésre váró életek, egyéni és társadalmi válságok jelennek meg ezekben a könyvekben, a szereplők az élet nagy kérdéseire keresik a választ. Merészebb olvasóink élvezni fogják a könyveket. - Munkácsi Anna ajánlója


Élnek itt még egyszarvúak?

Peter S. Beagle: Az utolsó egyszarvú, Ciceró, 2004.

2014. február 26. - Pagony cimkék: 12plusz regény 

pCím és címlap alapján valószínűleg nem vettem volna le ezt a könyvet a polcról, de a kezembe nyomták, hogy jó, és olvassam el. Milyen szerencse, hogy így történt! Ennyire jó könyvet nem mindennap olvas az ember. Egy jól működő, nagyon egyedi világot épít fel röpke 255 oldalon, ami a fantasy műfajban igencsak rövidnek számít. „Beagle-t joggal hasonlítják Lewis Carollhoz és J. R. R. Tolkienhez, de becsülettel és büszkén megáll egyedül is a lábán” – írja róla a The Saturday Review, amit a könyv magyar szerkesztőihez hasonlóan én is idézek, mert egy Magyarországon eddig jószerével ismeretlen író művének bemutatásakor hasznos, ha lehet ismert írókhoz fordulni. De megérdemli a könyv, hogy csak önmagában, önmagáért beszéljünk róla. - Kovács Tamás ajánlója


Lídia, 16

Részlet Gévai Csilla új regényéből

2013. december 4. - Hanna cimkék: 12plusz regény TilosAzÁ 

lidiEgyszer az életben mindenki ír naplót, így van ezzel a tizenhat éves Lídia is, aki Gévai Csilla legújabb könyvében teszi közzé legféltettebb titkait. Nevetések, sírások, a létezés értelmén való elmélkedések, szerelmek, barátok.

Olvassatok bele a regénybe, aztán vagy keressétek elő a saját régi naplótokat, vagy kezdjetek írni egy újat!

A Lídia, 16 című könyvet keressétek a boltban!


Hajsza a vonaton

Dávid Ádám: Millennium expressz - A potyautas, 2013, TilosazÁ

2013. december 2. - Hanna cimkék: jó könyv kaland 12plusz regény TilosAzÁ 

mA századforduló Budapest történelmének talán legizgalmasabb korszaka. Se előtte, se utána nem látott fejlődés, pezsgő világvárosi élet. Millenniumi lázban ég az egész város, építkezések mindenütt. Jó ötletnek tűnik erről a korról írni könyvet: mindenki tud róla valamit, de egészen biztosan nem mindent. Rengeteg érdekes dolog történt akkor,  és ma is lépten-nyomon belebotlunk ennek az időnek az emlékeibe. Még jobb ötlet ifjúsági könyvet írni, gyerekeknek bemutatni valamit a századfordulóból. A témával könyvek százait lehetne megtölteni. Dávid Ádám csak egyet tölt meg, de azt alaposan.  - Kovács Tamás ajánlója

Fények, vizek, kalandok

Berg Judit: Rumini a Fényvizeken, ill.: Kálmán Anna, Pozsonyi Pagony, 2013

2013. november 28. - Pagony cimkék: jó könyv 5-8 regény 

Rumini most a Fényvizeken jár - de ebben a könyvben nagy szerepet kap Fecó, Balikó és egy eddig csak látásból ismert szereplő is: Sajtos Rozi. A levélregényben ugyanis ők, illetve az ő leveleik a főszereplők, akik rablóbandákkal és álnok hódítókkal küzdenek meg, számos fura és érdekes lénnyel találkoznak, és egészen messzi tengerekre is eljutnak - sajnos nem mindenki a saját szándékából... Mindemellett rengeteg régi ismerős visszatér (mint például a Linkóczy Cirkusz) és sok vicces mellékszereplő legkülönbözőbb stílusű leveleit olvashatjuk, mint például a nyafka Burzen Elza és a bárdolatlan, de aranyszívű Szkander Bob. Olvassátok most Szombati Enikő ajánlóját!

Gőzmozdony az Oktogonnál

Interjúnk Dávid Ádámmal

2013. december 2. - Hanna cimkék: interjú 12plusz regény TilosAzÁ 

mMilyen vonat halad át Budapest szívében? Természetesen a Millennium expressz. Hogy még sosem hallottál róla? Akkor épp itt az ideje! Teri sem tudott az árva gyerekeket megmentő vonat létezéséről, amíg rajta nem találta magát. De hát ő a híres Zsolnay családból származik, és élnek a szülei. Akkor mégis miért vette fel a Millennium? Mert üldözi valaki, akiben nemrég megbízott. A vonaton azonban menedékre és barátokra lel. Közben üldözője egyre közelebb kerül hozzá, és az egész vonat veszélybe sodródik... Merre visz tovább a Millennium expressz útja? 


"Mindenben megkeresem magam"

Interjúnk Gévai Csillával

2013. december 2. - Hanna cimkék: interjú 12plusz regény 

lLídia, 16 éves drámatagozatos tanuló, kedvenc festője, szerelme, magányos óráiban beszélgető társa a rég halott Gulácsy Lajos. Igen, ez egy picit talán fura - de igaziból nem is annyira, mert Lídia problémái nagyon hasonlóak, mint egy bármilyen tininek, csak talán mélyebben elgondolkodik rajtuk, mint az átlag. Szerelem, barátnők, énkeresés, pályaválasztás, önkifejezés, szereplés, család - hát ilyesmik körül forog az a körülbelül egy év, amit felölel ez a sajátos hangvételű napló.

Időfutár 2. - A királynő palástja

Játssz velünk!

2013. november 27. - Hanna cimkék: kreatív 12plusz regény 

Itt az új Időfutár! Nézd meg jól a borítót - vannak új szereplők, vannak régiek, de ha olvastad az előző részt vagy hallgattad a rádiójátékot, akkor tuti ki fogod találni, hogy ki mondta a cédulákon szereplő mondatokat, és nyerhetsz egy Időfutárt! Ide írj péntek estigidofutar@idofutar.net!

Nyomozás és nevetés

Gimesi-Jeli-Tasnádi-Vészits: Időfutár 2. - A királynő palástja

2013. november 27. - Pagony cimkék: jó könyv 12plusz regény TilosAzÁ 

Kalandok, steampunk, időutazás, halhatatlan lények és igaz szerelem. Nagyjából össze is lehet ezzel foglalni a modern ifjúsági regények legfőbb vonulatait. Az összetevőket összerázva aztán a legkülönfélébb olvasásra alkalmas regényvariánsok keverednek ki. - Németh Eszter ajánlója