Rumini a Fényvizeken

részlet a készülő levélregényből

Igen, tudom, hogy már rettenetesen várjátok, és igen, az a jó hír, hogy lesz, hamarosan lesz új Rumini! Ráadásul nem is akármilyen, hanem levélregény! Berg Judit sajátos műfajban vezeti tovább hőseinek történetét! Az kalandok így még izgalmas kirakóvá is válnak, hiszen a levelek sokaságában mesélik el különböző szereplők különböző nézőpontból, hogy mikor mi történt-történik. Kedvcsinálónak itt van 5 rövid levél... Az új Rumini - természetesen Kálmán Anna rajzaival - várhatóan karácsony előtt jelenik meg, addig bírjátok ki valahogy!
tovább...

Belgrádi kalandok Ruminivel

Berg Judit útinaplója - Rumini szerbül

Rumini és én sokat köszönhetünk egymásnak. Ő tőlem kapta az életét, a barátait, a jó és rossz tulajdonságait, a kalandok javát. De azért nem mindent: írás közben sokszor önálló életre kel, és olyan helyzetekbe keveredik, amelyeket a kezdet kezdetén még én sem sejtek, nem is beszélve azokról az összelopkodott apróságokról, amelyekre nélkülem tesz szert utazásai során. De én is sokat kaptam tőle a közös kalandokon túl, neki köszönhetek rengeteg olvasót, ezer kedves meghívást, lelkes leveleket, rajzokat, ötletesebbnél ötletesebb ajándékokat, amelyekkel útjaim során a gyerekek leptek meg (Ruminis teáskészlet, kerámia egérkék, hajómakettek, hogy csak pár példát említsek). És Rumininek hála, sok értékes ember – pedagógusok, könyvtárosok, színházi-, filmes- és könyves emberek, zeneszerzők, újságírók lettek a barátaim vagy kedves ismerőseim.


tovább...

A változatosság öröme

Interjú Kálmán Anna illusztrátorral

Kálmán Anna sok-sok éve rajzolja a Ruminiket. Grafitceruzája mentén kacskaringózó hajók és hullámok, szelek, és sárkányok jó ismerőseink. Ő adott arcot a zúzmaratörpéknek és az apacukáknak, a fabatkáknak és a különböző denevéreknek, papagájoknak, menyéteknek és egyéb varázslatos lényeknek, amelyek Berg Judit könyveiben nyüzsögnek. Légies és humoros képei összenőttek a Rumini-világgal. A színdarab az első kötet, amely színes lett: ezzel próbáltunk utalni a színház látványos világára, amibe benézhetünk a szövegben, ahogy a címlapon a bordó függöny mögé. Kálmán Annával beszélgettünk az új kötet illusztrációiról!
tovább...

Jegyünk volt a Rumini darabra

Még karácsonyi ajándékba adtam a 10 éves, Rumini rajongó Barnusnak a jegyet a Rumini Ferrit-szigeten című előadásra, ahova végül még egy 5 éves haverral is mentünk, akik, figyelem, az oviban, az óvónénivel együtt olvassák Rumini kalandjait. Az előadás szuper volt, azóta is sokat emlegetik a srácok, azt hiszem, kénytelen leszek majd újabb jegyeket beszerezni rá.


tovább...

Rumini Ferrit-szigeten

előadás a Magyar Színházban

Hétvégén Méhes László rendezésében bemutatták Berg Judit színdarabját, a főszerepben: Rumini! Ezeket a kalandokat egyik regényből sem ismerheted, hiszen egy teljesen új mű született és kelt életre a színpadon. Decemberre már sajnos nem nagyon van jegy, én is már csak januárra tudtam venni, de nagyon kíváncsi vagyok!

Berg Juditot faggattuk a próbákról, a bemutatóról, kedvenc jeleneteiről.

A darabból készül már a könyv is, Kálmán Anna színes rajzaival, keressétek majd az ünnepi könyvhéten!


tovább...

A játszó ember

Rumini színdarab

Ismerős a láthatatlanná tevő kalap? Berg Judit Rumini Ferrit-szigeten címmel írt egy darabot, és a Magyar Színházban már készülnek bemutatóra. Méhes László rendezővel beszélget Gyimesi Ágnes Andrea a jó és a rossz meséről, a megváltozott vizuális, akusztikus világról, a Rumini bemutatásának a körülményeiről, a happy-end szükségességéről.


tovább...

Ismerd meg A küldetést!

Egy hatalmas színes doboz, benne egy óriási térkép, jól ismert varázseszközökkel, sorsfordító kártyákkal,  mágnessel. Sok-sok ismerős helyszín, felfedezésre váró szigetek, hangulatos kikötők  és ezernyi kaland vár rád.

 

A küldetés csak rajtad áll, használd ki a szerencsédet, és jól taktikázz!

És persze a jó szél elengedhetetlen...

 


tovább...

Mesepólók

interjú a PólóBárral

Végre! Már vannak Rumini pólók! A PólóBár csapata idén nyáron mutatta be az első darabokat, és a kínálat azóta csak bővült. Egy Rumini kötet meg egy póló remek ajándék szülinapra, és a közelgő karácsonyt se felejtsük. Például ilyen Rumini kártyás pólód is lehet! rKovács Natáliával beszélgettünk.

tovább...

Írj nekünk az új Ruminiről!

Hogyan írjál könyvkritikát?

Írj nekünk egy ajánlót az új Ruminiről, mi pedig a legjobb két cikket közöljük a Pagony oldalán, és választhatsz egy Pagony kiadású könyvet ajándékba az ajánlóért, hogy legyen mit olvasni a Rumini után is. Egy feltétel van: ne legyél idősebb 16 évesnél, és persze olvasd el jó alaposan a könyvet! Az alábbiakban leírjuk, hogy szerintünk hogyan fogjál neki a dolognak. 2000-5000 karakteres írásokat várunk (ez körülbelül 3 kézzel írt oldal vagy 1-2 formázatlan oldal a számítógépben), méghozzá június 24-ig.
tovább...