Sárkány a lépcsőházban

Nádori Lídia

Sárkány a lépcsőházban

Kun Fruzsina illusztrációival

Bolti ár: 2990Ft
Kedvezményes ár: 2542 Ft
Elérhetőség: rendelhető,
Várható szállítási idő: 1-3 munkanap
Naphegy Kiadó Kft, 2008
80 oldal, 245x254 mm, Kemény borító  

Nádori Lídia stílusát és humorát remekül érti egy óvodás, de olvasása közben a szülő is kap rejtett üzeneteket. A történetek között könnyed és összetettebb írásokat egyaránt találunk, és a finom, humoros részletekből a gyerek rengeteg olyan dolgot megtud a világról, az életről, a nagyvárosi létről, melyekre mi felnőttek már régen elfelejtettünk rácsodálkozni. A szerző külön érdeme az a könnyedség, mellyel nehéz témákat érint, és a nyitottság, mellyel a szülőre és a gyerekre bízza bizonyos helyzetek befejezését, értékelését, az önálló, aktív értelmező szerepét a gyermek olvasónak is megelőlegezve. A könyvet Kun Fruzsina illusztrációi gazdagítják. A meleg színek, az érzelmek kifejező ábrázolása nemcsak gyönyörű hangulatot teremt, hanem a mesék megértéséhez, feldolgozásához is nagyban hozzájárul.

Ezt a könyvet 5-8 éves gyerekek számára ajánljuk.

A szerző más könyvei

  • Nádori Lídia
    Pozsonyi Pagony Kft
    2600 Ft (-20%)
    3250 Ft
    "Mi ketten" - mondja az öreg kisasszony az öreg autójának Mosonyi Aliz meséjében. - "Te meg én." És a kötet egészét sem tudnánk ennél jobban jellemezni: az "autó és én".

Cikkek

Jancsi meséi a Naphegy kiadótól - Sárkány a lépcsőházban

2008. március 26. - nikisze cimkék: kritika jó könyv Nik blog Ezt olvassuk most 

Hogyan lehet ma mesekönyvet írni sárkányok, trollok, vérfejű klónok és egyebek nélkül? Erre ad választ többek között a Naphegy kiadó új könyve, amit Szigethy Katalin, a kiadó egyik vezetője is a könyv egyik erényeként hoz fel. A történet főszereplője, Jancsi egy hétköznapi kisfiú, akivel a "nagy" események is hétköznapian történnek meg, mint ahogy mindannyiunkkal...