Csak győzzél választani!

A Pagony tervei 2014-re

2014. február 5. - Hanna cimkék: szemle 

lIdén a Pagonyban rengeteg jó, új könyvet tervezünk: egyre több sorozatunk lesz kicsiknek, mint, eddig, most is lesznek művészi szépségű könyveink. Nyitunk a külföldi könyvek felé, valamint különleges kreatív könyvekkel állunk elő a Pagony Kreatív kínálatában, és a Tilos az Á is fog szolgálni meglepetésekkel! Olvassátok el, hogy mi minden várható nálunk 2014-ben!

Három korosztály, három világ, három sztori

új regények kamaszoknak

2014. január 27. - Vera cimkék: szemle 12plusz TilosAzÁ 

páraA kamaszkor tele van meglepetésekkel, ahogy ez a az ajánló is. Három különleges ifjúsági könyvről írt nektek Munkácsi Anna. Legyél kíváncsi, nyitott, szerelmes, kalandra vágyó és olvass!


Lázár Ervin újraszínezve

2014. január 21. - Csilla cimkék: szemle jó könyv meseregény 

Már az elején leszögezem: én konzervatív alkat vagyok, nekem egy könyv esetében mindig az eredeti kiadás az etalon. Ez az író-illusztrátor szerzőpárosok tekintetében is így van. Hogy miről is beszélek? Nekem a Milne Micimackója csak E. H.Shephard képeivel jó, Lewis Carroll: Alice Csodaországa csak John Tenniel karaktereivel működik, nem beszélve P. L. Travels: Mary Poppins sorozatáról és arról a hozzá rajzolt vizuális bravúrról, amit Mary Shepard illusztrátornőnek köszönhetünk, s amely titkos-világért a mai napig annyira hálás vagyok. - Gévai Csilla ajánlója

De jó, Djeco!

új játékok a Pagonyban

2014. január 21. - Pagony cimkék: szemle Kő-papír-olló 3-6 8-12 

matrÚj év, új játékok! Mi is beszereztünk nektek jó pár játékot, de hogy el ne felejtesem, ezzel együtt sok, népszerű játék sajnos megszűnik. Ilyen például a betegség elűző Stop Spot!, vagy a tojásos Bonomix!

Vannak helyettük viszont izgalmas új játékok, matricás alkotók, kártyák vagy családi ügyességi játékok, keressétek őket most már nálunk is!


Göcögő és höcögő gyerekek

2014. január 27. - Zsani cimkék: szemle Best of 

zRozika most volt fél éves, és így az igazi mondókázó korszakba léptünk. Persze eddig sem maradtak el a ritmusjátékok, már mindjárt az első napokban versekkel kezdtük a társalgást, így szegénykém előbb kapott ízelítőt az Arany balladákból és József Attilából, minthogy „rendes gyerekverseket” hallhatott volna. Sőt, mikor a gyerekeknek szóló irodalom került sorra, akkor először Kovács András Ferenc (máig kedvenc) kötetéből, a Hajnali csillag peremén-ből szavaltunk röhögőgörcsünket vagy éppen igazi könnyeinket visszafojtva… - Hajdú Zsanett válogatása


Ismeretek - másképp

Különleges ismeretterjesztők ovisoknak

2014. január 14. - Hanna cimkék: szemle ismeretterjesztő Best of 

iNincsen izgalmasabb kaland szerintem az egész gyerekvállalás dologban, mint újrafelfedezni a világot, a fűszáltól és kavicstól az univerzum működéséig. A gyerekek kérdései minket is újra elgondolkodtatnak, hogy mi hogyan működik, és miért éppen úgy, ahogy. Éppen ezért a gyerekek nagyon szeretik az olyan könyveket, ami erre a tudáséhségre válaszol. Szerencsére már a legkisebbeknek is kaphatóak szép, igényes ismeretterjesztők. Mi most pár különlegesebb darabot választottunk, lapozzátok végig ti is őket!

Játékok az egész családnak a Gém Klubtól

ajánló és ajándékötletek

2013. december 11. - Sugi cimkék: szemle Kő-papír-olló 3-6 5-8 8-12 12plusz 

gemkNálunk most etetheted a majmokat, aztán rájössz, hogy te is meg tudsz bármit csinálni!

A legjobb ajándék mindig az, amivel az egész család együtt játszhat!

A Gém Klub sok-sok társasát, kártyáját egyszemélyes logikai játékát megtalálod a Pagonyban, ajánlónkban most a legújabb játékokat mutatjuk be nektek, melyeket karácsonyra, szilveszterre be is tudtok nálunk szerezni!


Színes karácsony

válassz most ajándékot

2013. december 10. - Hanna cimkék: szemle 3-6 

hkA karácsony igazán jó alkalom arra, hogy beszerezzünk néhány igazán szép képeskönyvet a legkisebbeknek is. Szerencsére van miből válogatni most már jó ideje a magyar piacon is! Mesésebb és absztraktabb, lapozó és nagyalakú nézegetnivaló, humoros és komoly, sőt, még ismeretterjesztő is akad közöttük.

Így lesz a hófehér karácsony nagyon is színes!


Tudj meg mindent a világról!

A Scolar Kiadó új ismeretterjesztő kötetei

2013. december 5. - Hanna cimkék: szemle 3-6 5-8 

A Scolar Kiadó ablakos könyvei mindig is hatalmas népszerűségnek örvendtek a bölcsisek és ovisok körében. Szinte minden létező témát felölelnek a kötetek: ha bárki bejön a Pagonyba, és azt mondja, vonatos könyvet kérek, bogaras könyvet kérek, cicás könyvet kérek, de legyen érthető, és sok infó benne, tudjuk hova nyúljunk: és a gyerekek általában boldogan veszik kézbe az izgalmas, sokszínű köteteket. (x)

Kicsi gyerekek nagy gondjai

A Scolar Kiadó ajánlata karácsonyra

2013. december 5. - Hanna cimkék: szemle 3-6 5-8 

Van, hogy a gyerekek félnek egy öreg, fura szomszédtól, de kiderül, hogy nem is olyan ijesztő. Van, hogy betegek lesznek, de nem akarják bevenni a gyógyszert. Van, hogy nehezen illeszkednek be az új társaságba, de végül lesz legjobb barátjuk. Van, hogy a sok-sok csokinak nem tudnak elállni, és nem akarnak fogat mosni, és kilyukad a foguk. A Scolar Kiadó könyveiben igazi gyerekek, gyereklekű járművek és kócos manók segítenek a meséken keresztül átélni és megoldani ezeket a nem is olyan kicsi gondokat. (x)

Regényt mindenkinek!

Új meseregények karácsonyra

2013. november 21. - Hanna cimkék: szemle meseregény Best of 5-8 

lA gyerekek 5-6 éves koruktól már nagyon szeretnek olyan meséket hallgatni, amelyeket estéről estére lehet folytatni, és várni, hogy milyen kalandok esnek majd meg a főhősökkel. Persze ebben a korban még nagyon fontos, hogy a cselekmény lehetőleg megjegyezhető és követhető legyen, és a szülőknek meg az a jó, ha a fejezetek nem túl hosszúak. És persze mindkét félnek a legjobb, ha izgalmas és jó a szöveg: ezek már olyan mesekönyvek, amiket mi sem ununk, sőt, nem ritka az olyan alattomos szülő, aki kősziklaként ellenállva küldi a még mesét követelő gyermekét az ágyba, majd ő maga nem képes megállni, hogy ne olvassa tovább az amúgy totál izgalmas, letehetetlen könyvet.

Ez most akkor irodalom?!

szemle friss ifjúsági regényekből

2013. november 14. - Hanna cimkék: szemle 12plusz TilosAzÁ 

leadHa úgy éreztük még nem olyan régen, hogy nehezen ismerjük ki magunkat a gyerekkönyvek között, hát most vagyunk igazán nehéz helyzetben! Hol azt érezzük, hogy nem tudunk választani a sok jó közül, hol azt, hogy nincs semmi nekünk való.

Míg a gyerekregényekben az illusztrációból és pár oldal elolvasásából már szinte tudtuk, milyen a könyv, az ifjúsági irodalommal meg vagyunk lőve. Nem lehet biztosra menni, nem lehet egy oldalból dönteni… Na, akkor most picit segítünk! - Győri Hanna fősegítő szemléje.


Képeskönyvek karácsonyra

a Cerkabella kiadótól

2013. november 13. - Hanna cimkék: szemle 5-8 

atiA Cerkabella igazi "nyugatias” képeskönyvekkel rukkolt ki karácsonyra. A nagyalakú kötetek rövid szövegeit festői képek egészítik ki. Karácsonrya nyugodtan szerezzük be a fa alá egyiket-másikat, meséljünk belőlük összebújva,  vagy lapozgassuk majd titokban, ha mindenki alszik már.


Új könyvek a Pagonytól már karácsonyra

hamarosan minden a boltokban lesz!

2013. november 6. - Hanna cimkék: szemle 

rumAugusztus, szeptember, és már vége az októbernek is – külföldi sorozataink folytatásait már mind kézbe vehettétek, jött Tüköry Léda harmadszor és utoljára, Titi találkozott a harapós Mardoskával és a szigorú Időjóssal, Ottó, a kis pingvin fázott és kérdezősködött a Déli-sarkon, Micinek sokat mesélt a díványon kuporogva az apukája... De már nyár végén kézbe vehettétek az új Bogyó és Babócát, amiben Bogyó segít a kis félős kukacnak elaludni, Vadadi Adrienn elsöprő sikert arató könyvét, a Leszel a barátom?-at, ami az ovisok mindennapjairól szól. De itt a november, és mi még sok-sok nagyon jó, új könyvvel készülünk karácsonyra (és a kisebbeknek – Mikulásra is).


Mit, miből, hogyan?

szakácskönyvekek piciknek és mamiknak

2013. november 6. - Vera cimkék: szemle 3-6 5-8 12plusz 

vsHárom olyan könyvet ajánlunk nektek, amelynek köze van a főzéshez, a konyhához, és egyszerre szól a gyerekeknek és az egész családnak. Mindegyik más és más, de egy dologban mind egyezik: mindegyik profi szakács és kiváló grafikus munkája. Amikor ezeket a könyveket forgatom, akkor úgy érzem, hogy ebben igazán felzárkóztunk (az igen  magas) nemzetközi mezőnyhöz! Jöjjön a Végtelen Spagetti Vrábel Krisztától (Dolce Vita), a Születéstől születésnapig Havas Dórától (Lila Füge) és a Tejbegríz Mautner Zsófiától (Chili és Vanília)!