Színes karácsony

válassz most ajándékot

2013. december 10. - Hanna cimkék: szemle 3-6 

hkA karácsony igazán jó alkalom arra, hogy beszerezzünk néhány igazán szép képeskönyvet a legkisebbeknek is. Szerencsére van miből válogatni most már jó ideje a magyar piacon is! Mesésebb és absztraktabb, lapozó és nagyalakú nézegetnivaló, humoros és komoly, sőt, még ismeretterjesztő is akad közöttük.

Így lesz a hófehér karácsony nagyon is színes!


Tudj meg mindent a világról!

A Scolar Kiadó új ismeretterjesztő kötetei

2013. december 5. - Hanna cimkék: szemle 3-6 5-8 

A Scolar Kiadó ablakos könyvei mindig is hatalmas népszerűségnek örvendtek a bölcsisek és ovisok körében. Szinte minden létező témát felölelnek a kötetek: ha bárki bejön a Pagonyba, és azt mondja, vonatos könyvet kérek, bogaras könyvet kérek, cicás könyvet kérek, de legyen érthető, és sok infó benne, tudjuk hova nyúljunk: és a gyerekek általában boldogan veszik kézbe az izgalmas, sokszínű köteteket. (x)

Kicsi gyerekek nagy gondjai

A Scolar Kiadó ajánlata karácsonyra

2013. december 5. - Hanna cimkék: szemle 3-6 5-8 

Van, hogy a gyerekek félnek egy öreg, fura szomszédtól, de kiderül, hogy nem is olyan ijesztő. Van, hogy betegek lesznek, de nem akarják bevenni a gyógyszert. Van, hogy nehezen illeszkednek be az új társaságba, de végül lesz legjobb barátjuk. Van, hogy a sok-sok csokinak nem tudnak elállni, és nem akarnak fogat mosni, és kilyukad a foguk. A Scolar Kiadó könyveiben igazi gyerekek, gyereklekű járművek és kócos manók segítenek a meséken keresztül átélni és megoldani ezeket a nem is olyan kicsi gondokat. (x)

Regényt mindenkinek!

Új meseregények karácsonyra

2013. november 21. - Hanna cimkék: szemle meseregény Best of 5-8 

lA gyerekek 5-6 éves koruktól már nagyon szeretnek olyan meséket hallgatni, amelyeket estéről estére lehet folytatni, és várni, hogy milyen kalandok esnek majd meg a főhősökkel. Persze ebben a korban még nagyon fontos, hogy a cselekmény lehetőleg megjegyezhető és követhető legyen, és a szülőknek meg az a jó, ha a fejezetek nem túl hosszúak. És persze mindkét félnek a legjobb, ha izgalmas és jó a szöveg: ezek már olyan mesekönyvek, amiket mi sem ununk, sőt, nem ritka az olyan alattomos szülő, aki kősziklaként ellenállva küldi a még mesét követelő gyermekét az ágyba, majd ő maga nem képes megállni, hogy ne olvassa tovább az amúgy totál izgalmas, letehetetlen könyvet.

Ez most akkor irodalom?!

szemle friss ifjúsági regényekből

2013. november 14. - Hanna cimkék: szemle 12plusz TilosAzÁ 

leadHa úgy éreztük még nem olyan régen, hogy nehezen ismerjük ki magunkat a gyerekkönyvek között, hát most vagyunk igazán nehéz helyzetben! Hol azt érezzük, hogy nem tudunk választani a sok jó közül, hol azt, hogy nincs semmi nekünk való.

Míg a gyerekregényekben az illusztrációból és pár oldal elolvasásából már szinte tudtuk, milyen a könyv, az ifjúsági irodalommal meg vagyunk lőve. Nem lehet biztosra menni, nem lehet egy oldalból dönteni… Na, akkor most picit segítünk! - Győri Hanna fősegítő szemléje.


Képeskönyvek karácsonyra

a Cerkabella kiadótól

2013. november 13. - Hanna cimkék: szemle 5-8 

atiA Cerkabella igazi "nyugatias” képeskönyvekkel rukkolt ki karácsonyra. A nagyalakú kötetek rövid szövegeit festői képek egészítik ki. Karácsonrya nyugodtan szerezzük be a fa alá egyiket-másikat, meséljünk belőlük összebújva,  vagy lapozgassuk majd titokban, ha mindenki alszik már.


Új könyvek a Pagonytól már karácsonyra

hamarosan minden a boltokban lesz!

2013. november 6. - Hanna cimkék: szemle 

rumAugusztus, szeptember, és már vége az októbernek is – külföldi sorozataink folytatásait már mind kézbe vehettétek, jött Tüköry Léda harmadszor és utoljára, Titi találkozott a harapós Mardoskával és a szigorú Időjóssal, Ottó, a kis pingvin fázott és kérdezősködött a Déli-sarkon, Micinek sokat mesélt a díványon kuporogva az apukája... De már nyár végén kézbe vehettétek az új Bogyó és Babócát, amiben Bogyó segít a kis félős kukacnak elaludni, Vadadi Adrienn elsöprő sikert arató könyvét, a Leszel a barátom?-at, ami az ovisok mindennapjairól szól. De itt a november, és mi még sok-sok nagyon jó, új könyvvel készülünk karácsonyra (és a kisebbeknek – Mikulásra is).


Mit, miből, hogyan?

szakácskönyvekek piciknek és mamiknak

2013. november 6. - Vera cimkék: szemle 3-6 5-8 12plusz 

vsHárom olyan könyvet ajánlunk nektek, amelynek köze van a főzéshez, a konyhához, és egyszerre szól a gyerekeknek és az egész családnak. Mindegyik más és más, de egy dologban mind egyezik: mindegyik profi szakács és kiváló grafikus munkája. Amikor ezeket a könyveket forgatom, akkor úgy érzem, hogy ebben igazán felzárkóztunk (az igen  magas) nemzetközi mezőnyhöz! Jöjjön a Végtelen Spagetti Vrábel Krisztától (Dolce Vita), a Születéstől születésnapig Havas Dórától (Lila Füge) és a Tejbegríz Mautner Zsófiától (Chili és Vanília)!


Minivilág és a beszélő babakezek

Több mint könyvek a Tessloff Kiadótól

2013. október 29. - Pagony cimkék: szemle 0-3 3-6 5-8 

zebraJáték, tanulás, tudás. Ez a Tessloff és Babilon Kiadó szlogenje, és könyveiket lapozgatva erről többszörösen is meggyőződhetünk. Az egész kicsiktől a nagy kamaszokig minden korosztály megtalálja itt a neki legmegfelelőbb kiadványt, legyen szó színes és nagyon játékos lapozgatóról vagy komoly ismeretterjesztő könyvről. A Minivilág kis könyvei mind rejtenek valami apróságot, amitől többek, mint egy egyszerű lapozó. A beszélő babakezek pedig egy különleges sorozat azoknak, akik igazán szeretnék megérteni a kicsiket. Rövid áttekintést olvashattok a legismertebb kicsiknek szóló Tessloffos könyvekről, melyeket két héten keresztül kedvezménnyel vásárolhattok meg a Pagonyban.

Kutatás, nyomozás, bulizás

új játékok nagy családi csatákhoz

2013. október 24. - Sugi cimkék: szemle 5-8 8-12 

dEz a három szó jutott először az eszünkbe, amikor a három új játékról beszélgettünk. A nagyobbaknak, tehát kiskamaszoknak, de leginkább az egész családnak szóló játékok már ott csücsülnek a Pagony polcain, és reményeink szerint hamarosan ti is megkedvelitek őket.


Apa, mesélsz?

könyvek apáknak, akik szeretnek mesélni

2013. október 22. - Pagony cimkék: szemle 5-8 

papaVan olyan apa, aki nem tud nemet mondani erre a kérdésre? Képzelj hozzá egy (vagy több) frissen fürdött, pizsamás, mezítlábas gyereket, akik mind arra várnak, hogy az öledbe kuporodva hallgassák a te saját, külön mesédet. Nem könyvből, hanem csakúgy. Arról, hogy kik laknak az ágy alatt (nálunk vadmalacok), hogy hogyan nyitották ki az utcasarkon álló tűzcsapot, vagy kötötték el a markolót. Ha inkább könyvből mesélnél, akkor is van ötletünk, amiket most Győri Hanna gyűjtött össze.
A lányok, a lányok...

szemle csak nekik

2013. október 17. - Zsani cimkék: szemle 8-12 12plusz 

csajokLánynak lenni nem egyszerű. Főleg nem tizenévesen. Az egyik kislány még Tündérországban él, a másik meg már pasizik. Vannak fiúsak és vannak csajosak, félénkek és cserfesek, de egy közös bennük, egyikük sem biztos teljesen saját magában. Mind haladnak a jellemformálás rögös útján.

Ezért a csajos könyvek közül választottam ilyet is, olyat is, szerintem sok kis és nagyobb lány megtalálhatja köztük a neki valót. - Hajdú Zsanett ajánlója.


Tudtad, hogy ezek mind finn könyvek?

a Cerkabella kiadó finn könyvei egy csokorban

2013. október 2. - Pagony cimkék: szemle jó könyv 5-8 8-12 12plusz 

tatuBiztos vagyok benne, hogy rengeteg könyvről nem is tudod, hogy Finnországból jön. Egyáltalán, tudsz mondani egy finn írót, vagy gyerekkönyvet is? Ha viszont azt mondom, Tatu és Patu, akkor biztos a homlokodra csapsz, hogy ja, tényleg?!

Nem is csigázlak tovább, olvasd el finn könyves ajánlókat, és te is csodálkozni fogsz, mennyire gazdag és izgalmas olvasmányokat találsz benne. Egész héten a Cerkabella kiadó könyvei vannak a középpontban a boltban!


Egerek, emberek és egyebek

állatos mesék innen-onnan

2013. szeptember 25. - Sugi cimkék: szemle 3-6 

miauÁllatos történetek. Valószínűleg ezek azok a mesék, amik leghamarabb bekúsznak a mindennapokba, mert a "nézd, mama, mennyire aranyos az a kiscica! - Hazavihetjük?" jellegű mondatok olyan gyorsan elérnek hozzánk is, hogy csak kapkodjuk a fejünket. Nálunk is sokszor kerestek mindenféle állatos meséket, vannak kedvencek: lovak, kutyák, cicák, de találkoztunk már. Most néhány olyan újdonságot mutatunk nektek, amiknek mindenképp helye van a könyvespolcokon.

Vetíts!

Új diafilmek szemléje

2013. szeptember 25. - Hanna cimkék: szemle 

cEgyre több új mesekönyvből kapható diafilm is: úgy látszik a diafilmnek megvan az a stabil rajongótábora, akiknek érdemes újabb és újabb filmekkel előjönni. A gyerekek pedig, DVD ide, Youtube oda, imádják a diázást, mert egyszerre film, és képeskönyvféle, sötétben, együtt, összebújva lehet csak nézni, és tartozik hozzá egy rejtélyes masina - eleve az izgalmas, hogy hogyan lesz a falon a semmiből egy színes kép. Most az új őszi diafilmeket szemléztük.