Szuper könyvek a téli szünetre

Már csak egy forró bögre kakaó hiányzik!

2015. december 17. - Bánáti Anna cimkék: szemle 

hp illUgyanúgy, ahogy vannak könyvek, amiket a tenger- vagy tóparton a legjobb olvasni, van néhány olyan, amikbe sokkal hangulatosabb a karácsonyfa mellett üldögélve beletemetkezni, mint máskor. Összeszedtük a legtéliesebb, legkarácsonyiszünetesebb könyveket, neked már nincs más dolgod, csak meggyújtani néhány gyertyát, főzni egy csésze teát vagy egy csinálni egy bögre kakaót, és máris falhatod aktuális kedvencedet!

Pagony-sorozatok a karácsonyfa alá

14 év legnépszerűbb könyvei kicsiknek

2015. december 13. - Vera cimkék: szemle 0-3 3-6 

Ha tanácstalan vagy, hogy mivel lepj meg egy négyéves nyuszirajongót, ha nem tudod, minek örülne az unokahúgod mondókaőrült fia vagy állatszerető lánya? Nehéz eldönteni, hogy mit válassz a Legelső Könyvnek? Összeszedtük, hogy a kicsiknek milyen Pagony-sorozat illene! Válassz kedvedre, ma különleges kedvezménnyel!

Hat új könyv az egész családnak

Szemezgess a Scolar újdonságai közül!

2015. december 7. - Zsani cimkék: szemle 3-6 5-8 12plusz 


scolarA Scolar gondozásában megjelent új könyvek egytől egyig lenyűgöztek! Találunk benne olyat, ami messzi korokba repít minket vissza, kisiskolásoknak való foglalkoztatót, de olyat is, amivel felidézhetjük a nyár hangulatát… Lássuk a szemlét!

Így társasozik Berg Judit és Kemény Zsófi

Tarts velük, less el ötleteket az írónőktől!

2015. november 4. - Pagony cimkék: szemle Kő-papír-olló 8-12 

catanMindenki szeret társasozni, még az írók is. Most arra voltunk kváncsiak, mivel-kivel játszik legszívesebben Berg Judit és Kemény Zsófi. Olvassátok el és esetleg ti is próbáljátok ki kedvenc társasjátékaikat, például a Catan telepeseit!

Fessünk, főzzünk, ragasszunk!

Ötletek nem csak őszi szünetre

2015. október 22. - Pagony cimkék: szemle kreatív szülőknek családi 

mkEsős hétköznapokra, unalmas délutánokra, vagy őszi szünetes, barátos-barátnős együtt játszásra remek segítséget nyújthat jó néhány könyvünk. Segítségükkel az egész családnak találsz kellemes és izgalmas elfoglaltásgot!

Egy kis segítség, ha versekre vágynál

Összeszedtük a legfontosabb verses ajánlóinkat

2015. október 21. - Vera cimkék: szemle jó könyv 3-6 5-8 

medAnnyiszor írtunk már versekről, verses mesékről, verses könyvekről, lapozókról, babakönyvekről, hogy már mi sem tudjuk számon tartani őket. Most egy kis útmutatót adunk, hogy mindenképp eltalálj a leginkább hozzád való rímekhez.Lapozz velünk!

Könyves szemle a legkisebbeknek

2015. szeptember 10. - Pagony cimkék: szemle 0-3 

Mókus, mókus, mit csinálsz?Gyerekeink első és igen meghatározó találkozása a könyvekkel a babalapozók világába vezet. A Pagony boltokban több polcnyi a kínálat, ami azt jelenti, hogy mindenki kedve és ízlése szerint válogathat a klasszikus leporellók és a simogatós-térbeli lapozók között. Könyves szemle a legkisebbeknek Laurától.

LEGmesék

Laurától minden mesekedvelőnek

2015. augusztus 27. - Vera cimkék: szemle jó könyv 3-6 5-8 8-12 

legA legjobb szűrő a legekre az a lista, ami a Pagonyból az otthoni polcokra is felkerült. Igen, ami nagyon jó, azt megveszem és hazaviszem, hogy mindig kéznél lehessen. Persze vannak olyan legek, amelyek még a Pagonyos idők előtt kerültek hozzám, viszont ott vannak a boltjaink polcain.

Mini regények kis olvasóknak

Szeretek olvasni! sorozat újabb kötetei

2015. augusztus 13. - Vera cimkék: szemle 5-8 

szA Tessloff kiadó kezdő olvasóknak szóló, zsebbe való színes kis könyvecskéit csak be kell dobni az iskolatáskába, és máris van mit olvasni szünetben, délután, esetleg a pad alatt... A sorozat első darabjai külföldi szerzők művei, és elég sok bonyolultabb fordulat van bennük, ám most három fiatal magyar szerző írt a sorozatba: Bartók Imre egy űrlényekkel teli iskolába, Mán-Várhegyi Réka egy nyomozó fodrász szalonjába, Sepsi László pedig egy lopkodós éjszakai manó nyomába vezet minket.

Kreatív írás mindenkinek!

2015. augusztus 12. - Hanna cimkék: szemle 5-8 

hIrigykedem a mostani gyerekekre! Ha nekem lett volna olyan könyvem, mint a Fogalmazóka vagy a Kreatív írás a Tesslofftól, még az is lehet, hogy író lettem volna. Mert mindig ötös voltam fogalmazásból, de valahogy a Toldi Miklós jellemzése, és Az én szobám belülről nem indított be kellőképpen, aztán a gimnáziumban úgy döntöttem, hogy olyan jót úgyse tudnék írni, mint amiket olvasok, úgyhogy felejtsük el az egészet.

8 szép könyv a nyárra!

Művészi újdonságok 2-10 éves korig

2015. augusztus 4. - Hanna cimkék: szemle 

Olyan mesekönyveket válogattunk, amelyeket a rajzokra kényes, művelt vásárlóink is szívesen adnak a gyerekeik kezébe, és a legtöbbjük újdonság, talán még hiányzik a polcról. Figyeltünk, hogy a szöveg is legalább annyira egyedi, különleges legyen, mint a rajz. Lapozzatok bele a mi kedvenceinkbe, és az válogassatok a művészi könyvekből a boltban! (A kép Hanga Réka munkája)

Az 5 legszebb játékunk ovisoknak

Djeco játékok a Pagonyból

2015. augusztus 4. - Pagony cimkék: szemle játék 3-6 

Szeretitek a szép játékokat? És a jó játékokat? Olyanokat, amiket a legkisebbek szívesen játszanak, és a szülők is szívesen vesznek kézbe? Esetleg olyasmit szeretnétek, amivel a kisebb és a nagyobb is együtt tud játszani? Akkor olvassátok el a Pagony legrégebbi boltosának, Jankának, a játékok szakértőjének az ajánlását az új, művészi szépségű játékainkról, és válogassatok!

Már megint izzad a tenyerem

Könyvek a szexről

2015. július 29. - Hanna cimkék: szemle 12plusz TilosAzÁ 

Szex, szerelem, gyengédség - ismerős, ugye? Szerencsére most már sok jó könyvből tájékozódhatnak a gyerekek, hogy hogy is van ez az ágyban, esetleg az ágy mellett, előtt, után, körül... Ami mindre jellemző: komolyan veszi a gyerekeket, de humorral kezeli a témát. Lányoknak, fiúknak ajánlunk 1-1 "felvilágosító" és egy-egy irodalmi művet. - Bagossy Laura ajánlója

Öt társas ovisoknak

Szórakozás, fejlesztés, rend, önállóság, empátia

2015. július 22. - Pagony cimkék: szemle játék 3-6 5-8 

A Keller és Mayer öt társasa öt fontos tulajdonsággal rendelkezik: szórakoztat, fejleszt, önállóságra és empátiára tanít, és a szabályok követésével a rend fontosságára hívja fel a kicsik figyelmét - játékosan, indirekt módon. Igényes kivitelezés és közkedvelt mesék, illusztrátorok, szerzők művei vonzzák a kicsiket és nagyokat ezekhez a társasokhoz. - Ács Dániel cikke

Mindenki másképp csinálja

Három felvilágosítókönyv

2015. július 30. - Vera cimkék: szemle 12plusz 

gSzerencsére én már túl vagyok a nehezén. Az összes gyerekem tud mindent, ami a szexualitást illeti, valahogy spontán jött minden, bátran kérdeznek, én meg már egyre bátrabban magyarázok nekik.
Mert a felvilágosítás bizony nem könnyű dolog, vegyünk egy nagy levegőt, legyünk őszinték, ha meg nem megy, akkor keressünk olyan könyveket, amik segítségével mi is könnyebben hozhatjuk szóba a serdülőkor testi-lelki változásait. És a lényeg: humor!