Lapozz velünk!

Könyves szemle a legkisebbeknek

2015. szeptember 10. - Pagony cimkék: szemle 0-3 

Mókus, mókus, mit csinálsz?Gyerekeink első és igen meghatározó találkozása a könyvekkel a babalapozók világába vezet. A Pagony boltokban több polcnyi a kínálat, ami azt jelenti, hogy mindenki kedve és ízlése szerint válogathat a klasszikus leporellók és a simogatós-térbeli lapozók között. Könyves szemle a legkisebbeknek Laurától.

LEGmesék

Laurától minden mesekedvelőnek

2015. augusztus 27. - Vera cimkék: szemle jó könyv 3-6 5-8 8-12 

legA legjobb szűrő a legekre az a lista, ami a Pagonyból az otthoni polcokra is felkerült. Igen, ami nagyon jó, azt megveszem és hazaviszem, hogy mindig kéznél lehessen. Persze vannak olyan legek, amelyek még a Pagonyos idők előtt kerültek hozzám, viszont ott vannak a boltjaink polcain.

Mini regények kis olvasóknak

Szeretek olvasni! sorozat újabb kötetei

2015. augusztus 13. - Vera cimkék: szemle 5-8 

szA Tessloff kiadó kezdő olvasóknak szóló, zsebbe való színes kis könyvecskéit csak be kell dobni az iskolatáskába, és máris van mit olvasni szünetben, délután, esetleg a pad alatt... A sorozat első darabjai külföldi szerzők művei, és elég sok bonyolultabb fordulat van bennük, ám most három fiatal magyar szerző írt a sorozatba: Bartók Imre egy űrlényekkel teli iskolába, Mán-Várhegyi Réka egy nyomozó fodrász szalonjába, Sepsi László pedig egy lopkodós éjszakai manó nyomába vezet minket.

Kreatív írás mindenkinek!

2015. augusztus 12. - Hanna cimkék: szemle 5-8 

hIrigykedem a mostani gyerekekre! Ha nekem lett volna olyan könyvem, mint a Fogalmazóka vagy a Kreatív írás a Tesslofftól, még az is lehet, hogy író lettem volna. Mert mindig ötös voltam fogalmazásból, de valahogy a Toldi Miklós jellemzése, és Az én szobám belülről nem indított be kellőképpen, aztán a gimnáziumban úgy döntöttem, hogy olyan jót úgyse tudnék írni, mint amiket olvasok, úgyhogy felejtsük el az egészet.

8 szép könyv a nyárra!

Művészi újdonságok 2-10 éves korig

2015. augusztus 4. - Hanna cimkék: szemle 

Olyan mesekönyveket válogattunk, amelyeket a rajzokra kényes, művelt vásárlóink is szívesen adnak a gyerekeik kezébe, és a legtöbbjük újdonság, talán még hiányzik a polcról. Figyeltünk, hogy a szöveg is legalább annyira egyedi, különleges legyen, mint a rajz. Lapozzatok bele a mi kedvenceinkbe, és az válogassatok a művészi könyvekből a boltban! (A kép Hanga Réka munkája)

Az 5 legszebb játékunk ovisoknak

Djeco játékok a Pagonyból

2015. augusztus 4. - Pagony cimkék: szemle játék 3-6 

Szeretitek a szép játékokat? És a jó játékokat? Olyanokat, amiket a legkisebbek szívesen játszanak, és a szülők is szívesen vesznek kézbe? Esetleg olyasmit szeretnétek, amivel a kisebb és a nagyobb is együtt tud játszani? Akkor olvassátok el a Pagony legrégebbi boltosának, Jankának, a játékok szakértőjének az ajánlását az új, művészi szépségű játékainkról, és válogassatok!

Már megint izzad a tenyerem

Könyvek a szexről

2015. július 29. - Hanna cimkék: szemle 12plusz TilosAzÁ 

Szex, szerelem, gyengédség - ismerős, ugye? Szerencsére most már sok jó könyvből tájékozódhatnak a gyerekek, hogy hogy is van ez az ágyban, esetleg az ágy mellett, előtt, után, körül... Ami mindre jellemző: komolyan veszi a gyerekeket, de humorral kezeli a témát. Lányoknak, fiúknak ajánlunk 1-1 "felvilágosító" és egy-egy irodalmi művet. - Bagossy Laura ajánlója

Öt társas ovisoknak

Szórakozás, fejlesztés, rend, önállóság, empátia

2015. július 22. - Pagony cimkék: szemle játék 3-6 5-8 

A Keller és Mayer öt társasa öt fontos tulajdonsággal rendelkezik: szórakoztat, fejleszt, önállóságra és empátiára tanít, és a szabályok követésével a rend fontosságára hívja fel a kicsik figyelmét - játékosan, indirekt módon. Igényes kivitelezés és közkedvelt mesék, illusztrátorok, szerzők művei vonzzák a kicsiket és nagyokat ezekhez a társasokhoz. - Ács Dániel cikke

Mindenki másképp csinálja

Három felvilágosítókönyv

2015. július 30. - Vera cimkék: szemle 12plusz 

gSzerencsére én már túl vagyok a nehezén. Az összes gyerekem tud mindent, ami a szexualitást illeti, valahogy spontán jött minden, bátran kérdeznek, én meg már egyre bátrabban magyarázok nekik.
Mert a felvilágosítás bizony nem könnyű dolog, vegyünk egy nagy levegőt, legyünk őszinték, ha meg nem megy, akkor keressünk olyan könyveket, amik segítségével mi is könnyebben hozhatjuk szóba a serdülőkor testi-lelki változásait. És a lényeg: humor!

Vízpart, terasz, társas, kártya

kedvenc játékaink nyárra

2015. július 16. - Vera cimkék: szemle játék 3-6 5-8 

meseVízparton egy fa árnyékába, estefelé, vacsora után egy nyaraló teraszán, vagy esős nyári délután a szobában, a legjobb játszani! Legyen az nagy társas, kártya, vagy akár egy szuper kirakó, a játék feltölt, tartalmas örömet okoz. - Bagossy Laura játékos ajánlója.


Nem fapados géppel

A Pagony külföldi könyveiről

2015. július 15. - Hanna cimkék: szemle 5-8 8-12 12plusz TilosAzÁ 

“Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj, s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály” – a magyar irodalom legidézettebb verskezdetét citálom én is ide, mint a Pagony külföldi könyvekkel (is) foglalkozó szerkesztője. Mert én ugyan repülővel, busszal és autóval nem nagyon szoktam utazni, de annál többet utazom a könyvek segítségével.

Öt társas kettőtől száz éves korig

szórakozás, fejlesztés, rend, önállóság, empátia

2015. július 23. - Vera cimkék: szemle 

maszatOlyan társasokról olvashatsz most, amikkel együtt játszhat akár az egész család, ágyba varázsolhatod a sosem álmos gyerekedet, gyorsabban megy a rendrakás, szóval felhőtlen szórakozást nyújtanak mindenkinek. A játékokat keresd a boltban, és ha kíváncsi vagy, ki ajánlja neked ezeket a játékokat, akkor találkozz személyesen Danival a Sugárban lévő Pagonyban! Móka, kacagás!

Könyvek, amik (majdnem) mindent kibírnak

lapozós szemle a legkisebbeknek

2015. július 8. - Pagony cimkék: szemle 0-3 

kA gyerekkönyvek között egy külön sajátos világot képviselnek a lapozók. Ezek a kemény lapos, rágás- és nyál tűrő, viszonylag kevés szöveget rejtő, de annál színesebb és tartalmasabb kis könyvecskék, amik megalapozzák a legkisebbeknél a könyvek szeretetét, és felejthetetlen emlékeket okoznak a szülők számára. Olvasd tovább Laura írását a lapozókról!

Kedves Naplóm!

naplókönyvek kamaszoknak és anyáknak

2015. július 2. - Pagony cimkék: szemle 12plusz TilosAzÁ 

naploAz elmúlt heti olvasnivalóim felkavaróak voltak: kamaszoknak szóló könyvekkel ismerkedtem. Hiába, ahogy nő az életkor, úgy szaporodnak a problémák is. Az ifjúsági irodalom már a realitásokon alapul, sőt, olykor brutálisan nagyítja fel az érzékeny, problémás helyzeteket. Magam is elkezdtem készülni a gyerekeim kamaszkorára, és sokszor, mikor szülők kérnek tanácsot tőlem a boltban, rábeszélem őket, hogy feltétlenül olvassák ők is az ifjúsági könyveket. Ezek az írások szembesíthetnek minket azzal, hogy a saját kamaszkorunk emléke - bármennyire hihetetlen is - de egyre jobban távolodik, hogy szülőként megváltoztunk, és a világ is más lett. Mindez olyan közhelyes, de akkor is igaz. -Laura ajánlója.

Mit játsszunk Bogyóval és Babócával?

játékajánló

2015. június 25. - Pagony cimkék: szemle 3-6 

bbÉn nagyon szeretem Bogyót és Babócát. Szeretem, mert nagyon jó emlékűek számomra. Gyermekeim legédesebb időszakát juttatják eszembe, amikor ők is rajongtak a katicakislány és a csigafiú történeteiért. Akkoriban még csak a könyvek léteztek, azóta azonban számtalan megjelenési forma született a mese szereplőiről. Akár a sztárokról, úgy Bogyóról és Babócáról is készültek különböző ajándéktárgyak és  játékok. Kalandra fel! - Laura játékos szemléje az igazi rajongóknak.