Öt társas ovisoknak

Szórakozás, fejlesztés, rend, önállóság, empátia

2015. július 22. - Pagony cimkék: szemle játék 3-6 5-8 

A Keller és Mayer öt társasa öt fontos tulajdonsággal rendelkezik: szórakoztat, fejleszt, önállóságra és empátiára tanít, és a szabályok követésével a rend fontosságára hívja fel a kicsik figyelmét - játékosan, indirekt módon. Igényes kivitelezés és közkedvelt mesék, illusztrátorok, szerzők művei vonzzák a kicsiket és nagyokat ezekhez a társasokhoz. - Ács Dániel cikke

Mindenki másképp csinálja

Három felvilágosítókönyv

2015. július 30. - Vera cimkék: szemle 12plusz 

gSzerencsére én már túl vagyok a nehezén. Az összes gyerekem tud mindent, ami a szexualitást illeti, valahogy spontán jött minden, bátran kérdeznek, én meg már egyre bátrabban magyarázok nekik.
Mert a felvilágosítás bizony nem könnyű dolog, vegyünk egy nagy levegőt, legyünk őszinték, ha meg nem megy, akkor keressünk olyan könyveket, amik segítségével mi is könnyebben hozhatjuk szóba a serdülőkor testi-lelki változásait. És a lényeg: humor!

Vízpart, terasz, társas, kártya

kedvenc játékaink nyárra

2015. július 16. - Vera cimkék: szemle játék 3-6 5-8 

meseVízparton egy fa árnyékába, estefelé, vacsora után egy nyaraló teraszán, vagy esős nyári délután a szobában, a legjobb játszani! Legyen az nagy társas, kártya, vagy akár egy szuper kirakó, a játék feltölt, tartalmas örömet okoz. - Bagossy Laura játékos ajánlója.


Nem fapados géppel

A Pagony külföldi könyveiről

2015. július 15. - Hanna cimkék: szemle 5-8 8-12 12plusz TilosAzÁ 

“Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj, s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály” – a magyar irodalom legidézettebb verskezdetét citálom én is ide, mint a Pagony külföldi könyvekkel (is) foglalkozó szerkesztője. Mert én ugyan repülővel, busszal és autóval nem nagyon szoktam utazni, de annál többet utazom a könyvek segítségével.

Öt társas kettőtől száz éves korig

szórakozás, fejlesztés, rend, önállóság, empátia

2015. július 23. - Vera cimkék: szemle 

maszatOlyan társasokról olvashatsz most, amikkel együtt játszhat akár az egész család, ágyba varázsolhatod a sosem álmos gyerekedet, gyorsabban megy a rendrakás, szóval felhőtlen szórakozást nyújtanak mindenkinek. A játékokat keresd a boltban, és ha kíváncsi vagy, ki ajánlja neked ezeket a játékokat, akkor találkozz személyesen Danival a Sugárban lévő Pagonyban! Móka, kacagás!

Könyvek, amik (majdnem) mindent kibírnak

lapozós szemle a legkisebbeknek

2015. július 8. - Pagony cimkék: szemle 0-3 

kA gyerekkönyvek között egy külön sajátos világot képviselnek a lapozók. Ezek a kemény lapos, rágás- és nyál tűrő, viszonylag kevés szöveget rejtő, de annál színesebb és tartalmasabb kis könyvecskék, amik megalapozzák a legkisebbeknél a könyvek szeretetét, és felejthetetlen emlékeket okoznak a szülők számára. Olvasd tovább Laura írását a lapozókról!

Kedves Naplóm!

naplókönyvek kamaszoknak és anyáknak

2015. július 2. - Pagony cimkék: szemle 12plusz TilosAzÁ 

naploAz elmúlt heti olvasnivalóim felkavaróak voltak: kamaszoknak szóló könyvekkel ismerkedtem. Hiába, ahogy nő az életkor, úgy szaporodnak a problémák is. Az ifjúsági irodalom már a realitásokon alapul, sőt, olykor brutálisan nagyítja fel az érzékeny, problémás helyzeteket. Magam is elkezdtem készülni a gyerekeim kamaszkorára, és sokszor, mikor szülők kérnek tanácsot tőlem a boltban, rábeszélem őket, hogy feltétlenül olvassák ők is az ifjúsági könyveket. Ezek az írások szembesíthetnek minket azzal, hogy a saját kamaszkorunk emléke - bármennyire hihetetlen is - de egyre jobban távolodik, hogy szülőként megváltoztunk, és a világ is más lett. Mindez olyan közhelyes, de akkor is igaz. -Laura ajánlója.

Mit játsszunk Bogyóval és Babócával?

játékajánló

2015. június 25. - Pagony cimkék: szemle 3-6 

bbÉn nagyon szeretem Bogyót és Babócát. Szeretem, mert nagyon jó emlékűek számomra. Gyermekeim legédesebb időszakát juttatják eszembe, amikor ők is rajongtak a katicakislány és a csigafiú történeteiért. Akkoriban még csak a könyvek léteztek, azóta azonban számtalan megjelenési forma született a mese szereplőiről. Akár a sztárokról, úgy Bogyóról és Babócáról is készültek különböző ajándéktárgyak és  játékok. Kalandra fel! - Laura játékos szemléje az igazi rajongóknak.

Mi kerüljön a bőröndbe?

Könyv és játékötletek a nyárra

2015. június 24. - Vera cimkék: szemle 0-3 5-8 8-12 12plusz 

maszatItt az idő, csomagoljunk, irány a Balcsi, a tenger, a magas hegyek, vagy ismeretlen városok. Mi is bepakoltunk sok-sok mindent, könyvet, játékot. Kukkantsatok be a Pagony bőröndjébe, és olvassátok el, mit ajánl a nyári utazáshoz Dió és Orsi, akikkel a Bartók Béla úti budai Pagonyban találkozhattok.

Lazulós nyári olvasás

Öt könyv, hogy jól induljon a nyár

2015. június 18. - Pagony cimkék: szemle 5-8 8-12 

maytOlyan könyvet ajánlunk most nektek, amiket együtt is nagy nevetések közepette tudtok olvasni, mert egyrészt felidézhetnek bennetek is sok-sok régi nyár emléket, amit jó megosztani a gyerekekkel, másrészt pedig jó újabb és újabb történeket, szereplőket és könyveket megismerni. Most Bagossy Laura, a Pozsonyi úti bolt vezetője mutatja meg, ők miket olvasnak már most!

Négy sokoldalú játék a nyárra az egész családnak

Ne indulj el nélkülük

2015. június 18. - Vera cimkék: szemle 3-6 5-8 8-12 12plusz 

tlUtazni jó! Felfedezni más tájakat, megismerni új embereket, ízeket, belesni egy másik kultúrába.
De lehet hosszú az út vagy elfáradunk estére, ilyenkor jól jön, ha előveszünk egy itthonról hozott játékot és egy kicsit együtt játszunk.
Szemlénkben most olyan játékokat ajánlunk, amiket nyugodtan magatokkal vihettek akár strandra is, vagy elővehetitek a kocsiban, a hosszú utazás alatt biztos jól jön majd! Nyárra fel!

Apu mesél!!!

Könyvek apáknak

2015. június 4. - Hanna cimkék: szemle 3-6 5-8 

apuA Pagonynál úgy két-három éve találtuk ki, hogy keressünk olyan könyveket, amelyek kifejezetten az apa-gyerek kapcsolatból indulnak ki, az apákat hozzák helyzetbe meseolvasáskor, vagy akár csak a cselekmény során. Ezek nem alkotnak szorosan összefüggő sorozatot, csak kapnak egy szép pecsétet (kitűzőt is lehet kapni vele a Pagonyban, az igazán mesélős apukáknak!), hogy Apu mesél, és a hátlapon általában ajánljuk apáknak is olvasásra. Győri Hanna szemléje.

A nyári vakáció, az egyenesen szenzációs!

A Pagony könyvheti kínálata

2015. június 1. - Hanna cimkék: szemle jó könyv 0-3 3-6 5-8 8-12 

matyA nyári vakáció az remek dolog Matyi és Sári és minden gyerek szerint, és még mielőtt elkezdődik, gyertek a Könyvhéten, csütörtöktől hétfő délutánig a Pagony standjához, mert ennyi sok-sok minden érdekességgel várunk titeket, és még remekebb lesz a vakációtok, ha ezeket a könyveket is magatokkal viszitek! - Győri Hanna, szerkesztő ajánlója


Kicsik nagy problémái

2015. május 29. - Hanna cimkék: szemle jó könyv 

A könyv, a mese egy kisgyereknek nem csak szórakozás: ők mélyen azonosulnak a történetekkel, újra átélik bennük a mindennapjaikat. A mese önreflexió, így tudják a gondjaikat-bajaikat-örömeiket kívülről látni. Miközben átélik a mesét, következmények nélkül, „veszélytelenül” szembesülnek olyan érzelmekkel, helyzetekkel, amiket meg kell oldaniuk. Kicsit olyan ez, mint a birkózó kisoroszlánok, akik a vadászatot gyakorolják játszva. A gyerekek mesét hallgatva élni és érezni tanulnak.

6 játék gyereknapra

Játékos szemle az egész családnak

2015. május 13. - Vera cimkék: szemle 5-8 8-12 12plusz 

aMegint érkeztek új, jobbnál jobb játékok a Pagonyba! Ebben a szemlében olyan játékokat ajánlunk a közelgő gyereknapra, melyek valóban az egész családnak felhőtlen szórakozást, sok nevetést jelentenek majd. kedvencem ez a képen látható különleges labda... Olvassátok Milán ajánlóját, a játékokat keressétek kedvezménnyel!