6 játék gyereknapra

Játékos szemle az egész családnak

2015. május 13. - Vera cimkék: szemle 5-8 8-12 12plusz 

aMegint érkeztek új, jobbnál jobb játékok a Pagonyba! Ebben a szemlében olyan játékokat ajánlunk a közelgő gyereknapra, melyek valóban az egész családnak felhőtlen szórakozást, sok nevetést jelentenek majd. kedvencem ez a képen látható különleges labda... Olvassátok Milán ajánlóját, a játékokat keressétek kedvezménnyel!

Anya csak egy van

Avagy milyenek az anyák a mai regényekben?

2015. május 6. - Vera cimkék: szemle jó könyv 12plusz TilosAzÁ 

anyaSzerencsére már réges-régen elszakadtunk a konyhai gőzben sütő-főző, kötényes anyuka sztereotípiájától. A mostani kamaszregényekben olyan anyákkal találkozunk, akik szembe jönnek velünk nap mint nap az utcán, a boltban vagy épp a gyerekeink szülői értekezletén: önmagukkal, párjukkal, problémákkal küzdő, erősnek mutatkozó, ám valójában érzékeny nők, akik egy valamiben közösek: nagyon szeretik a gyerekeiket. Öt mai ifjúsági regény anyáit ismerheted meg Bagossy Laura írásából. Éljenek az anyák!

Játssz, nevess, rajzolj!

Újdonságok ovisoknak a Könyvfesztiválról

2015. május 5. - Pagony cimkék: szemle jó könyv 3-6 

pepeAlma, cica, dömper, netán locsolókanna? Nektek mi a jeletek az oviban? És hogy lett a locsolókannából elefánt? Turbuly Lilla ovisoknak-ovisokról szóló új mesekönyvéből ez is kiderül, olvasgassátok-nézegessétek szeretettel!

Csúcsszuper könyvek!

Kisiskolások könyvei

2015. április 30. - Hanna cimkék: szemle jó könyv 

Minden szülő álma egy önfeledten olvasó gyerek...
Ezen a képen épp Lea olvas a Pagonyban és hogy miket ajánl neked is mamája, Győri Hanna, az kiderül az alábbi szemléből. Ajánlunk egy könnyen olvasható könyvet, egy fontos témát taglaló olvasmányt és egy kedves kötetet!

Olvasni jó!

Sorozat kezdő olvasóknak és Berg Judit rajongógnak!

2015. április 30. - Pagony cimkék: szemle 5-8 

A Most én olvasok! sorozatunk mindenkinek szól, aki szeretne megbarátkozni az olvasással,keresi az izgalmakat, a jó illusztrációkat.
A szerző, Berg Judit és az illusztrátor, Mészely Ilka tökéletes párost alkot a Pagony olvasós sorozatának mind a  négy kötetében, ismerkedjetek meg a Tökmagokkal! - Bagossy Laura ajánlójatm

Könyvfesztivál Pagony szemmel

Újdonságaink - nektek

2015. április 23. - Vera cimkék: szemle 3-6 5-8 

szA könyvfesztiválon rengeteg újdonságot vehettek kézbe a Pagony standon: még akik a Tavaszi PagonyFeszten ott voltak, azok is csak egy részüket ismerik, hiszen a Pagony műhelyében folyamatosan dolgoznak az írók, illusztrátorok, fordítók, és jobbnál-jobb ötletekkel, könyvekkel állnak elő!

4 új ismeretterjesztő könyv

utazás, történelem, városnézés, kézműveskedés

2015. április 22. - Vera cimkék: szemle ismeretterjesztő 5-8 8-12 

pOlyan ismeretterjesztő könyveket mutatunk most, melyek között mindannyian találtok kedvetekre valót! A lovagkorba vágyó fiúk, vagy az ókori Rómába utazó kalandorok épp úgy kincseket lelnek a Pagonyban, mint azok, akik Budapesten kószálnának egy izgalmas, felfedezésre váró történelmi negyedben. Ha pedig csak otthon kézműveskednél, akkor is olvasd el ajánlókat!

Mikor jön a folytatás?

sorozatok mániásoknak

2015. április 16. - Vera cimkék: szemle 3-6 5-8 8-12 12plusz 

koA sorozatokban az a jó, hogy mindig lehet várni a következőt, a legújabb részt. És persze az is jó, hogy ha épp olyan kedved van, akkor egy szuszra újra olvashatod az addig megjelent összes kötetet, vagy épp belelapozhatsz a legeslegkedvesebb kötetbe is. Éljenek a sorozatok, ahogy a Pagonyok is szeretik ebben a szemlében!

Foglalkoztatók - elő velük bárhol, bármikor!

Bemutatkoznak legújabb foglalkoztató füzeteink

2015. április 14. - Pagony cimkék: szemle 3-6 5-8 8-12 

kololItt a tavasz: szeszélyes, de eshet eső, fújhat szél, süthet a nap hétágra, a foglalkoztatók mindig jó kis délutáni időtöltést garantálnak, akár bent a házban, akár kint a szabadban, egy hétvégi kirándulás pihenőjeként. Kis méretűek, ezért be lehet dobni őket egy táskába, bármikor jól jöhetnek!
Egy csokorba gyűjtöttük most nektek a legújabb foglalkoztató füzeteinket. - Heltovics Évi szemléje.

Én ez a verssor lennék...

Mert verset olvasni jó!

2015. április 8. - Pagony cimkék: szemle 3-6 8-12 

haaGyerekkorom kedvenc játéka a "Mi lenne, ha..." volt.  A közelgő Költészet Napja kapcsán verssoroknak képzeljük magunkat, eláruljuk melyik a kedvenc verssorunk, miért szerettük régen és miért olvassuk a gyerekeinknek ma is. Régi-új verseskötetek a Pagonyosok ajánlásával.

Nálunk a kezdők is nyerők!

könyvajánló könyvkeresgélő gyerekeknek-szüleiknek

2015. április 2. - Pagony cimkék: szemle jó könyv 8-12 

csipeA kezdő olvasók számára több polcot is találtok boltjainkban, ahol rengeteg könyv próbálja olvasásra csábítani a gyerekeket. Ezek a könyvek többnyire figyelnek a betűméretre, a tartalomra, és a mennyiségre. Ebben az életkorban előszeretettel nyúlnak a kölykök a humoros írásokhoz, hiszen ahhoz, hogy megkedveljék az olvasást, nem árt egy kis nevetés, így könnyebben fogynak a betűk. És az sem árt, ha mindehhez még jár egy kis illusztráció is. Akkor aztán csak úgy pörögnek az oldalak, és hipp-hopp megvan az első kiolvasott mű, ami - valljuk be - büszkeség a gyermeknek, és a szülőknek is. Bagossy Laura szemléje.

Kreatív. Cuki. Logikai.

a legjobb játékok tőlünk neked

2015. március 25. - Vera cimkék: szemle játék 3-6 5-8 

boribAjánlunk egy különleges alkotódobozt, mely fejleszti a kreativitást, az intelligens gyurmát az egész család élvezni fogja, a Frehska horgolt figurái pedig mostantól az ágyadba költöznek. És 3 új puzzle is érkezett a legkisebbeknek! Valamint továbbra is éljenek a logikai játékok!
Utolsó pillanatos ajándékötletek a közelgő húsvétra!

6 könyv, amiket húsvétra ajánl a Pagony

Mert még mindig a könyv a legjobb ajándék...

2015. március 18. - Pagony cimkék: szemle 3-6 5-8 

MISUOlvasd el, mik a mi személyes húsvéti kedvenc könyveink, hátha találsz köztük olyat, amit nem ismersz! Bátran ajánljuk őket kicsiknek-nagyoknak (még a párodat is meglepheted valamelyikkel!), mert cukik, viccesek, kicsit retrósak, szóval örömet okoznak (nemcsak) húsvétkor!

Csak győzzük idővel!

Rengeteg új játék a Pagonyban!

2015. március 18. - Pagony cimkék: szemle játék 5-8 8-12 

firkaA tavasz nem csak a napfényt és a virágillatot hozta meg, hanem rengeteg új játékot a Pagonyba! Van itt: ügyességi társas óriásokkal és manókkal, építkezős játék, ahol a gravitáció az ellenfél, kártyajáték éhes állatsereglettel és gésákkal, színes kockajáték, fekete-fehér logikai játék, és egy nagyon izgalmas és egyedi rajzolós játék kicsiknek és nagyoknak! Próbáljátok ki Ti is őket! Csak győzzük idővel! - Évi szemléje

Amikor az illusztráció is telitalálat!

Zsani és Rozi kedvenc könyvei

2015. március 5. - Zsani cimkék: szemle jó könyv 8-12 

kepHárom teljesen másra vállalkozó könyv tetszett meg: nem sok közös van bennük, azt leszámítva, hogy mindhárom esetben telitalálat az illusztráció! Zsani és Rozi egyaránt élvezi a tavaszcsalogató madárdalt, a repülést vagy a bölcsesség keresését. Tarst tehát Zsanival, a könyveket keresd a boltokban!