Én ez a verssor lennék...

Mert verset olvasni jó!

2015. április 8. - Pagony cimkék: szemle 3-6 8-12 

haaGyerekkorom kedvenc játéka a "Mi lenne, ha..." volt.  A közelgő Költészet Napja kapcsán verssoroknak képzeljük magunkat, eláruljuk melyik a kedvenc verssorunk, miért szerettük régen és miért olvassuk a gyerekeinknek ma is. Régi-új verseskötetek a Pagonyosok ajánlásával.

Nálunk a kezdők is nyerők!

könyvajánló könyvkeresgélő gyerekeknek-szüleiknek

2015. április 2. - Pagony cimkék: szemle jó könyv 8-12 

csipeA kezdő olvasók számára több polcot is találtok boltjainkban, ahol rengeteg könyv próbálja olvasásra csábítani a gyerekeket. Ezek a könyvek többnyire figyelnek a betűméretre, a tartalomra, és a mennyiségre. Ebben az életkorban előszeretettel nyúlnak a kölykök a humoros írásokhoz, hiszen ahhoz, hogy megkedveljék az olvasást, nem árt egy kis nevetés, így könnyebben fogynak a betűk. És az sem árt, ha mindehhez még jár egy kis illusztráció is. Akkor aztán csak úgy pörögnek az oldalak, és hipp-hopp megvan az első kiolvasott mű, ami - valljuk be - büszkeség a gyermeknek, és a szülőknek is. Bagossy Laura szemléje.

Kreatív. Cuki. Logikai.

a legjobb játékok tőlünk neked

2015. március 25. - Vera cimkék: szemle játék 3-6 5-8 

boribAjánlunk egy különleges alkotódobozt, mely fejleszti a kreativitást, az intelligens gyurmát az egész család élvezni fogja, a Frehska horgolt figurái pedig mostantól az ágyadba költöznek. És 3 új puzzle is érkezett a legkisebbeknek! Valamint továbbra is éljenek a logikai játékok!
Utolsó pillanatos ajándékötletek a közelgő húsvétra!

6 könyv, amiket húsvétra ajánl a Pagony

Mert még mindig a könyv a legjobb ajándék...

2015. március 18. - Pagony cimkék: szemle 3-6 5-8 

MISUOlvasd el, mik a mi személyes húsvéti kedvenc könyveink, hátha találsz köztük olyat, amit nem ismersz! Bátran ajánljuk őket kicsiknek-nagyoknak (még a párodat is meglepheted valamelyikkel!), mert cukik, viccesek, kicsit retrósak, szóval örömet okoznak (nemcsak) húsvétkor!

Csak győzzük idővel!

Rengeteg új játék a Pagonyban!

2015. március 18. - Pagony cimkék: szemle játék 5-8 8-12 

firkaA tavasz nem csak a napfényt és a virágillatot hozta meg, hanem rengeteg új játékot a Pagonyba! Van itt: ügyességi társas óriásokkal és manókkal, építkezős játék, ahol a gravitáció az ellenfél, kártyajáték éhes állatsereglettel és gésákkal, színes kockajáték, fekete-fehér logikai játék, és egy nagyon izgalmas és egyedi rajzolós játék kicsiknek és nagyoknak! Próbáljátok ki Ti is őket! Csak győzzük idővel! - Évi szemléje

Amikor az illusztráció is telitalálat!

Zsani és Rozi kedvenc könyvei

2015. március 5. - Zsani cimkék: szemle jó könyv 8-12 

kepHárom teljesen másra vállalkozó könyv tetszett meg: nem sok közös van bennük, azt leszámítva, hogy mindhárom esetben telitalálat az illusztráció! Zsani és Rozi egyaránt élvezi a tavaszcsalogató madárdalt, a repülést vagy a bölcsesség keresését. Tarst tehát Zsanival, a könyveket keresd a boltokban!

Szakimesék, Sütemények, Diótörő,

4 könyv - sok mese és vers Laurától

2015. március 5. - Pagony cimkék: szemle 8-12 

varosA Pozsonyi Pagony polcairól szemezgettem. Egymástól függetlenül kerültek a kezembe ezek a könyvek, amelyeket szeretettel ajánlok bárkinek. Bagossy Laura, a Pozsonyi úti boltunk kreatív üzletvezetője írt nektek.

Mesés mesék

avagy Laura olvas és ajánl

2015. február 26. - Pagony cimkék: szemle jó könyv meseregény 5-8 8-12 

lauraAkik jártak már a Pozsonyi úti boltban, azok tudhatják, hogy könyvajánlás közben nagyon sokszor hivatkozom a gyerekeimre. Ők hitelesítik ugyanis a szavaimat, hiszen célközönségként rajtuk tesztelem a könyvek javát. Talán ennek a munkának, vagy a sok-sok jó könyvnek köszönhető, de újra idilliek az esti felolvasásaink. Be kell vallanom, hogy nem mindig volt ez így. Egy öcsi, és egy három évvel idősebb nővér esti közös halmazát megtalálni egy ideig egyáltalán nem volt könnyű dolog. Se korban, se érdeklődésben nem tudtam olyan olvasmányokat prezentálni, ami mindkettejük megelégedésére szolgált volna. Mára szerencsére minden megváltozott. Bagossy Laura ajánlója


Harisnyás Pippi? Abszolút lehengerlő!

és olvass még egy kimondhatatlan című könyvről is!

2015. február 26. - Zsani cimkék: szemle jó könyv 8-12 

hpAstrid Lindgren Harisnyás Pippije és Michael Ende A sátánármányos parázsvarázspokolikőrpuncspancslódítóbódítókája két nagyon vicces, és nagyon megható könyv a kisiskolásoknak kilenc éves kortól, amin (bár az eredeti Pippi szövegen egy-két dolgot megváltoztattak, hogy abszolút „politically correct” legyen) nem fog az idő. Vajon mi a titkuk? - Zsani ajánlója


Nevetni kell, ennyi az egész!

Ezeket a vicces könyveket olvassátok!

2015. február 19. - Sugi cimkék: szemle jó könyv 8-12 

aligA vicces könyv sem mindegy, hogy milyen. Lehet humoros, könnyekig nevetős, tragikomikus, cinikusan odamondogatós, poénkodós vagy épp csak megmosolyogtató. A választék végeláthatatlan, és hozzánk is folyamatosan érkeznek a frissebbnél frissebb kötetek. A legújabbak közül most a sorozatok vannak nyerő helyzetben, szeretjük őket nagyon! Sugi vicces könyves szemléje.


A tavasz TÍZ pillanata

a Tilos az Á Könyveknél - Péczely Dóra főszerkesztő ajánlása

2015. január 28. - Vera cimkék: szemle 12plusz TilosAzÁ 

tilosaza150.jpgMár nyár van, és kijöttek az új könyvek a Pagony ifjúsági kiadójánál, a Tilos az Á Könyveknél. Ez a félév a várakozásainknak megfelelően nagyon izgalmas lett. Sok külföldi könyvvel nyitottunk, és több olyan regényünk lett, melynek első vagy akár mind a négy korábbi kötetét olvashattátok már. És persze magyar újdonságunk is megérkezett, egy új szerzővel.

Te is vágod?

ismeretterjesztő könyvek

2015. január 22. - Vera cimkék: szemle ismeretterjesztő 8-12 12plusz 

vagodA címben a saját 13 éves fiamat és egy szuper ismeretterjesztő könyv címét idézem. Az alábbi cikkben négy kötetet ajánlunk figyelmetekbe, van köztük komoly matematikai és fizikai ismeretekre építő könyv,  vagy szexis felvilágosító könyv.

Bármelyiket is választod, nem jársz rosszul.


Rakj össze!

újabb kirakók a boltokban

2015. január 21. - Vera cimkék: szemle játék 5-8 8-12 

ejsaA karácsonyi rohanásban bizony jópár nagyon klassz játékról nem írtunk, pedig tudjuk, hogy szeretitek-keresitek őket a Pagony boltjaiban.

Rövid szemlénkben ezekete mutatjuk be nektek, aztánm gyertek-gyertek, nézzétek meg őket közelebbről is, az én ngay kedvencem ez a képen látható Éjszakai város!


Mindet el kell olvasni!

A Pagony 2015 első félévi könyvei

2015. január 7. - Hanna cimkék: szemle 

amigOvisok, bölcsisek és ti kedves anyukák-apukák, gyertek idén is sokat a Pagonyba! Tudjátok, miért? Mert rengeteg új könyvvel várunk titeket, amiket nagyon fogtok szeretni! Ráadásul már három boltunk van, a Bartók Béla úti Budai Pagonyban olyan szuper gyerekjátszó résszel, amiből haza se akarnak menni a gyerekek, Székesfehérváron egy igazi kis játékos-könyves-kulturális kuckóval, a Pozsonyi úton pedig a szokásos otthonos pagony-légkörrel.

Ezeket a játékokat ismered?

négy készlet - három különböző játék

2014. december 18. - Pagony cimkék: szemle 3-6 8-12 

szKét magyar fejlesztésű játékot, egy nagyon izgalmas, buliba is való stratégiai társast és új sztorikocka kiegészítőket ajánlunk december utolsó napjaira, hogy legyen mivel eltölteni a várakozás óráit. A játékokat megtaláljátok a Pagony boltjaiban is.