Szakimesék, Sütemények, Diótörő,

4 könyv - sok mese és vers Laurától

2015. március 5. - Pagony cimkék: szemle 8-12 

varosA Pozsonyi Pagony polcairól szemezgettem. Egymástól függetlenül kerültek a kezembe ezek a könyvek, amelyeket szeretettel ajánlok bárkinek. Bagossy Laura, a Pozsonyi úti boltunk kreatív üzletvezetője írt nektek.

Mesés mesék

avagy Laura olvas és ajánl

2015. február 26. - Pagony cimkék: szemle jó könyv meseregény 5-8 8-12 

lauraAkik jártak már a Pozsonyi úti boltban, azok tudhatják, hogy könyvajánlás közben nagyon sokszor hivatkozom a gyerekeimre. Ők hitelesítik ugyanis a szavaimat, hiszen célközönségként rajtuk tesztelem a könyvek javát. Talán ennek a munkának, vagy a sok-sok jó könyvnek köszönhető, de újra idilliek az esti felolvasásaink. Be kell vallanom, hogy nem mindig volt ez így. Egy öcsi, és egy három évvel idősebb nővér esti közös halmazát megtalálni egy ideig egyáltalán nem volt könnyű dolog. Se korban, se érdeklődésben nem tudtam olyan olvasmányokat prezentálni, ami mindkettejük megelégedésére szolgált volna. Mára szerencsére minden megváltozott. Bagossy Laura ajánlója


Harisnyás Pippi? Abszolút lehengerlő!

és olvass még egy kimondhatatlan című könyvről is!

2015. február 26. - Zsani cimkék: szemle jó könyv 8-12 

hpAstrid Lindgren Harisnyás Pippije és Michael Ende A sátánármányos parázsvarázspokolikőrpuncspancslódítóbódítókája két nagyon vicces, és nagyon megható könyv a kisiskolásoknak kilenc éves kortól, amin (bár az eredeti Pippi szövegen egy-két dolgot megváltoztattak, hogy abszolút „politically correct” legyen) nem fog az idő. Vajon mi a titkuk? - Zsani ajánlója


Nevetni kell, ennyi az egész!

Ezeket a vicces könyveket olvassátok!

2015. február 19. - Sugi cimkék: szemle jó könyv 8-12 

aligA vicces könyv sem mindegy, hogy milyen. Lehet humoros, könnyekig nevetős, tragikomikus, cinikusan odamondogatós, poénkodós vagy épp csak megmosolyogtató. A választék végeláthatatlan, és hozzánk is folyamatosan érkeznek a frissebbnél frissebb kötetek. A legújabbak közül most a sorozatok vannak nyerő helyzetben, szeretjük őket nagyon! Sugi vicces könyves szemléje.


A tavasz TÍZ pillanata

a Tilos az Á Könyveknél - Péczely Dóra főszerkesztő ajánlása

2015. január 28. - Vera cimkék: szemle 12plusz TilosAzÁ 

tilosaza150.jpgMár nyár van, és kijöttek az új könyvek a Pagony ifjúsági kiadójánál, a Tilos az Á Könyveknél. Ez a félév a várakozásainknak megfelelően nagyon izgalmas lett. Sok külföldi könyvvel nyitottunk, és több olyan regényünk lett, melynek első vagy akár mind a négy korábbi kötetét olvashattátok már. És persze magyar újdonságunk is megérkezett, egy új szerzővel.

Te is vágod?

ismeretterjesztő könyvek

2015. január 22. - Vera cimkék: szemle ismeretterjesztő 8-12 12plusz 

vagodA címben a saját 13 éves fiamat és egy szuper ismeretterjesztő könyv címét idézem. Az alábbi cikkben négy kötetet ajánlunk figyelmetekbe, van köztük komoly matematikai és fizikai ismeretekre építő könyv,  vagy szexis felvilágosító könyv.

Bármelyiket is választod, nem jársz rosszul.


Rakj össze!

újabb kirakók a boltokban

2015. január 21. - Vera cimkék: szemle játék 5-8 8-12 

ejsaA karácsonyi rohanásban bizony jópár nagyon klassz játékról nem írtunk, pedig tudjuk, hogy szeretitek-keresitek őket a Pagony boltjaiban.

Rövid szemlénkben ezekete mutatjuk be nektek, aztánm gyertek-gyertek, nézzétek meg őket közelebbről is, az én ngay kedvencem ez a képen látható Éjszakai város!


Mindet el kell olvasni!

A Pagony 2015 első félévi könyvei

2015. január 7. - Hanna cimkék: szemle 

amigOvisok, bölcsisek és ti kedves anyukák-apukák, gyertek idén is sokat a Pagonyba! Tudjátok, miért? Mert rengeteg új könyvvel várunk titeket, amiket nagyon fogtok szeretni! Ráadásul már három boltunk van, a Bartók Béla úti Budai Pagonyban olyan szuper gyerekjátszó résszel, amiből haza se akarnak menni a gyerekek, Székesfehérváron egy igazi kis játékos-könyves-kulturális kuckóval, a Pozsonyi úton pedig a szokásos otthonos pagony-légkörrel.

Ezeket a játékokat ismered?

négy készlet - három különböző játék

2014. december 18. - Pagony cimkék: szemle 3-6 8-12 

szKét magyar fejlesztésű játékot, egy nagyon izgalmas, buliba is való stratégiai társast és új sztorikocka kiegészítőket ajánlunk december utolsó napjaira, hogy legyen mivel eltölteni a várakozás óráit. A játékokat megtaláljátok a Pagony boltjaiban is.

Mit játsszunk?

új társasjátékok az egész családnak a Pagonyokban

2014. november 26. - Vera cimkék: szemle 3-6 5-8 

megKözeledik a karácsony, de te ne ess kétségbe, inkább gyere a Pagonyba, ahol a legjobb társasokat is megtalálod, néhányat ki is próbálhatsz!

Érkezett új Ruminis, Bogyó és Babócás játék, valamint igazi családi társasok és agyalós-fejlesztő játékok is vannak a polcokon, ezekről írtak neked ajánlót boltosaink. Nézz körül!


Elő a versekkel!

Lapozószemle

2014. november 27. - Hanna cimkék: szemle 0-3 

Irigylem azokat az anyukákat-apukákat, akiknek most baba a gyerekük. Az én első lányom pont akkor született, amikor még és már nem voltak ízléses lapozók a magyar piacon, ezért az én régi endékás és csehkultúrás készletemből gazdálkodtunk. Még épp elcsíptük a Pagony Donaldson-sorozatának elejét, és hozzávásároltunk a meglévőkhöz pár Kisvakondot. Most már azonban számtalan nagyszerű verses-mesés keménylapos könyvből válogathatunk.

Mit olvassunk elsőben?

2014. november 20. - Hanna cimkék: szemle 5-8 

Lassan eltelt egy félév az iskolából.

Jópár elsős már döcögve olvas, a másodikosok pedig egyre hosszabb szöveget tudnak folyékonyan, hangosan és magukban, élvezettel, értőn elolvasni.

Nekik ajánlunk önálló olvasásra könyveket.


Szépirodalom, izgalmasan

4 könyv kamaszoknak - meg nekünk

2014. november 13. - Hanna cimkék: szemle 12plusz 

feketA Scolar kiadó kényes ízléssel válogatja ifjúsági regényeit. Könyveik mind már szülőföldjükön különlegesek voltak valamiért: a Csikk megkapta a Német Gyerekkönyvdíjat, és pillanatok alatt lefordították tucatnyi nyelvre, a Semmit előbb kitiltották a dán iskolákból, majd kötelezővé tették, az Eleonor és Park az év ifjúsági könyve lett a Goodreadsen, az Amazonon, az amerikai könyvtárosok és könyvkereskedők szerint is. Legutóbbi könyvük, Cat Winter Fekete madarak árnyékában című műve pedig egy igazi történelmi regény kamaszoknak (és felnőtteknek), méghozzá az első világháborúról, ami ugyan Magyarország életében egészen különleges szereppel bír, mégse foglalkozunk vele szinte egyáltalán, noha külföldön az idei, száz éves évfordulóra rengeteg könyv jelent meg a legkülönbözőbb műfajokban. A Scolar kiadó ebben is az élen jár.

Tudj meg többet a télről!

Ismeretterjesztők forró kakaó mellé

2014. november 12. - Hanna cimkék: szemle 3-6 

hogyHideg, ködös november van... közeledik a tél, a hó, és persze a karácsony! Három télire való képes ismeretterjesztőt ajánlunk a Scolar kiadó kínálatából az óvodásoknak. Mindegyik a maga módján hangol rá titeket atta, hogy hidegebb van, és közeledik a karácsony... Csinálj egy nagy bögre forró kakaót és böngésszetek együtt! Ráadásnak egy karácsonyi foglalkoztatót is ajánlunk!

Kiraknád?

új puzzlek a Pagonyban

2014. november 5. - Vera cimkék: szemle 

romRengeteg úk kirakós érkezett a Pagonyba, gyertek be a Pozsonyi útra, a Bartók Béla útra vagy a székesfehérvári boltunkba, nézzetek körül nálunk és válasszatok! A Tilos az Á kÖnyvek mellé kiemelten gondoltunk a nagyokra, a felnőttekre is, nekik komolyabb készleteket szereztünk be, élvezzétek a kihívásokat!