Nevetni kell, ennyi az egész!

Ezeket a vicces könyveket olvassátok!

2015. február 19. - Sugi cimkék: szemle jó könyv 8-12 

aligA vicces könyv sem mindegy, hogy milyen. Lehet humoros, könnyekig nevetős, tragikomikus, cinikusan odamondogatós, poénkodós vagy épp csak megmosolyogtató. A választék végeláthatatlan, és hozzánk is folyamatosan érkeznek a frissebbnél frissebb kötetek. A legújabbak közül most a sorozatok vannak nyerő helyzetben, szeretjük őket nagyon! Sugi vicces könyves szemléje.


A tavasz TÍZ pillanata

a Tilos az Á Könyveknél - Péczely Dóra főszerkesztő ajánlása

2015. január 28. - Vera cimkék: szemle 12plusz TilosAzÁ 

tilosaza150.jpgMár nyár van, és kijöttek az új könyvek a Pagony ifjúsági kiadójánál, a Tilos az Á Könyveknél. Ez a félév a várakozásainknak megfelelően nagyon izgalmas lett. Sok külföldi könyvvel nyitottunk, és több olyan regényünk lett, melynek első vagy akár mind a négy korábbi kötetét olvashattátok már. És persze magyar újdonságunk is megérkezett, egy új szerzővel.

Te is vágod?

ismeretterjesztő könyvek

2015. január 22. - Vera cimkék: szemle ismeretterjesztő 8-12 12plusz 

vagodA címben a saját 13 éves fiamat és egy szuper ismeretterjesztő könyv címét idézem. Az alábbi cikkben négy kötetet ajánlunk figyelmetekbe, van köztük komoly matematikai és fizikai ismeretekre építő könyv,  vagy szexis felvilágosító könyv.

Bármelyiket is választod, nem jársz rosszul.


Rakj össze!

újabb kirakók a boltokban

2015. január 21. - Vera cimkék: szemle játék 5-8 8-12 

ejsaA karácsonyi rohanásban bizony jópár nagyon klassz játékról nem írtunk, pedig tudjuk, hogy szeretitek-keresitek őket a Pagony boltjaiban.

Rövid szemlénkben ezekete mutatjuk be nektek, aztánm gyertek-gyertek, nézzétek meg őket közelebbről is, az én ngay kedvencem ez a képen látható Éjszakai város!


Mindet el kell olvasni!

A Pagony 2015 első félévi könyvei

2015. január 7. - Hanna cimkék: szemle 

amigOvisok, bölcsisek és ti kedves anyukák-apukák, gyertek idén is sokat a Pagonyba! Tudjátok, miért? Mert rengeteg új könyvvel várunk titeket, amiket nagyon fogtok szeretni! Ráadásul már három boltunk van, a Bartók Béla úti Budai Pagonyban olyan szuper gyerekjátszó résszel, amiből haza se akarnak menni a gyerekek, Székesfehérváron egy igazi kis játékos-könyves-kulturális kuckóval, a Pozsonyi úton pedig a szokásos otthonos pagony-légkörrel.

Ezeket a játékokat ismered?

négy készlet - három különböző játék

2014. december 18. - Pagony cimkék: szemle 3-6 8-12 

szKét magyar fejlesztésű játékot, egy nagyon izgalmas, buliba is való stratégiai társast és új sztorikocka kiegészítőket ajánlunk december utolsó napjaira, hogy legyen mivel eltölteni a várakozás óráit. A játékokat megtaláljátok a Pagony boltjaiban is.

Mit játsszunk?

új társasjátékok az egész családnak a Pagonyokban

2014. november 26. - Vera cimkék: szemle 3-6 5-8 

megKözeledik a karácsony, de te ne ess kétségbe, inkább gyere a Pagonyba, ahol a legjobb társasokat is megtalálod, néhányat ki is próbálhatsz!

Érkezett új Ruminis, Bogyó és Babócás játék, valamint igazi családi társasok és agyalós-fejlesztő játékok is vannak a polcokon, ezekről írtak neked ajánlót boltosaink. Nézz körül!


Elő a versekkel!

Lapozószemle

2014. november 27. - Hanna cimkék: szemle 0-3 

Irigylem azokat az anyukákat-apukákat, akiknek most baba a gyerekük. Az én első lányom pont akkor született, amikor még és már nem voltak ízléses lapozók a magyar piacon, ezért az én régi endékás és csehkultúrás készletemből gazdálkodtunk. Még épp elcsíptük a Pagony Donaldson-sorozatának elejét, és hozzávásároltunk a meglévőkhöz pár Kisvakondot. Most már azonban számtalan nagyszerű verses-mesés keménylapos könyvből válogathatunk.

Mit olvassunk elsőben?

2014. november 20. - Hanna cimkék: szemle 5-8 

Lassan eltelt egy félév az iskolából.

Jópár elsős már döcögve olvas, a másodikosok pedig egyre hosszabb szöveget tudnak folyékonyan, hangosan és magukban, élvezettel, értőn elolvasni.

Nekik ajánlunk önálló olvasásra könyveket.


Szépirodalom, izgalmasan

4 könyv kamaszoknak - meg nekünk

2014. november 13. - Hanna cimkék: szemle 12plusz 

feketA Scolar kiadó kényes ízléssel válogatja ifjúsági regényeit. Könyveik mind már szülőföldjükön különlegesek voltak valamiért: a Csikk megkapta a Német Gyerekkönyvdíjat, és pillanatok alatt lefordították tucatnyi nyelvre, a Semmit előbb kitiltották a dán iskolákból, majd kötelezővé tették, az Eleonor és Park az év ifjúsági könyve lett a Goodreadsen, az Amazonon, az amerikai könyvtárosok és könyvkereskedők szerint is. Legutóbbi könyvük, Cat Winter Fekete madarak árnyékában című műve pedig egy igazi történelmi regény kamaszoknak (és felnőtteknek), méghozzá az első világháborúról, ami ugyan Magyarország életében egészen különleges szereppel bír, mégse foglalkozunk vele szinte egyáltalán, noha külföldön az idei, száz éves évfordulóra rengeteg könyv jelent meg a legkülönbözőbb műfajokban. A Scolar kiadó ebben is az élen jár.

Tudj meg többet a télről!

Ismeretterjesztők forró kakaó mellé

2014. november 12. - Hanna cimkék: szemle 3-6 

hogyHideg, ködös november van... közeledik a tél, a hó, és persze a karácsony! Három télire való képes ismeretterjesztőt ajánlunk a Scolar kiadó kínálatából az óvodásoknak. Mindegyik a maga módján hangol rá titeket atta, hogy hidegebb van, és közeledik a karácsony... Csinálj egy nagy bögre forró kakaót és böngésszetek együtt! Ráadásnak egy karácsonyi foglalkoztatót is ajánlunk!

Kiraknád?

új puzzlek a Pagonyban

2014. november 5. - Vera cimkék: szemle 

romRengeteg úk kirakós érkezett a Pagonyba, gyertek be a Pozsonyi útra, a Bartók Béla útra vagy a székesfehérvári boltunkba, nézzetek körül nálunk és válasszatok! A Tilos az Á kÖnyvek mellé kiemelten gondoltunk a nagyokra, a felnőttekre is, nekik komolyabb készleteket szereztünk be, élvezzétek a kihívásokat!

Nem csak gyerekeknek!

Új foglalkoztatók és egy régi kedvelt sorozat könyvben - keresd a Pagonyban!

2014. november 6. - Sugi cimkék: szemle 3-6 5-8 

rajzoljVannak olyan pillanatok, amikor az ember kifejezetten sajnálja, hogy már nagy felnőtt és nem foglalkozhat a játékkal meg az alkotással folyamatosan. És van olyan, amikor az ember férje is ugyanezt gondolja. Épp egy ilyen pont volt az én életünkben, amikor a hazahoztam néhány friss-ropogós foglalkoztatót, melyek különböző korosztálynak kínálnak rengeteg, változatos feladatot. Irány vissza a gyerekkorba!

Nyomdák, füzetek, utazós játékok

újdonságok a Pagonyban

2014. október 29. - Pagony cimkék: szemle 0-3 3-6 5-8 

buliMost, hogy Budán egy közel 200 négyzetméteres új boltban is várunk titeket, kibővítettük játékkínálatunkat. Sok új társas, kártya, kirakó került a polcokra, és a bővülő Tilos az Á Könyvek mellé a nagyokra, sőt a felnőttekre is gondoltunk. Ebben a rövid szemlében különösen izgalmas újdonságokról olvashatsz, mert nálunk már Buli van!

Jó kézbe venni!

Művészi mesekönyvek - ahogy mi szeretjük

2014. október 29. - Hanna cimkék: szemle illusztráció 3-6 5-8 

kufliErre a hétre a pagonyosok kedvenc illusztrátorait gyűjtöttük össze nektek: de mivel mindenki csak egyet választhatott, ezért nagyon-nagyon sok olyan rajzoló van, akiről most nem írhattunk, pedig gyönyörűek a könyveik! Összesen hét kedvencünket ajánljuk nektek most kiemelten.