Elő a festéket, papírt!

2014. június 4. - Hanna cimkék: szemle kreatív Best of 

Mindjárt, de tényleg mindjárt itt az év vége! Ilyenkor van időnk szabadon, sőt akár a szabadban alkotni. Festeni, rajzolni, gyurmázni, vagdosni.

A Pagonyban rengeteg hozzávalót találtok, ha kreatívkodni akartok, mi most segítünk a választásban!

Képeskönyves ajánlat

a Scolartól

2014. május 27. - Pagony cimkék: szemle 3-6 

fociMár most készülj a nyárra és a nyugis utazás érdekében szerezz be olyan képeskönyveket, melyek hosszú ideig lekötik a gyerekek figyelmét!

A Scolar Kiadó népszerű Ravensburger sorozata a kicsik nagy és örök kedvencei, de most két másik izgalmas könyvet ajánlunk, az egyiket fiúknak, a másikat lányoknak!


Esik? Akkor kártyázzunk!

2014. május 15. - Vera cimkék: szemle játék 8-12 

kartyaNincs jobb dolog, mint egy nagy családi kártyaparti, főleg, ha ilyen csúnya, szeles és esős idő van, pláne május közepén. De nem kell szomorkodni, hiszen szuper kártyajátékokkal gyorsabban telik az idő, és hamar kisüt a nap!

A Djeco sosem ad okot a csalódásra, új kártyajátékai igényesek, izgalmasak, és a már ismert játékokat is újra izgalmassá tudja tenni! Rövid összefoglaló néhány kártyáról Munkácsi Annától.


Van már legjobb barátod?

Barátkozós könyvek a Könyvfesztiválról

2014. május 6. - Hanna cimkék: szemle Best of 5-8 

A könyvfesztiváli újdonságok közül most olyanokat válogattunk össze, amelyeket kisiskolásoknak ajánlunk, és a témájuk is összeköti őket: mindegyikben barátokat kell szerezniük a főszereplőknek egy új környezetben: új iskolában, osztályban, táborban. Ennek az érzelmileg nehéz időszaknak három nagyon különböző megformálása a három könyv, egyre nagyobbaknak. 


Meséljenek a képek!

2014. április 29. - Hanna cimkék: szemle 3-6 

tA Könyvfesztivál képeskönyvei közül válogattunk: meghatóakat, vicceseket, klasszikusokat. Válogassatok ti is, és meséljetek együtt a gyerekekkel a képekről, a képekkel. Meglátjátok, hogy egy jó képeskönyv a felnőtt és a gyerek fantáziáját egyaránt beindítja.


Fűben, vízen, levegőben

a Pagony állatos könyvei

2014. április 17. - Hanna cimkék: szemle Best of 

Itt a húsvéti szünet, mindenki pihe-puha nyuszikkal és csibékkel álmodik, potyognak a nyuszifészkek körül az édes plüssállatok... Tegyetek a tojás és a csokik mellé egy kis könyvet is. Aranyos és jó állatos meséket ajánlunk a Pagony kínálatából!


"Benne van minden"

2014. március 20. - Hanna cimkék: szemle 3-6 5-8 

mErre a hétre három különlegesen illusztrált könyvet gyűjtöttünk nektek: két kicsiknek szóló képeskönyvet, és egy nagyobbaknak való verseskötetet. Mindegyik többszöri, elmélyült olvasásra való, felnőttel együtt. Mindegyikben humorral iróniával sikerül feloldani a világ kevéssé kellemes, de mindennapi dolgait.

Könnyű, vicces, izgalmas

Regények kezdő olvasóknak

2014. március 13. - Hanna cimkék: szemle Best of 

oEltelt fél év az iskolából, sokan már egész jól olvasnak - nekik ajánlunk olyan rövid, de izgalmas kis regényeket, amiket már kezdő olvasók is el tudnak olvasni, és utána örömmel nyugtázhatják, hogy egy egész regényt elolvastak! A Kalóziskola, a Bori-sorozat és a Lassze Maja nyomozós sorozata mindenkinek érdekes!

Tavasz, bringa, bogarak

Tavaszi ismeretterjesztők

2014. március 6. - Hanna cimkék: szemle ismeretterjesztő Best of 3-6 5-8 

tTavasszal végre többet lehetünk a szabadban, biciklizhetünk, kirándulhatunk, még nem olvadunk meg a most már menetrendszerű negyven foktól, de nem is kell óránként beülni valami jó meleg helyre. De nem csak a rohangászós gyerekek és a színes ruhás lányok-fiúk bújnak elő ilyenkor, hanem a bogarak, csigák, giliszták, rügyek és levelek is - egyszóval van mit megfigyelni és megismerni a természetben.

Összegyűjtöttünk pár könyvet, ami segít nektek ebben!


Csak győzzél választani!

A Pagony tervei 2014-re

2014. február 5. - Hanna cimkék: szemle 

lIdén a Pagonyban rengeteg jó, új könyvet tervezünk: egyre több sorozatunk lesz kicsiknek, mint, eddig, most is lesznek művészi szépségű könyveink. Nyitunk a külföldi könyvek felé, valamint különleges kreatív könyvekkel állunk elő a Pagony Kreatív kínálatában, és a Tilos az Á is fog szolgálni meglepetésekkel! Olvassátok el, hogy mi minden várható nálunk 2014-ben!

Három korosztály, három világ, három sztori

új regények kamaszoknak

2014. január 27. - Vera cimkék: szemle 12plusz TilosAzÁ 

páraA kamaszkor tele van meglepetésekkel, ahogy ez a az ajánló is. Három különleges ifjúsági könyvről írt nektek Munkácsi Anna. Legyél kíváncsi, nyitott, szerelmes, kalandra vágyó és olvass!


Lázár Ervin újraszínezve

2014. január 21. - Csilla cimkék: szemle jó könyv meseregény 

Már az elején leszögezem: én konzervatív alkat vagyok, nekem egy könyv esetében mindig az eredeti kiadás az etalon. Ez az író-illusztrátor szerzőpárosok tekintetében is így van. Hogy miről is beszélek? Nekem a Milne Micimackója csak E. H.Shephard képeivel jó, Lewis Carroll: Alice Csodaországa csak John Tenniel karaktereivel működik, nem beszélve P. L. Travels: Mary Poppins sorozatáról és arról a hozzá rajzolt vizuális bravúrról, amit Mary Shepard illusztrátornőnek köszönhetünk, s amely titkos-világért a mai napig annyira hálás vagyok. - Gévai Csilla ajánlója

De jó, Djeco!

új játékok a Pagonyban

2014. január 21. - Pagony cimkék: szemle Kő-papír-olló 3-6 8-12 

matrÚj év, új játékok! Mi is beszereztünk nektek jó pár játékot, de hogy el ne felejtesem, ezzel együtt sok, népszerű játék sajnos megszűnik. Ilyen például a betegség elűző Stop Spot!, vagy a tojásos Bonomix!

Vannak helyettük viszont izgalmas új játékok, matricás alkotók, kártyák vagy családi ügyességi játékok, keressétek őket most már nálunk is!


Göcögő és höcögő gyerekek

2014. január 27. - Zsani cimkék: szemle Best of 

zRozika most volt fél éves, és így az igazi mondókázó korszakba léptünk. Persze eddig sem maradtak el a ritmusjátékok, már mindjárt az első napokban versekkel kezdtük a társalgást, így szegénykém előbb kapott ízelítőt az Arany balladákból és József Attilából, minthogy „rendes gyerekverseket” hallhatott volna. Sőt, mikor a gyerekeknek szóló irodalom került sorra, akkor először Kovács András Ferenc (máig kedvenc) kötetéből, a Hajnali csillag peremén-ből szavaltunk röhögőgörcsünket vagy éppen igazi könnyeinket visszafojtva… - Hajdú Zsanett válogatása


Ismeretek - másképp

Különleges ismeretterjesztők ovisoknak

2014. január 14. - Hanna cimkék: szemle ismeretterjesztő Best of 

iNincsen izgalmasabb kaland szerintem az egész gyerekvállalás dologban, mint újrafelfedezni a világot, a fűszáltól és kavicstól az univerzum működéséig. A gyerekek kérdései minket is újra elgondolkodtatnak, hogy mi hogyan működik, és miért éppen úgy, ahogy. Éppen ezért a gyerekek nagyon szeretik az olyan könyveket, ami erre a tudáséhségre válaszol. Szerencsére már a legkisebbeknek is kaphatóak szép, igényes ismeretterjesztők. Mi most pár különlegesebb darabot választottunk, lapozzátok végig ti is őket!