Van már legjobb barátod?

Barátkozós könyvek a Könyvfesztiválról

2014. május 6. - Hanna cimkék: szemle Best of 5-8 

A könyvfesztiváli újdonságok közül most olyanokat válogattunk össze, amelyeket kisiskolásoknak ajánlunk, és a témájuk is összeköti őket: mindegyikben barátokat kell szerezniük a főszereplőknek egy új környezetben: új iskolában, osztályban, táborban. Ennek az érzelmileg nehéz időszaknak három nagyon különböző megformálása a három könyv, egyre nagyobbaknak. 


Meséljenek a képek!

2014. április 29. - Hanna cimkék: szemle 3-6 

tA Könyvfesztivál képeskönyvei közül válogattunk: meghatóakat, vicceseket, klasszikusokat. Válogassatok ti is, és meséljetek együtt a gyerekekkel a képekről, a képekkel. Meglátjátok, hogy egy jó képeskönyv a felnőtt és a gyerek fantáziáját egyaránt beindítja.


Fűben, vízen, levegőben

a Pagony állatos könyvei

2014. április 17. - Hanna cimkék: szemle Best of 

Itt a húsvéti szünet, mindenki pihe-puha nyuszikkal és csibékkel álmodik, potyognak a nyuszifészkek körül az édes plüssállatok... Tegyetek a tojás és a csokik mellé egy kis könyvet is. Aranyos és jó állatos meséket ajánlunk a Pagony kínálatából!


"Benne van minden"

2014. március 20. - Hanna cimkék: szemle 3-6 5-8 

mErre a hétre három különlegesen illusztrált könyvet gyűjtöttünk nektek: két kicsiknek szóló képeskönyvet, és egy nagyobbaknak való verseskötetet. Mindegyik többszöri, elmélyült olvasásra való, felnőttel együtt. Mindegyikben humorral iróniával sikerül feloldani a világ kevéssé kellemes, de mindennapi dolgait.

Könnyű, vicces, izgalmas

Regények kezdő olvasóknak

2014. március 13. - Hanna cimkék: szemle Best of 

oEltelt fél év az iskolából, sokan már egész jól olvasnak - nekik ajánlunk olyan rövid, de izgalmas kis regényeket, amiket már kezdő olvasók is el tudnak olvasni, és utána örömmel nyugtázhatják, hogy egy egész regényt elolvastak! A Kalóziskola, a Bori-sorozat és a Lassze Maja nyomozós sorozata mindenkinek érdekes!

Tavasz, bringa, bogarak

Tavaszi ismeretterjesztők

2014. március 6. - Hanna cimkék: szemle ismeretterjesztő Best of 3-6 5-8 

tTavasszal végre többet lehetünk a szabadban, biciklizhetünk, kirándulhatunk, még nem olvadunk meg a most már menetrendszerű negyven foktól, de nem is kell óránként beülni valami jó meleg helyre. De nem csak a rohangászós gyerekek és a színes ruhás lányok-fiúk bújnak elő ilyenkor, hanem a bogarak, csigák, giliszták, rügyek és levelek is - egyszóval van mit megfigyelni és megismerni a természetben.

Összegyűjtöttünk pár könyvet, ami segít nektek ebben!


Csak győzzél választani!

A Pagony tervei 2014-re

2014. február 5. - Hanna cimkék: szemle 

lIdén a Pagonyban rengeteg jó, új könyvet tervezünk: egyre több sorozatunk lesz kicsiknek, mint, eddig, most is lesznek művészi szépségű könyveink. Nyitunk a külföldi könyvek felé, valamint különleges kreatív könyvekkel állunk elő a Pagony Kreatív kínálatában, és a Tilos az Á is fog szolgálni meglepetésekkel! Olvassátok el, hogy mi minden várható nálunk 2014-ben!

Három korosztály, három világ, három sztori

új regények kamaszoknak

2014. január 27. - Vera cimkék: szemle 12plusz TilosAzÁ 

páraA kamaszkor tele van meglepetésekkel, ahogy ez a az ajánló is. Három különleges ifjúsági könyvről írt nektek Munkácsi Anna. Legyél kíváncsi, nyitott, szerelmes, kalandra vágyó és olvass!


Lázár Ervin újraszínezve

2014. január 21. - Csilla cimkék: szemle jó könyv meseregény 

Már az elején leszögezem: én konzervatív alkat vagyok, nekem egy könyv esetében mindig az eredeti kiadás az etalon. Ez az író-illusztrátor szerzőpárosok tekintetében is így van. Hogy miről is beszélek? Nekem a Milne Micimackója csak E. H.Shephard képeivel jó, Lewis Carroll: Alice Csodaországa csak John Tenniel karaktereivel működik, nem beszélve P. L. Travels: Mary Poppins sorozatáról és arról a hozzá rajzolt vizuális bravúrról, amit Mary Shepard illusztrátornőnek köszönhetünk, s amely titkos-világért a mai napig annyira hálás vagyok. - Gévai Csilla ajánlója

De jó, Djeco!

új játékok a Pagonyban

2014. január 21. - Pagony cimkék: szemle Kő-papír-olló 3-6 8-12 

matrÚj év, új játékok! Mi is beszereztünk nektek jó pár játékot, de hogy el ne felejtesem, ezzel együtt sok, népszerű játék sajnos megszűnik. Ilyen például a betegség elűző Stop Spot!, vagy a tojásos Bonomix!

Vannak helyettük viszont izgalmas új játékok, matricás alkotók, kártyák vagy családi ügyességi játékok, keressétek őket most már nálunk is!


Göcögő és höcögő gyerekek

2014. január 27. - Zsani cimkék: szemle Best of 

zRozika most volt fél éves, és így az igazi mondókázó korszakba léptünk. Persze eddig sem maradtak el a ritmusjátékok, már mindjárt az első napokban versekkel kezdtük a társalgást, így szegénykém előbb kapott ízelítőt az Arany balladákból és József Attilából, minthogy „rendes gyerekverseket” hallhatott volna. Sőt, mikor a gyerekeknek szóló irodalom került sorra, akkor először Kovács András Ferenc (máig kedvenc) kötetéből, a Hajnali csillag peremén-ből szavaltunk röhögőgörcsünket vagy éppen igazi könnyeinket visszafojtva… - Hajdú Zsanett válogatása


Ismeretek - másképp

Különleges ismeretterjesztők ovisoknak

2014. január 14. - Hanna cimkék: szemle ismeretterjesztő Best of 

iNincsen izgalmasabb kaland szerintem az egész gyerekvállalás dologban, mint újrafelfedezni a világot, a fűszáltól és kavicstól az univerzum működéséig. A gyerekek kérdései minket is újra elgondolkodtatnak, hogy mi hogyan működik, és miért éppen úgy, ahogy. Éppen ezért a gyerekek nagyon szeretik az olyan könyveket, ami erre a tudáséhségre válaszol. Szerencsére már a legkisebbeknek is kaphatóak szép, igényes ismeretterjesztők. Mi most pár különlegesebb darabot választottunk, lapozzátok végig ti is őket!

Játékok az egész családnak a Gém Klubtól

ajánló és ajándékötletek

2013. december 11. - Sugi cimkék: szemle Kő-papír-olló 3-6 5-8 8-12 12plusz 

gemkNálunk most etetheted a majmokat, aztán rájössz, hogy te is meg tudsz bármit csinálni!

A legjobb ajándék mindig az, amivel az egész család együtt játszhat!

A Gém Klub sok-sok társasát, kártyáját egyszemélyes logikai játékát megtalálod a Pagonyban, ajánlónkban most a legújabb játékokat mutatjuk be nektek, melyeket karácsonyra, szilveszterre be is tudtok nálunk szerezni!


Színes karácsony

válassz most ajándékot

2013. december 10. - Hanna cimkék: szemle 3-6 

hkA karácsony igazán jó alkalom arra, hogy beszerezzünk néhány igazán szép képeskönyvet a legkisebbeknek is. Szerencsére van miből válogatni most már jó ideje a magyar piacon is! Mesésebb és absztraktabb, lapozó és nagyalakú nézegetnivaló, humoros és komoly, sőt, még ismeretterjesztő is akad közöttük.

Így lesz a hófehér karácsony nagyon is színes!


Tudj meg mindent a világról!

A Scolar Kiadó új ismeretterjesztő kötetei

2013. december 5. - Hanna cimkék: szemle 3-6 5-8 

A Scolar Kiadó ablakos könyvei mindig is hatalmas népszerűségnek örvendtek a bölcsisek és ovisok körében. Szinte minden létező témát felölelnek a kötetek: ha bárki bejön a Pagonyba, és azt mondja, vonatos könyvet kérek, bogaras könyvet kérek, cicás könyvet kérek, de legyen érthető, és sok infó benne, tudjuk hova nyúljunk: és a gyerekek általában boldogan veszik kézbe az izgalmas, sokszínű köteteket. (x)