Bővül a Pagony exPEDíció kínálata

Játék, kerettanterv, kompetenciák – Rendhagyó irodalomórák 1-4. és 5-6. osztályosoknak a Bartók Pagonyban

Kedves szülők és pedagógusok!

A Pagony Kiadó többek között folyamatosan azon is dolgozik, hogyan lehet a gyerekek számára az irodalom és a nyelvtan tanítását igazán izgalmassá, élményszerűvé tenni. Hogyan lehet találkoztatni a kerettantervi elvárásokat a játékkal és a kortárs irodalommal? Hogyan lehet sok mozgásos és verbális feladattal, az egyéni és a közös alkotás örömét megérezni és szinte észrevétlenül különböző kompetenciákat fejleszteni?

Tavasszal indult el, és a 2022-23-as tanévben is folytatódik a Pagony exPEDíció, amelynek keretében már nemcsak 1-4. osztályos általános iskolásoknak, hanem 5-6. osztályosoknak is kínálunk különböző fókuszú, a kerettantervhez kapcsolódó foglalkozásokat, melyeket Nemes Jakab Éva tart a gyerekeknek.

tovább...

Abszolút töri – Abszolút lapbook – Abszolút elismerés

Eredményhirdetés!

Megszületett márciusban kiírt, 5-6. osztályosoknak szóló pályázatunk eredménye. Gratulálunk minden csoportnak, hiszen egészen kivételesen izgalmas, színvonalas, igényes munkák születtek. Olvasd el a pályázat értékelését és ismerd meg a nyerteseket!

tovább...

Év végi jutalomkönyvek középiskolásoknak

Ajánlat iskolák, tanárok, könyvtárak számára

Kedves pedagógusok!

Az év végi jutalomkönyv kiválasztása mindig nehéz feladat, ha szeretnénk valóban személyre szóló, az érdeklődési körnek megfelelő, nem nyomasztóan nehéz, de mégis minőségi olvasmányt adni a diákok kezébe. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani a középiskolában tanítóknak a Pagony&Tilos az Á könyvek kínálatából merítve.

tovább...

Év végi jutalomkönyvek felsősöknek

Ajánlat iskolák, tanárok, könyvtárak számára

Kedves pedagógusok!

Az év végi jutalomkönyv kiválasztása mindig nehéz feladat, ha szeretnénk valóban személyre szóló, az érdeklődési körnek megfelelő, nem nyomasztóan nehéz, de mégis minőségi olvasmányt adni a diákok kezébe. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani a felső tagozaton tanítóknak a Pagony&Tilos az Á könyvek kínálatából merítve.

tovább...

ÉV VÉGI OSZTÁLYKÖNYVEK ALSÓSOKNAK

AJÁNLAT ISKOLÁK, TANÁROK, KÖNYVTÁROSOK SZÁMÁRA

Kedves pedagógusok!

Az év végi jutalomkönyv kiválasztása mindig nehéz feladat, ha szeretnénk valóban személyre szóló, az érdeklődési körnek megfelelő, nem nyomasztóan nehéz, de mégis minőségi olvasmányt adni a diákok kezébe. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani az alsó tagozaton tanítóknak a Pagony kiadó kínálatából merítve.

tovább...

Kötelezők között

Kortárs irodalom az általános iskolától a gimnáziumig

Pedagóguskonferenciát szervez a HUBBY és a MTE 2021 nov. 5-6-án, melyre minden pedagógust és érdeklődő szülőt szeretettel várnak. Az előadások és a workshopok elsődleges témája a kortárs gyermek- és ifjúsági irodalom, de emellett szó esik még a digitális oktatás tapasztalatairól, a NAT 2020 utáni tankönyvhelyzetről és olyan könyvekről is, melyek az irodalom elmélyültebb, de nem tankönyvi megismerését segítik. Olvass tovább a részletekért!

tovább...

Egy téma - több forma

Versíró pályázat középiskolások számára

November 15-ig van időd!!! Írj verset! Aztán írd meg újra - hosszabban! Vagy rövidebben. Versíró pályázatunkban arra hívunk, hogy kísérletezz a költemény hosszával, írd meg ugyanazt a témát több formában. Bontsd ki a haikudat egy ódába, vagy sűrítsd a balladádat egyetlen szóba!

tovább...

Trikó és Nyamm újabb kalandjai

Kreatív íráspályázat 3-4. osztályos tanulók részére

A beküldési határidő november 15-re változott!!! Te melyik korba vinnéd el Nyammot és Trikót? Írd meg egy rövid történetben!

tovább...

Helló, hősöm!

Kreatív íráspályázat felső tagozatos diákok számára

Meghosszabbítottuk a leadási határidőt november 22-ig!!! Elő a tollakkal, felsősök! Na jó, a billentyűzet is megteszi. Írjátok át, írjátok újra, vagy folytassátok kedvenc hősötök történetét!

tovább...