Íme a legviccesebb párbeszéd!

Asszertív, vagy nem, így beszélget a költő az íróval

2017. november 16. - Zsani cimkék: olvasósarok 

Szereted a verseket? És az elbeszélésekkel mi a helyzet? Leraknád a voksod az egyik mellett? Varró Dániel és Szabó Borbála frappáns dialógusát a Líra és Epika című könyvből emeltük ki. Olvasd el te is, de vigyázz, mert nagyon-nagyon-nagyon vicces lesz. Már, ha van humorod...

Könyvbemutató a Bábszínházban

Családi program november 17-re

2017. november 2. - Zsani cimkék:

lead

Hamarosan megjelenik Gimesi Dóra A Macskaherceg kilencedik élete című varázslatos mesekönyve Szegedi Katalin illusztrációival. Ünnepeld velünk a megjelenést a Budapest Bábszínházban! Rengeteg programmal várunk!

Pagony könyvek a színpadon

Mit érdemes megnézni?

2017. február 23. - Zsani cimkék:

sotetbenlatoEgyre több az összefonódás a gyerek- és ifjúsági irodalom, és a színház között. Tendencia, hogy a sikeres könyvek előbb-utóbb színpadon végzik. Sok a jó alapanyag, és szerencsére egyre több az olyan színház, alternatív társulat is, ahol komolyan veszik a legfiatalabbakat, és tudatosan nevelik ki a jövő közönségét.

De hol és mit érdemes megnézni? Mi mindent láttunk, és eláruljuk!

Tízemeletes babaház

bábszínházi előadás

2014. április 2. - Hanna cimkék:

A Budapest Bábszínház Gimesi Dóra meséjéből, a Tíz emelet boldogságból készített finom kis kamaradarabot. A darabot már 5 éves kortól bátran ajánlom: ha nem is fogják a legkisebbek minden mondatát megérteni, de a mese egésze át fog jönni nekik is, ebben biztos vagyok.


Játsszunk a sötéttel!

Az árnyak színháza

2014. február 6. - Hanna cimkék: kreatív 

A gyerekek egyik legalapvetőbb félelme a sötétségtől való félelem. A sötétben életre kelnek a szorongások, az ismerős környezet fekete sziluettjei megcsalják a szemüket, semmi sem az, aminek látszik. De amennyire rémisztőek lehetnek este a megelevenedő árnyak, játék közben legalább annyira szórakoztatóak is. Lenyűgöző, amikor egy kisgyerek először fedezi fel, hogy az árnyéka őhozzá tartozik, és persze borzasztó vicces, amikor kitartóan próbálnak beleugrani a saját árnyékukba.

Árnyékokkal játszani jó, próbáljátok ki, hogyan tudtok állatseregletet a falra varászolni, és adjátok elő kedvenc meséiteket árnyfigurákkal! - Győri Borbála kreatív blogja


Rumini Ferrit-szigeten

Részlet Berg Judit drámájából

2012. június 5. - Hanna cimkék: olvasósarok Folyt. köv. 

Láttad már az új Ruminit a színházban? Most el is olvashatod, hogyan mutatja be Negró a szereplőket!

Rumini megint bajba keveredik – de szerencsére ő a legtalpraesettebb egérfiú a világon, így aztán sok mulatságos kaland során eljut a többiekkel a Ferrit-szigetre, ahol Molyra, a gonosz pillangókirálynő tartja fogva a ferritek népét. Rumininek végül nem csak a ferriteket kell a gonosz lepkéktől megmenteni, de a hajó teljes legénységét is.


Rumini színre lép

Rumini Ferrit-szigeten

2012. június 5. - Pagony cimkék: jó könyv 8-12 

rRumininek rengeteg gyerekrajongója van. De ne feledkezzünk meg a felnőttekről sem! Mert azért elég sok felnőttet is lázba hoznak a jó kis tengerészes-kalandos története, így a Rumini is. És nem csak a gyermeklelkűeket. Köztük Agócs Íriszt is, akiről tudtam, hogy Rumini-rajongó. Ezért kértem meg, hogy olvassa el nekünk az új Rumini könyvet, és írjon róla. Ő sutba dobta a határidős rajzolásokat, és rögtön behabzsolta Ruminit. Olvassátok el Agócs Írisz ajánlóját!

Bulizni filmszakadásig

Tasnádi István: East Balkán, Bárka Színház

2012. május 9. - Hanna cimkék: kritika híradó 

eMég szinte rendezkedünk a közönségben, amikor egyszercsak elkezdődik a darab. Azok a heverésző, pihengető, félig felnőtt emberek a színpadon a színészek. Vannak a közönség soraiban jó páran, akik kábé ugyanolyan ruhát hordanak és ugyanúgy néznek ki, és az előadás után körben állva, hangosan vitatják meg, hogy ők is ott voltak a nemtudomhol, és nekik is volt ilyen meg olyan élményük, és szerintük mit kell ekkor meg ekkor csinálni. Meg hogy ez mennyire durva – de láthatóan másféle döbbenettel (vagy inkább döbbenet nélkül), mint én.


Ez nem Semmi!

így született a könyvből színdarab

2012. május 2. - Vera cimkék:

tellerplakatAz ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola falai között minden tavasszal Diákszínjátszó fesztivál zajlik, idén először egy nagyszabású színházterem-építő projektnek hála az iskola profin felszerelt saját színpadán mutatták meg magukat a gyerekek, óriási sikerrel. Jane Teller sokakat megosztó Semmi című könyvét két osztály is színpadra állította, a 8.c osztály ráadásul úgy formálta át a darabot, hogy még most is kiráz a hideg, ha belegondolok abba, mi zajlik egy 15 éves kamasz lelkében. Lovász Bori, az egyik szereplő mesélt arról, hogyan állt össze az ő saját Semmijük.


Jegyünk volt a Rumini darabra

2012. február 16. - Vera cimkék:

fuzetMég karácsonyi ajándékba adtam a 10 éves, Rumini rajongó Barnusnak a jegyet a Rumini Ferrit-szigeten című előadásra, ahova végül még egy 5 éves haverral is mentünk, akik, figyelem, az oviban, az óvónénivel együtt olvassák Rumini kalandjait. Az előadás szuper volt, azóta is sokat emlegetik a srácok, azt hiszem, kénytelen leszek majd újabb jegyeket beszerezni rá.